social facebook box blue 32 social twitter box blue 32 social linkedin box blue 32 social google box 32 

My chroma - Άρθρα που ενδιαφέρουν

Εδώ θα βρείτε άρθρα γύρω από το σπίτι, τη διακόσμηση αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν αναφοράς.

Fusion: ένα μοντέρνο stucco

 ANOIGMA

Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολεξία κάθε εσωτερικό χώρο σ’ ένα υπόδειγμα σύγχρονης αισθητικής. 

fussion20 520

ΥΛΙΚΑ

•Αστάρι Sintonia Tex σε λευκή απόχρωση

•Fusion ειδικό διακοσμητικό χρώμα

•Toner Fusion σε απόχρωση μαύρη

•Κερί Protective coat X6 

•Σπάτουλα inox

•Ρολό 

•Πινέλο

 

Το Fusion δημιουργεί ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό φινίρισμα με μεταλλικές λάμψεις, που δημιουργούν σε κάθε επιφάνεια ασυνήθιστες συνθέσεις υψηλής αισθητικής. Οι χαρακτηριστικές μεταλλικές αποχρώσεις του μπορούν να αναδείξουν μοντέρνες επιφάνειες με έντονα νερά, που ταιριάζουν πολύ σωστά με έπιπλα σύγχρονου design. Με μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων (18 αποχρώσεις που μπορούν να αυξηθούν διαφοροποιώντας τις χρωματικές συνταγές), το Fusion μπορεί να εφαρμοστεί παντού, προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις του κάθε χώρου, καθορίζοντας με την παρουσία του το διακοσμητικό ύφος ενός ολόκληρου σπιτιού. Χαρίζει σε κάθε σαλόνι μια ιδιαίτερη κομψότητα, που φανερώνει ένα υψηλό γούστο, ενώ με την εφαρμογή του οι μεταλλικές τονικότητες που αποκτά προσφέρουν ένα εκπληκτικό διακοσμητικό αποτέλεσμα, που ξεχωρίζει. Το Fusion είναι ένα σχετικά εύκολο στην ολοκλήρωσή του εφέ, που εφαρμόζεται με σπάτουλα inox, με ομοιόμορφες «ανοιχτές» κινήσεις στο πρώτο χέρι και με πιο «μικρές» και περιορισμένες κινήσεις στο δεύτερο χέρι. Αν προστατευτεί με το ειδικό κερί Protective coat X6 γίνεται υδροαπωθητικό και πλενόμενο, ανθεκτικό στη φλόγα και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η καλυπτικότητα του Fusion είναι 3 έως 4 τ.μ. ανά λίτρο, ανάλογα βέβαια με το είδος της επιφάνειας και την ένταση που επιθυμούμε να δώσουμε στο εφέ.

fussion3 400ΣΤΑΔΙΟ 1

Με το ρολό περάστε το ειδικό αστάρι Sintonia Tex σε λευκή απόχρωση. Αφήστε το να στεγνώσει 3 έως 5 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Η ειδική σύνθεση του Sintonia Tex είναι ιδανική για να συγκρατήσει το Fusion και να λειτουργήσει σαν κατάλληλο υπόστρωμα για την εφαρμογή του υλικού. Η καλυπτικότητά του είναι 3 έως 4 τ.μ. ανά λίτρο. 

 

 

ΣΤΑΔΙΟ 2

Προσμίξτε στο Fusion το ειδικό Toner για να δημιουργήσετε την επιθυμητή απόχρωση βάσει της συνταγής για το συγκεκριμένο κωδικό απόχρωσης FU 01.190. Η απόχρωση ονομάζεται και CAST IRON. Ανακατέψτε καλά το υλικό ώστε να ομογενοποιηθεί.

fussion7 350  fussion6 350

fussion4 334  fussion5 334

ΣΤΑΔΙΟ 3

Το προϊόν είναι έτοιμο προς χρήση και δεν χρειάζεται πρόσμιξη με νερό. Όμως μπορείτε να το αραιώσετε 20% για να εφαρμόζεται πιο εύκολα με ρολό στις γωνίες, τις ενώσεις και τα τμήματα της επιφάνειας στα οποία δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο έντονο «μεταλλικό» στοιχείο μπορείτε να προσθέσετε και λίγο από το υλικό CRYSTAL CR GEL. Περάστε το πρώτο χέρι Fusion με μια μεταλλική σπάτουλα inox. Γεμίστε την επιφάνεια με υλικό με μεγάλες και ακανόνιστες κινήσεις, χωρίς όμως να την πατάτε. Η επιφάνεια στο πρώτο χέρι θα είναι άγρια με «ανάγλυφα» νερά. Δεν χρειάζεται να στρώσετε το υλικό με τη σπάτουλα, γιατί κάτι τέτοιο θα εξασθένιζε αισθητά τα νερά του εφέ. Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή του πρώτου χεριού, αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει για 3 έως 5 ώρες.  

fussion8  fussion9

ΣΤΑΔΙΟ 4

Περάστε το δεύτερο χέρι Fusion αφού βεβαιωθείτε πρώτα πως η επιφάνεια είναι εντελώς στεγνή. Το υλικό σας θα πρέπει να έχει στεγνώσει τελείως. Οι κινήσεις σας είναι πιο κοφτές και έχουν ακανόνιστη φορά. Γεμίζετε την επιφάνεια στο σύνολό της, χρησιμοποιώντας όμως λιγότερη ποσότητα Fusion στη σπάτουλά σας. Αποφεύγετε να περνάτε πολλές φορές από το ίδιο σημείο γιατί έτσι τα νερά του εφέ γίνονται πιο «μονοδιάστατα» και χάνουν την έντασή τους. Στο συγκεκριμένο στάδιο γεμίζετε την επιφάνεια πιέζοντας ελαφρά ώστε να μαζεύετε το υλικό που περισσεύει. Παρακολουθείτε πάντα από απόσταση το πώς εξελίσσεται το εφέ, ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο σύνολο της επιφάνειας. Είναι σημαντικό τα νερά να είναι ομοιόμορφα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι πολύ «άγριο» αλλά αντίθετα να έχει φινέτσα. Αφήστε το υλικό να δέσει στην επιφάνεια χωρίς όμως να στεγνώσει, μέχρι να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

fussion 11

fussion 12

fussion 10  fussion 13

ΣΤΑΔΙΟ 5

Με καθαρή τη σπάτουλα inox πατήστε το υλικό ώστε να το στρώσετε και να το γυαλίσετε (όπως ακριβώς κάνουμε με το στούκο). Ελέγξτε την πίεση που ασκείτε στη σπάτουλα, ώστε να μη «γδάρετε» την επιφάνεια και σηκώστε προσεκτικά το νωπό ακόμα υλικό. Η ιδιαιτερότητα του Fusion είναι πως αποτελεί μια σύγχρονη παραλλαγή του stucco σε πιο ματ εκδοχή. Δεν χρειάζεται να γυαλίσετε σχολαστικά την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Στο συγκεκριμένο στάδιο αναδεικνύονται οι μεταλλικές ανταύγειες και το φινίρισμά σας αποκτά μια ιδιαίτερη λάμψη, η ένταση της οποίας αυξομειώνεται ανάλογα με το φωτισμό και την οπτική γωνία που το κοιτάτε, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό, τρισδιάστατο μεταλλικό εφέ. Αφήστε το υλικό πλέον να στεγνώσει 24 ώρες, πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. 

fussion 15

fussion 14

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Με ένα καθαρό πανί καθαρίζετε τη σπάτουλά σας από τυχόν υπολείμματα του Fusion. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία στο σύνολο της επιφάνειας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες, ενώσεις με το σοβατεπί και το ταβάνι και στα δύσκολα προς πρόσβαση σημεία της επιφάνειας. Σε περίπτωση που γδάρετε την επιφάνεια ή σηκώσετε κατά λάθος υλικό, συμπληρώστε προσεκτικά το κενό με Fusion, προσπαθώντας όμως να μην δημιουργήσετε ματίσεις και ανεπιθύμητες σκιές.

fussion 16

fussion 17

fussion 18  fussion 19 

ΣΤΑΔΙΟ 6

Για να προστατέψετε την επιφάνειά σας από τα χτυπήματα και τη φθορά του χρόνου αλλά και για να την αδιαβροχοποιήσετε και να την κάνετε πλενόμενη, εφαρμόστε το ειδικό κερί Protective coat X6. Το κερί αυτό είναι βάσης νερού, και 100% διαφανές έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η τελική απόχρωση του εφέ. Με ένα πινέλο περάστε το σύνολο της επιφάνειας με το κερί. Είναι γαλακτοειδές αλλά όταν στεγνώσει εξατμίζεται, αφήνοντας ένα λεπτό και διαφανές φιλμ προστασίας. 

Καλή σας επιτυχία.

fussion anoigmamegalo

PHOTOS: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 

Βαθμολογήστε αυτό το blog εισόδου:
Χρώμα στο σαλόνι

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο

kallitexnisad

Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
58642 επισκέψεις
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
  Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυρι...
25491 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκο...
24795 επισκέψεις
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
24331 επισκέψεις
Editor1
31 Ιανουαρίου 2013
Η Berling, έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, συνεχίζει δυναμικά με νέες προτάσεις προς τους καταναλωτές. Η νέα της ιστοσελίδα «ανέβηκε» στο διαδίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο www...
20508 επισκέψεις

Cloud

Διακόσμηση Χρώμα χρώματα χρωματική επιλογή Αποχρώσεις ανακαίνιση Xρώματα διακοσμητικό στιλ χρωματική εφαρμογή τεχνοτροπία Τεχνοτροπίες Συνδυασμοί Vivechrom Ατμόσφαιρα πρωτότυπο φόντο DUROSTICK Αισθητική αντιθέσεις Μοντέρνο διακοσμητικό χρώμα ρολό διακοσμητικό φινίρισμα Σαλόνι παραλλαγές πράσινο κόκκινο urbanart do it yourself καφέ εφέ Αρχιτεκτονική design συνοικίες Πατητή Τσιμεντοκονία παιδικό δωμάτιο επαγγελματικός χώρος stucco ακρυλικό χρώμα DS 252 FLEX μοντέρνο εφέ κουζίνα γκρι Χρώμα & Διακόσμηση- Τools μπλε Οικοδομή carpe diem σοβάς berling Μέλος της AkzoNobel τοιχογραφίες ταξίδια περιβάλλον Kraft paints συντηρητικό ξύλου loft γήινα χρώματα Let’s Colour MEGAFIX εναλλακτικές μορφές ενέργειας σύγχρονος σχεδιασμός ISOMAT COLOR SYSTEM κίτρινο κλασικό σπατουλάρισμα μάρμαρο Εύκαμπτος σοβάς ταπετσαρίες ανθρακί veneziano VARNISH-PU 2K οροφή κήπος αρχαϊκά χρώματα ιδιωτικότητα βερνίκι αγόρι αδιαβροχοποίηση τοιχοποιίας ανάγλυφες primex micro διακοσμητικός στόκος πολυουρεθανικό βερνίκι Χρώμα & Διακόσμηση- Tools εξωτερικές επιφάνειες κτίριο γραφείων αρχαία γλυπτά θέα κορίτσι επισκευαστικό βαφόμενες χρωτεχ 12η έκθεση «Χρώμα & Διακόσμηση - Tools» πρόσοψη εξαγωγές Μουσείο Ακρόπολης υπαίθριος χώρος σκάλα DUROCOLOR POWDER DUROCRET-DECO κόβονται εύκολα σιλικονούχο ακριλικό σχολεία χρώματα καλοκαιριού Λείανση καθαριστικό GRANULAR αγάλματα ώχρα ξύλινες επιφάνειες ροζ DUROCRET-DECO FINISH αόρατες ενώσεις αστάρι graffiti έπιπλα κήπου πλαστικό χρώμα γαλάζιο Φως μικροί χώροι τσιμεντοειδής στόκος βερνίκια Μεξικό συγκολλητικό ραφ ISOMAT αγκύρωση οικονομικότερη φυσικό χρώμα βερνίκι-συντηρητικό χροιές λειτουργικό συσκευασία διαπνοή των επιφανειών Αργεντινή ποδήλατο ISOLAC AQUA διαστασιολόγηση βραβείο σημάδια μουχλας αντισκωριακό χρώμα πέτρα τσιμέντο DUROCOLOR POWDER – C γραφείο φινίρισμα ριπολίνη νερού fischer Vitex άλγη εμποτιστικό ξύλου οικολογικό χρώμα πτυσσόμενη σκάλα HYDROSTOP SILICONΕ PLASTER thrakon hi tech αρχιτεκτονική ISOLAC AQUA-GLOSS WOOD-FIX κρεβατοκάμαρα ριπολίνη φυσικός φωτισμός μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων παστώδης σοβάς επενδύσεις εκκεντρικά χρώματα Ιταλία ISOLAC AQUA-SATIN REBAR-FIX φόντο μπεζ οικολογικό