social facebook box blue 32 social twitter box blue 32 social linkedin box blue 32 social google box 32 

My chroma - Άρθρα που ενδιαφέρουν

Εδώ θα βρείτε άρθρα γύρω από το σπίτι, τη διακόσμηση αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν αναφοράς.

Πίσω από ένα τζάκι

Πίσω από ένα τζάκι

Μια από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση της ανακαίνισης ενός σπιτιού είναι να επιλέξουμε το χρώμα που θα επενδύσει τον τοίχο πίσω από το τζάκι. Από αυτό το ξεκίνημα μπορούν να προκύψουν μια σειρά από επιλογές και αποφάσεις που θα καθορίσουν και το τελικό διακοσμητικό ύφος ενός σαλονιού και κατά προέκταση ενός ολόκληρου σπιτιού.

 Σε κάθε περίπτωση το χρώμα του τοίχου θα λειτουργήσει σαν ιδανικό φόντο, ολοκληρώνοντας μια έξυπνη σύνθεση, τονίζοντας σχήματα και υλικά με τον καλύτερο τρόπο.

Το χρώμα που θα επενδύσει τον τοίχο γύρω από ένα τζάκι είναι καθοριστικό τόσο για τη σωστή λειτουργία του χώρου όσο και για την απόλαυση αυτής της μικρής αλλά απαραίτητης άνεσης, που μας χαρίζει θαλπωρή και ηρεμία.

foto21

foto23

«Φωτεινές» αποχρώσεις που ισορροπούν μια «αυστηρή» σύνθεση, ουδέτερες ή «επιβλητικές» τονικότητες για τη δημιουργία έξυπνων αντιθέσεων, έντονες ανταύγειες που θυμίζουν το χρώμα της φωτιάς, επιστρατεύονται για την ολοκλήρωση ενός άρτια διακοσμημένου χώρου.

foto24  foto25

Το λευκό χρώμα των τοίχων και η γαλάζια τεχνοτροπία κυριαρχούν. Λιτός χώρος, απέριττος κι ωστόσο πολύ λειτουργικός, με το τζάκι να πρωταγωνιστεί στη δημιουργία μιας οικείας και φιλόξενης ατμόσφαιρας. Ένας καθρέφτης πλαισιώνεται από μια εντυπωσιακή λευκή κορνίζα που αναδεικνύεται πάνω στο γαλάζιο φόντο.

foto15

foto18

foto19  foto16

Οι δύο γαλάζιες επιφάνειες κατά κάποιο τρόπο «ξεφεύγουν» από τους αυστηρούς κανόνες που χαρακτηρίζουν τη σύνθεση, δίνοντας στο χώρο μια «ανέμελη» νότα που ξεκουράζει και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα όμορφο και ξεκούραστο απόγευμα μπροστά στη φωτιά.

foto20

Ένα διακριτικό γαλάζιο ή μπλε χρώμα στον τοίχο λειτουργεί σαν ιδανικό φόντο για ένα κλασικό ή ένα μοντέρνο τζάκι, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό του ή τα υλικά της επένδυσής του. Ένας πίνακας ζωγραφικής αναρτημένος πάνω από την εστία, κάποια βάζα σωστά τοποθετημένα, και κάποια έπιπλα κατάλληλα επιλεγμένα θα πλαισιώσουν το τζάκι, ολοκληρώνοντας ένα απέριττο και χωρίς εξτρεμισμούς διακοσμητικό ύφος.

foto17

Το γαλάζιο ή ακόμη και το σκούρο μπλε θα μετριάσει την «αυστηρότητα» της διακόσμησής μας, κάνοντας το χώρο πιο φωτεινό. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα χρωματική επιλογή που εξασφαλίζει πολύτιμη ηρεμία και χαλάρωση μετά από μια αρκετά κουραστική μέρα.

foto9

Επιλέγοντας ένα βαθύ κόκκινο χρώμα στους τοίχους πίσω ή γύρω από ένα τζάκι, επικεντρώνουμε αμέσως την προσοχή στις αντιθέσεις που προκύπτουν ανάμεσα στα υλικά και τα χρώματα.

foto11

Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη πρόταση, που αξιοποιεί την παρουσία ενός λειτουργικού τζακιού με τον καλύτερο τρόπο. Η θέα της φωτιάς γίνεται ακόμη πιο «ονειρική» μπροστά σ’ αυτό το φόντο, που χαρίζει τη δική του δυναμική στο σαλόνι, ανεξάρτητα από το ύφος της διακόσμησής του. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να τοποθετήσουμε τα έπιπλά μας έτσι ώστε να διαγράφονται σωστά μπροστά σ’ ένα φόντο που θα αναδείξει τόσο τα υλικά τους όσο και τις επενδύσεις τους

foto14

Ένας κόκκινος τοίχος είναι ίσως η καλύτερη λύση αν μας γοητεύει η παράδοση. Στην περίπτωση αυτή τα υλικά και τα χρώματα αλλά και τα έπιπλα επιλέγονται έτσι ώστε να έρχονται σε μια σωστή ισορροπία, απόλυτα αλληλεξαρτημένα προκειμένου να δημιουργηθεί μια όμορφη εικόνα που θα έχει κάτι από τη θαλπωρή των Χριστουγέννων.

foto12  foto10

foto13

Δερμάτινες πολυθρόνες αλλά και έξυπνα διαλεγμένα χαλιά θα συμπληρώσουν την εικόνα, ενώ το έντονο κόκκινο θα δίνει στο χώρο τη δική του δυναμική αίσθηση, κάνοντας το χώρο πιο «φωτεινό».

Η έξυπνη επιλογή του χρώματος του τοίχου θα λέγαμε πως είναι το βασικό στοιχείο μιας απλής αλλά και ενδιαφέρουσας διακοσμητικής σύνθεσης, που θα κάνει το χώρο γύρω από το τζάκι πιο άνετο, πιο φιλόξενο, πιο αισιόδοξο και φωτεινό.

foto30

Το καφέ χρώμα σ’ όλες τις αποχρώσεις του αποδεικνύεται μια καλή ιδέα σ’ αυτή την περίπτωση. Είναι ένα χρώμα που θα προβάλει πολύ έξυπνα όλα τα έπιπλα ενός σαλονιού, δημιουργώντας όμορφες αντιθέσεις, και συνθέτοντας αξιόλογες διακοσμήσεις υψηλής αισθητικής.

foto29

Ξεκινώντας με το καφέ χρώμα στους τοίχους, γίνεται αρκετά εύκολο σε δεύτερη προτεραιότητα να χρησιμοποιήσουμε και διαφορετικές διακοσμητικές «πινελιές». Έτσι η σύνθεσή μας θα χαρακτηρίζεται από μια απόλυτη συμφωνία ανάμεσα σε χρώματα και υλικά.

foto26  foto31

Το καφέ έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ένα διακριτικό και απλό ύφος, ανεξάρτητα από την επίπλωση ενός χώρου. Έτσι μια επιβλητική κλασική διακόσμηση ή αντίθετα μια άνετη και λειτουργική μοντέρνα εικόνα στο σαλόνι, είναι απόψεις που εξίσου πριμοδοτούνται από κάποιες ανάλογα επιλεγμένες τονικότητες αυτού του χρώματος.

foto27  foto28

Η ατμόσφαιρα και η θαλπωρή που δημιουργεί ένα τζάκι σ’ ένα σαλόνι είναι τόσο πολύτιμη ώστε αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στα υλικά του όσο και στα χρώματα που θα επενδύσουν τον υπόλοιπο χώρο, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το καφέ είναι κάτι παραπάνω από μια πολύ καλή ιδέα.

foto3

foto8

 Οι αποχρώσεις του μπεζ έχουν τη δύναμη να γεμίζουν με θαλπωρή το σαλόνι. Κάποιες τονικότητες μπορούν να «ζεστάνουν» ένα ολόκληρο σπίτι, ακόμη κι όταν απ’ έξω ο αέρας φυσά και το κρύο γίνεται όλο και πιο έντονο. Το λευκό και το μπεζ πίσω από ένα τζάκι μπορεί να «κλέβει» την προσοχή μας ακριβώς όπως το βλέμμα μας μπορεί να «χάνεται» μέσα σ’ ένα όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο.

foto6

foto7  foto4

Δεν είναι καθόλου εύκολο να δημιουργήσεις μια ζεστή γωνιά γύρω από ένα τζάκι, ξεφεύγοντας από τις κοινοτυπίες κάποιων συμβατικών διακοσμήσεων. Μια έξυπνα επιλεγμένη κίτρινη απόχρωση στους τοίχους θα δώσει το δικό της στίγμα στο χώρο, χαρίζοντας μια θαλπωρή που διατηρείται ακόμη και στις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Μια αίσθηση αρμονίας και καλής διάθεσης που μεταμορφώνει ένα ολόκληρο σπίτι…

foto1

foto2

Τα επιμέρους στοιχεία μιας διακόσμησης συνδυάζονται σωστά μόνο μέσω ενός «συνδετικού» στοιχείου, που δικαιολογεί απόλυτα τη συνύπαρξή τους. Ένα παραδοσιακό ή μοντέρνο τζάκι, μαζί με τα κατάλληλα έπιπλα δημιουργεί μια άρτια στο σύνολό της εικόνα, σε συνδυασμό με την ύπαρξη μιας κίτρινης απόχρωσης στους γύρω τοίχους. Αυτή η τονικότητα δίνει το δικό της «βάθος» στο χώρο, αποτελώντας ένα ιδανικό φόντο, που πάνω του προβάλλονται σωστά τόσο τα έπιπλα όσο και οι υπόλοιπες διακοσμήσεις.

 

Βαθμολογήστε αυτό το blog εισόδου:
To ΤEDx University of Macedonia 2016 με χρώμα Vive...
Οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού με ...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο

kallitexnisad

Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
58642 επισκέψεις
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
  Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυρι...
25492 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκο...
24795 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
24331 επισκέψεις
Editor1
31 Ιανουαρίου 2013
Η Berling, έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, συνεχίζει δυναμικά με νέες προτάσεις προς τους καταναλωτές. Η νέα της ιστοσελίδα «ανέβηκε» στο διαδίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο www...
20508 επισκέψεις

Cloud

Διακόσμηση Χρώμα χρώματα χρωματική επιλογή Αποχρώσεις ανακαίνιση Xρώματα διακοσμητικό στιλ χρωματική εφαρμογή τεχνοτροπία Τεχνοτροπίες Συνδυασμοί Vivechrom Ατμόσφαιρα πρωτότυπο φόντο DUROSTICK Αισθητική αντιθέσεις Μοντέρνο διακοσμητικό χρώμα ρολό διακοσμητικό φινίρισμα Σαλόνι παραλλαγές πράσινο κόκκινο urbanart do it yourself καφέ εφέ Αρχιτεκτονική design συνοικίες Πατητή Τσιμεντοκονία παιδικό δωμάτιο επαγγελματικός χώρος stucco ακρυλικό χρώμα DS 252 FLEX μοντέρνο εφέ κουζίνα γκρι Χρώμα & Διακόσμηση- Τools μπλε Οικοδομή carpe diem σοβάς berling Μέλος της AkzoNobel τοιχογραφίες ταξίδια περιβάλλον Kraft paints συντηρητικό ξύλου loft γήινα χρώματα Let’s Colour MEGAFIX εναλλακτικές μορφές ενέργειας σύγχρονος σχεδιασμός ISOMAT COLOR SYSTEM κίτρινο κλασικό σπατουλάρισμα μάρμαρο Εύκαμπτος σοβάς ταπετσαρίες ανθρακί veneziano VARNISH-PU 2K οροφή κήπος αρχαϊκά χρώματα ιδιωτικότητα βερνίκι αγόρι αδιαβροχοποίηση τοιχοποιίας ανάγλυφες primex micro διακοσμητικός στόκος πολυουρεθανικό βερνίκι Χρώμα & Διακόσμηση- Tools εξωτερικές επιφάνειες κτίριο γραφείων αρχαία γλυπτά θέα κορίτσι επισκευαστικό βαφόμενες χρωτεχ 12η έκθεση «Χρώμα & Διακόσμηση - Tools» πρόσοψη εξαγωγές Μουσείο Ακρόπολης υπαίθριος χώρος σκάλα DUROCOLOR POWDER DUROCRET-DECO κόβονται εύκολα σιλικονούχο ακριλικό σχολεία χρώματα καλοκαιριού Λείανση καθαριστικό GRANULAR αγάλματα ώχρα ξύλινες επιφάνειες ροζ DUROCRET-DECO FINISH αόρατες ενώσεις αστάρι graffiti έπιπλα κήπου πλαστικό χρώμα γαλάζιο Φως μικροί χώροι τσιμεντοειδής στόκος βερνίκια Μεξικό συγκολλητικό ραφ ISOMAT αγκύρωση οικονομικότερη φυσικό χρώμα βερνίκι-συντηρητικό χροιές λειτουργικό συσκευασία διαπνοή των επιφανειών Αργεντινή ποδήλατο ISOLAC AQUA διαστασιολόγηση βραβείο σημάδια μουχλας αντισκωριακό χρώμα πέτρα τσιμέντο DUROCOLOR POWDER – C γραφείο φινίρισμα ριπολίνη νερού fischer Vitex άλγη εμποτιστικό ξύλου οικολογικό χρώμα πτυσσόμενη σκάλα HYDROSTOP SILICONΕ PLASTER thrakon hi tech αρχιτεκτονική ISOLAC AQUA-GLOSS WOOD-FIX κρεβατοκάμαρα ριπολίνη φυσικός φωτισμός μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων παστώδης σοβάς επενδύσεις εκκεντρικά χρώματα Ιταλία ISOLAC AQUA-SATIN REBAR-FIX φόντο μπεζ οικολογικό