social facebook box blue 32 social twitter box blue 32 social linkedin box blue 32 social google box 32 

My chroma - Άρθρα που ενδιαφέρουν

Εδώ θα βρείτε άρθρα γύρω από το σπίτι, τη διακόσμηση αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν αναφοράς.

Έξυπνα κτίρια γραφείων μέρος β΄.

Έξυπνα κτίρια γραφείων  μέρος β΄.

Εκκεντρικές φόρμες, ασυνήθιστα παιχνίδια όγκων, έξυπνες χρωματικές επιλογές χαρακτηρίζουν μια σειρά από κτίρια γραφείων, σχεδιασμένα από αξιόλογους σύγχρονους αρχιτέκτονες. Το βιβλίο «Offices Designer & Design», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Η. Kliczkowski-Onlybook, S.L.» και διανέμεται από την εταιρεία «Κύκλος-Βιβλίο, Λουίζα Γαρυπίδου» αποτελεί μια αξιόλογη όσο και εμπεριστατωμένη μελέτη, που επικεντρώνεται στον ευρηματικό σχεδιασμό σύγχρονων εργασιακών χώρων.

DerNeueZollohof

Αρχιτέκτων: FrankO. Gehry

Φωτογραφίες: ThomasMayer

Τόπος: Dusseldorf, Γερμανία

t 26 Page 10 Image 0001

 

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα FrankO. Gehry, έρχεται να «ταράξει» τα νερά της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για ένα από τα πιο «φιλόδοξα» έργα του μεγάλου δημιουργού, και βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου, σε μια από τις πιο εμπορικές περιοχές του Dusseldorf. Καταλαμβάνει μια έκταση 28.000 τ.μ. και χαρακτηρίζεται από τα παράξενα σχήματα των «πύργων» του, που μοιάζουν σαν «ψεύτικοι», αφού κοιτάζοντάς τους από απόσταση αποκτά κανείς την ψευδαίσθηση πως αντικρίζει μια τεράστια… μακέτα.

t 26 Page 09 Image 0003

 

Με έντονο το στοιχείο της καμπύλης και με την εντύπωση πως κάποιοι από τους πύργους… γέρνουν, η μικρή αυτή «πόλη» μάς χαρίζει μια ευχάριστη έκπληξη, ιδιαίτερα αν την αντικρίζουμε από τη μεριά του ποταμού. Η αίσθηση του παραμυθιού γίνεται ακόμη πιο έντονη αν προσέξουμε πως ο κάθε πύργος είναι στην κυριολεξία «διάτρητος» από αμέτρητα παράθυρα, που «προεξέχουν» από την επιφάνεια του κτιρίου, δίνοντάς μας την εντύπωση πως βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστια έργα γλυπτικής, το καθένα από τα οποία υιοθετεί και το δικό του υλικό ή χρώμα. Έτσι δίπλα από τους λευκούς πύργους βρίσκονται οι κόκκινοι πύργοι ή οι ασημένιοι κ.ο.κ.

 

ElBullitaller

Αρχιτέκτων: Claudia Schneider and AV62 Arquitectos

Φωτογραφίες: Stella Rotger

Τόπος: Barcelona, Ισπανία

t 26 Page 11 Image 0001

Με μια σειρά από σωστά μελετημένες επεμβάσεις σ’ ένα παλιό κτίριο του κέντρου της Βαρκελώνης, οι αρχιτέκτονες ClaudiaSchneider, VictoriaGarriga και TonioForasterκατόρθωσαν να συνθέσουν ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, που ξεχωρίζει με έξυπνους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Ένα χαρακτηριστικό κίτρινο-πράσινο χρώμα επενδύει πολλούς τοίχους, «μετριάζοντας» οπτικά το μεγάλο ύψος όλων των εσωτερικών χώρων του κτιρίου.

Πρωτότυπες διακοσμήσεις και κυρίως μεγάλα καλάμια τοποθετημένα σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία δίνουν το στίγμα του «ασυνήθιστου», και μαζί με το χρώμα των τοίχων αλλά και την παρουσία των ξύλινων επίπλων, συνθέτουν ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον, που βελτιώνει κατά πολύ τις συνθήκες εργασίας. Μεγάλα πλακάκια στο δάπεδο, «προεκτείνουν» κατά κάποιο τρόπο το μπεζ χρώμα της οροφής και κάποιων τοίχων, τονίζοντας το στοιχείο μιας απέριττης αισθητικής αρτιότητας που εξασφαλίζει συγχρόνως και μια άρτια λειτουργία. Μεγάλοι πίνακες με μαυρόασπρες φωτογραφίες, «διακόπτουν» τη συνέχεια των κίτρινων τοίχων, ενώ οι ξύλινες κορνίζες τους ενοποιούν ακόμη περισσότερο τα επιμέρους στοιχεία μιας λιτής διακόσμησης, μελετημένης σε κάθε της λεπτομέρεια.

Dalton’s Digital Brothers

Αρχιτέκτονες: Mariano Martin Dominguez

Φωτογραφίες: Eduardo Sanchez Lopez

Τόπος: Μαδρίτη, Ισπανία

t 26 Page 13 Image 0001

 

Ο αρχιτέκτονας MarianoMartinDominguezσχεδίασε τα γραφεία της διαφημιστικής εταιρείας DaltonsDigitalBrothersστη Μαδρίτη, ολοκληρώνοντας χώρους απόλυτα λειτουργικούς, πριμοδοτώντας σωστές χρωματικές επιλογές, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση τόσο του φυσικού όσο και του τεχνητού φωτισμού. Έτσι η αισθητική και η λειτουργική αρτιότητα συνυπάρχουν ισότιμα, σ’ έναν επαγγελματικό χώρο που η διαμόρφωσή του καθορίζει απόλυτα τόσο την αυξημένη απόδοση όσο και τη δημιουργική έμπνευση των εργαζομένων που φιλοξενεί.

t 26 Page 14 Image 0002 t 26 Page 14 Image 0003

Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις αυτής της εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, οδήγησαν τον αρχιτέκτονα στη δημιουργία πολλών επιμέρους χώρων, ο καθένας από τους οποίους έπρεπε να έχει τη σωστή ακουστική, το σωστό φυσικό ή τεχνητό φως και το κατάλληλο χρώμα. Έτσι τα χρώματα και τα υλικά, προσεκτικά επιλεγμένα και συνδυασμένα, μπορούμε να πούμε πως πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την έξυπνη εσωτερική διαμόρφωση, που στο σύνολό της αποτελεί μια εναλλακτική και απόλυτα σύγχρονη άποψη για ένα μοντέρνο επαγγελματικό χώρο. Χρωματικές τεχνοτροπίες στους τοίχους σε αποχρώσεις του γκρι και του καφέ προσθέτουν τη δική τους γοητεία, ολοκληρώνοντας μια λιτή αλλά και δυναμική εικόνα, που εντυπωσιάζει.

Bates Smart

Αρχιτέκτονες: Bates Smart Pty Ltd.

Φωτογραφίες: Shania Shegedyn

Τόπος: Melbourne, Αυστραλία

t 26 Page 15 Image 0001

 

Προσαρμοσμένα στις νέες τάσεις της διακόσμησης που πριμοδοτούν μια «μεταλλική» αίσθηση με γκρίζες ή μαύρες επιφάνειες –συνδυασμένες με έπιπλα σύγχρονου design– και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο φυσικό όσο και στον τεχνητό φωτισμό, τα γραφεία της εταιρείας BatesSmartPtyLtd. αποτελούν ένα χαρακτηριστικό υπόδειγμα λειτουργικότητας και υψηλής αισθητικής.

Οι άψογοι αυτοί επαγγελματικοί χώροι βρίσκονται στον έκτο όροφο του OricaBuilding ενός παλιού, εντυπωσιακού κτιρίου που σχεδιάστηκε από το ίδιο αρχιτεκτονικό γραφείο, αποτελώντας τον πρώτο «πύργο» γραφείων της Μελβούρνης. Ο σχεδιασμός τους υιοθετεί ένα ομοιογενές ύφος σε μια σειρά από επιμέρους τμήματα, ενοποιημένα οπτικά με λευκές και μαύρες επιφάνειες και προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα. Το λευκό και το μαύρο πρωταγωνιστούν παντού, και οι λεπτομέρειες της διακόσμησης ακολουθούν αυτή τη χρωματική επιλογή, ολοκληρώνοντας χώρους λιτούς και απέριττους, ιδανικούς τόσο για επαγγελματικές συναντήσεις όσο και για αρμονικές συνεργασίες. Τα μεταλλικά έπιπλα κάνουν το περιβάλλον ακόμη πιο «τεχνολογικό» ενώ η παρουσία του φυσικού ξύλου είναι πολύ «διακριτική», αφήνοντας το μοντέρνο design να κυριαρχεί σε μια διακόσμηση με «αυστηρά» επαγγελματικό ύφος.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το blog εισόδου:
Marmorino: Αίσθηση μιας άλλης εποχής
Νέα καμπάνια επικοινωνίας από τη DUROSTICK

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο

kallitexnisad

Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
58641 επισκέψεις
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
  Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυρι...
25491 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκο...
24795 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
24331 επισκέψεις
Editor1
31 Ιανουαρίου 2013
Η Berling, έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, συνεχίζει δυναμικά με νέες προτάσεις προς τους καταναλωτές. Η νέα της ιστοσελίδα «ανέβηκε» στο διαδίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο www...
20508 επισκέψεις

Cloud

Διακόσμηση Χρώμα χρώματα χρωματική επιλογή Αποχρώσεις ανακαίνιση Xρώματα διακοσμητικό στιλ χρωματική εφαρμογή τεχνοτροπία Τεχνοτροπίες Συνδυασμοί Vivechrom Ατμόσφαιρα πρωτότυπο φόντο DUROSTICK Αισθητική αντιθέσεις Μοντέρνο διακοσμητικό χρώμα ρολό διακοσμητικό φινίρισμα Σαλόνι παραλλαγές πράσινο κόκκινο urbanart do it yourself καφέ εφέ Αρχιτεκτονική design συνοικίες Πατητή Τσιμεντοκονία παιδικό δωμάτιο επαγγελματικός χώρος stucco ακρυλικό χρώμα DS 252 FLEX μοντέρνο εφέ κουζίνα γκρι Χρώμα & Διακόσμηση- Τools μπλε Οικοδομή carpe diem σοβάς berling Μέλος της AkzoNobel τοιχογραφίες ταξίδια περιβάλλον Kraft paints συντηρητικό ξύλου loft γήινα χρώματα Let’s Colour MEGAFIX εναλλακτικές μορφές ενέργειας σύγχρονος σχεδιασμός ISOMAT COLOR SYSTEM κίτρινο κλασικό σπατουλάρισμα μάρμαρο Εύκαμπτος σοβάς ταπετσαρίες ανθρακί veneziano VARNISH-PU 2K οροφή κήπος αρχαϊκά χρώματα ιδιωτικότητα βερνίκι αγόρι αδιαβροχοποίηση τοιχοποιίας ανάγλυφες primex micro διακοσμητικός στόκος πολυουρεθανικό βερνίκι Χρώμα & Διακόσμηση- Tools εξωτερικές επιφάνειες κτίριο γραφείων αρχαία γλυπτά θέα κορίτσι επισκευαστικό βαφόμενες χρωτεχ 12η έκθεση «Χρώμα & Διακόσμηση - Tools» πρόσοψη εξαγωγές Μουσείο Ακρόπολης υπαίθριος χώρος σκάλα DUROCOLOR POWDER DUROCRET-DECO κόβονται εύκολα σιλικονούχο ακριλικό σχολεία χρώματα καλοκαιριού Λείανση καθαριστικό GRANULAR αγάλματα ώχρα ξύλινες επιφάνειες ροζ DUROCRET-DECO FINISH αόρατες ενώσεις αστάρι graffiti έπιπλα κήπου πλαστικό χρώμα γαλάζιο Φως μικροί χώροι τσιμεντοειδής στόκος βερνίκια Μεξικό συγκολλητικό ραφ ISOMAT αγκύρωση οικονομικότερη φυσικό χρώμα βερνίκι-συντηρητικό χροιές λειτουργικό συσκευασία διαπνοή των επιφανειών Αργεντινή ποδήλατο ISOLAC AQUA διαστασιολόγηση βραβείο σημάδια μουχλας αντισκωριακό χρώμα πέτρα τσιμέντο DUROCOLOR POWDER – C γραφείο φινίρισμα ριπολίνη νερού fischer Vitex άλγη εμποτιστικό ξύλου οικολογικό χρώμα πτυσσόμενη σκάλα HYDROSTOP SILICONΕ PLASTER thrakon hi tech αρχιτεκτονική ISOLAC AQUA-GLOSS WOOD-FIX κρεβατοκάμαρα ριπολίνη φυσικός φωτισμός μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων παστώδης σοβάς επενδύσεις εκκεντρικά χρώματα Ιταλία ISOLAC AQUA-SATIN REBAR-FIX φόντο μπεζ οικολογικό