social facebook box blue 32 social twitter box blue 32 social linkedin box blue 32 social google box 32 

My chroma - Άρθρα που ενδιαφέρουν

Εδώ θα βρείτε άρθρα γύρω από το σπίτι, τη διακόσμηση αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν αναφοράς.

Από το ανοιχτό καφέ έως το πορτοκαλί .

Από το ανοιχτό καφέ έως το πορτοκαλί .

Το να συνδυάσουμε δύο ή περισσότερες αποχρώσεις στον ίδιο χώρο είναι μια κίνηση που μπορεί να μας απαλλάξει από το βραχνά της σωστής επιλογής ενός και μόνου χρώματος, αλλά και να δημιουργήσει ένα ιδανικό φόντο που θα αναδεικνύει σωστά μια κλασική ή μοντέρνα επίπλωση.

 Το φως ενός μοντέρνου επιδαπέδιου φωτιστικού μπορεί να συνδυαστεί πολύ σωστά με κάποιες αποχρώσεις του πορτοκαλί, ολοκληρώνοντας μια αξιοπρόσεκτη σύνθεση χρωμάτων, υλικών, και διακοσμητικών αντικειμένων, στο χώρο ενός απλού καθημερινού καθιστικού. Παραλλαγές του πορτοκαλί θα τονίσουν ακόμη καλύτερα την ύπαρξη πχ. μιας μικρής πολυθρόνας σύγχρονου design.

foto1 49

Με λίγη φαντασία, αρκετό κέφι και με τα σωστά χρώματα στη διάθεσή μας, μπορούμε να κάνουμε… θαύματα. Σ’ ένα σαλόνι χωρίς πολλά έπιπλα, σ’ ένα απλό χώρο όπου τίποτε δεν είναι υπερβολικό ή εξεζητημένο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που στην κυριολεξία θα μας «ταξιδεύει». Η πρώτη και πιο βασική μας κίνηση είναι το να διαλέξουμε σωστά τα αντικείμενα αλλά και τις αποχρώσεις που μας αρέσουν περισσότερο: Όσο όμορφο μπορεί να είναι ένα περίτεχνο μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου, άλλο τόσο ευχάριστο και φωτεινό μπορεί να γίνει το καθημερινό μας καθιστικό, με μια σύνθεση στις αποχρώσεις του πορτοκαλί.

foto1a 49

Ο σωστός συνδυασμός των χρωμάτων και των υλικών θα είναι το μεγάλο «μυστικό» αυτής της σύνθεσης: Το φυσικό ξύλο του δαπέδου θα δένει απόλυτα με το πορτοκαλί χρώμα του τοίχου, ενώ το συνθετικό λευκό ντύσιμο της μοντέρνας πολυθρόνας θα δημιουργεί μια δυναμική ατμόσφαιρα, ιδανική για ευχάριστες συγκεντρώσεις με φίλους. Το πορτοκαλί σε συνδυασμό με κάποιες παραπλήσιες πιο σκούρες ή πιο ανοιχτές χρωματικές τονικότητες, θα είναι σε θέση να αναπαράγουν μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εικόνα στο σαλόνι ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού.

Γκρίζες συνθέσεις

foto2 49

Μέσα από μια διακοσμητική σύνθεση που ξεχωρίζει χάρη σ’ ένα πρωτότυπο φωτιστικό, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε πολύ σωστά τις δυνατότητες που μας δίνουν δύο ή περισσότερες αποχρώσεις του γκρι και να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον σ’ ένα κατά τα άλλα απλό και λιτό σαλόνι.

foto1blow 49

Οι αποχρώσεις του γκρι, σε συνδυασμό με ένα κάπως ασυνήθιστο φωτιστικό οροφής είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Λύση που ωστόσο δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά επειδή δημιουργεί σε πολλούς το φόβο πως ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να γίνει «ψυχρός». Αντίθετα στο παράδειγμα που παρουσιάζουμε, η γωνιά ενός σαλονιού αποκτά μια ξεχωριστή θαλπωρή χάρη στο σωστό συνδυασμό των χρωμάτων και των υλικών της. Ο τοίχος πίσω από τον καναπέ  χρωματίζεται με μια πολύ ενδιαφέρουσα απόχρωση του γκρι και συγχρόνως το καφέ σκούρο ύφασμα του καναπέ και ο σωστός τεχνητός φωτισμός σε συνδυασμό με έξυπνα τοποθετημένα κεριά χαρίζουν τη δική τους «λάμψη» στο χώρο, συνθέτοντας μια κάθε άλλο παρά «βαριά» ατμόσφαιρα σ’ ένα χώρο όπου το μοντέρνο συνυπάρχει αρμονικά με το κλασικό. Η παρουσία του «εκκεντρικού» φωτιστικού οροφής, το φως του οποίου τονίζει το χρώμα του τοίχου, αλλά και το δάπεδο από κεραμικά πλακάκια συμπληρώνουν μια όχι τόσο συμβατική εικόνα, «ανοιχτή» για οποιαδήποτε παραλλαγή με άλλες γκρίζες τονικότητες, που θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν ένα ύφος ενιαίο και εντελώς προσωπικό.

Κυριαρχία του πράσινου

foto3 49

Η αρμονική συνύπαρξη του πράσινου με γκρίζες και μπεζ κουρτίνες. Το αφαιρετικό στυλ στην επίπλωση. Ο σωστός τεχνητός φωτισμός… Τα «μυστικά» μιας απλής αλλά και καλόγουστης λύσης, που μπορεί να συνδυαστεί και με περισσότερες διαβαθμίσεις του πράσινου στους απέναντι τοίχους.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως ο σωστός συνδυασμός ακόμη και των πιο… ετερόκλητων στοιχείων μιας διακόσμησης είναι η καλύτερη λύση για ένα αποτέλεσμα απόλυτα ικανοποιητικό.

foto1c 49

Η σωστή τοποθέτηση του λευκού φωτιστικού, η κατάλληλη επιλογή επίπλων, το λευκό ύφασμα του καναπέ που συνδυάζεται με τα χρωματιστά μαξιλάρια, η άψογη εφαρμογή ενός «αχνού» πράσινου στον τοίχο, είναι σίγουρα καθοριστικοί παράγοντες για μια ολοκληρωμένη σύνθεση. Στην περίπτωση που παρουσιάζουμε, το πράσινο είναι η ιδανική επιλογή, αφού συνδυάζεται άψογα τόσο με τον λευκό δερμάτινο καναπέ όσο και με τις έξυπνα τοποθετημένες κουρτίνες. H εναλλαγή ενός πράσινου κι ενός λευκού τοίχου προσθέτει τη δική της γοητεία σ’ αυτή την έξυπνα σχεδιασμένη γωνία του σαλονιού, που ξεχωρίζει μ’ ένα δικό της ύφος. Το φωτιστικό τονίζει με τον κατάλληλο τρόπο τις διαβαθμίσεις του πράσινου, δίνοντας στην κάθετη επιφάνεια μια αίσθηση «βάθους». Η απλή και απέριττη αυτή λύση μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε και με διαφορετικές τονικότητες του πράσινου σε άλλες σωστά επιλεγμένες επιφάνειες, συνθέτοντας μια εικόνα που θα ταιριάζει καλύτερα στο δικό μας γούστο.

Βαθμολογήστε αυτό το blog εισόδου:
Με ελληνική σφραγίδα οι νέες βεντάλιες χρωμάτων τη...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο

kallitexnisad

Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
58641 επισκέψεις
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
  Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυρι...
25491 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκο...
24795 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
24331 επισκέψεις
Editor1
31 Ιανουαρίου 2013
Η Berling, έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, συνεχίζει δυναμικά με νέες προτάσεις προς τους καταναλωτές. Η νέα της ιστοσελίδα «ανέβηκε» στο διαδίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο www...
20508 επισκέψεις

Cloud

Διακόσμηση Χρώμα χρώματα χρωματική επιλογή Αποχρώσεις ανακαίνιση Xρώματα διακοσμητικό στιλ χρωματική εφαρμογή τεχνοτροπία Τεχνοτροπίες Συνδυασμοί Vivechrom Ατμόσφαιρα πρωτότυπο φόντο DUROSTICK Αισθητική αντιθέσεις Μοντέρνο διακοσμητικό χρώμα ρολό διακοσμητικό φινίρισμα Σαλόνι παραλλαγές πράσινο κόκκινο urbanart do it yourself καφέ εφέ Αρχιτεκτονική design συνοικίες Πατητή Τσιμεντοκονία παιδικό δωμάτιο επαγγελματικός χώρος stucco ακρυλικό χρώμα DS 252 FLEX μοντέρνο εφέ κουζίνα γκρι Χρώμα & Διακόσμηση- Τools μπλε Οικοδομή carpe diem σοβάς berling Μέλος της AkzoNobel τοιχογραφίες ταξίδια περιβάλλον Kraft paints συντηρητικό ξύλου loft γήινα χρώματα Let’s Colour MEGAFIX εναλλακτικές μορφές ενέργειας σύγχρονος σχεδιασμός ISOMAT COLOR SYSTEM κίτρινο κλασικό σπατουλάρισμα μάρμαρο Εύκαμπτος σοβάς ταπετσαρίες ανθρακί veneziano VARNISH-PU 2K οροφή κήπος αρχαϊκά χρώματα ιδιωτικότητα βερνίκι αγόρι αδιαβροχοποίηση τοιχοποιίας ανάγλυφες primex micro διακοσμητικός στόκος πολυουρεθανικό βερνίκι Χρώμα & Διακόσμηση- Tools εξωτερικές επιφάνειες κτίριο γραφείων αρχαία γλυπτά θέα κορίτσι επισκευαστικό βαφόμενες χρωτεχ 12η έκθεση «Χρώμα & Διακόσμηση - Tools» πρόσοψη εξαγωγές Μουσείο Ακρόπολης υπαίθριος χώρος σκάλα DUROCOLOR POWDER DUROCRET-DECO κόβονται εύκολα σιλικονούχο ακριλικό σχολεία χρώματα καλοκαιριού Λείανση καθαριστικό GRANULAR αγάλματα ώχρα ξύλινες επιφάνειες ροζ DUROCRET-DECO FINISH αόρατες ενώσεις αστάρι graffiti έπιπλα κήπου πλαστικό χρώμα γαλάζιο Φως μικροί χώροι τσιμεντοειδής στόκος βερνίκια Μεξικό συγκολλητικό ραφ ISOMAT αγκύρωση οικονομικότερη φυσικό χρώμα βερνίκι-συντηρητικό χροιές λειτουργικό συσκευασία διαπνοή των επιφανειών Αργεντινή ποδήλατο ISOLAC AQUA διαστασιολόγηση βραβείο σημάδια μουχλας αντισκωριακό χρώμα πέτρα τσιμέντο DUROCOLOR POWDER – C γραφείο φινίρισμα ριπολίνη νερού fischer Vitex άλγη εμποτιστικό ξύλου οικολογικό χρώμα πτυσσόμενη σκάλα HYDROSTOP SILICONΕ PLASTER thrakon hi tech αρχιτεκτονική ISOLAC AQUA-GLOSS WOOD-FIX κρεβατοκάμαρα ριπολίνη φυσικός φωτισμός μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων παστώδης σοβάς επενδύσεις εκκεντρικά χρώματα Ιταλία ISOLAC AQUA-SATIN REBAR-FIX φόντο μπεζ οικολογικό