Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
85653 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
29140 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
29063 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
28746 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
28618 Hits
4 minutes reading time (855 words)

Σωστός καθαρισμός εργαλείων μετά τη βαφή

Final-Brush-Cleaning-GREECE3low2

Η Πανελλήνια Ένωση Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών Μελανών, από κοινού με την ευρωπαϊκή χρωματοβιομηχανία (CEPE), κυκλοφόρησε ειδικό φυλλάδιο για το σωστό καθαρισμό των εργαλείων βαφής. Το φυλλάδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση «Χρώμα και Εργαλείο» τον περασμένο Νοέμβριο και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους ιδιώτες που βάφουν μόνοι τους.

 Αποτροπή πρακτικών στα υδατοδιαλυτά χρώματα, που μπορούν να προκαλέσουν περιβαλλοντικά προβλήματα.

Final Brush Cleaning GREECE2low2

Τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, η βιομηχανία χρωμάτων σε μεγάλο ποσοστό έχει μετακινηθεί από τα χρώματα διαλύτη προς εναλλακτικές επιλογές υδατοδιαλυτών διακοσμητικών χρωμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών διαλυτών (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις, VOC) στον αέρα. Ακόμη και με τη χρήση του νερού στα υγρά χρώματα, αυτά εξακολουθούν να είναι χημικά μείγματα. Αν και δεν απελευθερώνουν πλέον οποιουσδήποτε διαλύτες, υπάρχουν άλλοι τρόποι εκπομπής (όπως στο νερό) δια μέσου των οποίων τα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά προβλήματα.

Τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, η βιομηχανία χρωμάτων σε μεγάλο ποσοστό έχει μετακινηθεί από τα χρώματα διαλύτη προς εναλλακτικές επιλογές υδατοδιαλυτών διακοσμητικών χρωμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών διαλυτών (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις, VOC) στον αέρα. Ακόμη και με τη χρήση του νερού στα υγρά χρώματα, αυτά εξακολουθούν να είναι χημικά μείγματα. Αν και δεν απελευθερώνουν πλέον οποιουσδήποτε διαλύτες, υπάρχουν άλλοι τρόποι εκπομπής (όπως στο νερό) δια μέσου των οποίων τα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά προβλήματα.\

Τα χρώματα χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση και την προστασία σπιτιών, σχολικών κτιρίων, γραφείων, νοσοκομείων κ.λπ. Για τα χρώματα, όπως ακριβώς και για άλλες χημικές ουσίες και μίγματα, ισχύει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία. Οι κατασκευαστές των προϊόντων έχουν κάνει αυτό το οποίο τους αναλογεί, ώστε να συμμορφώνονται με τις νομικές υποχρεώσεις τους, αλλά και οι χρήστες των προϊόντων (επαγγελματίες και μη) πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σ’ ό,τι αφορά τις δικές τους ενέργειες. Έτσι είναι σημαντικό οι χρήστες των χρωμάτων να μεταχειρίζονται τα απόβλητα των χρωμάτων με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο και να χρησιμοποιούν/συντηρούν τα πινέλα και τα ρολά τους σωστά.

Final Brush Cleaning GREECE3low

ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ

 Αν οι εργασίες βαψίματος με ένα χρώμα διαρκούν αρκετές ημέρες συνιστούμε κατά τη διάρκεια του ολονύκτιου διαλείμματος να μην καθαρίζετε το πινέλο ή το ρολό σας. Μια μικρή ποσότητα χρώματος στα πινέλα ή τα ρολά βαψίματος θα σας επιτρέψει να ξαναρχίσετε το βάψιμο κανονικά μετά το διάλειμμα. Αυτό βοηθά στην αποφυγή απόρριψης χρώματος και νερού καθαρισμού. 

Τι να κάνετε με το πινέλο 

Τυλίξτε το μέρος του πινέλου που περιέχει βαφή σε πλαστική σακούλα δεμένη σφιχτά ή σε αλουμινόχαρτο. Την επόμενη ημέρα μπορείτε να συνεχίσετε το βάψιμο ευθύς αμέσως. Το χρώμα που έμεινε στο αλουμινόχαρτο ή στην πλαστική σακούλα πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν το πετάξετε ως σύνηθες οικιακό απόβλητο. Για μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ εργασιών βαψίματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό σύστημα αποθήκευσης, όπου το πινέλο διατηρείται μέσα σε gel. 

Final Brush Cleaning GREECE Page 2 Image 0004

Τι να κάνετε με το ρολό 

Το ρολό που περιέχει χρώμα και αποθηκεύεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέσα σε σφιχτά δεμένη πλαστική σακούλα, μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για αρκετές ημέρες. Μετά την περίοδο κατά την οποία δεν χρησιμοποιείται, το ρολό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συνέχιση του βαψίματος. Το χρώμα στην πλαστική σακούλα πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν την πετάξετε ως σύνηθες οικιακό απόβλητο.

Final Brush Cleaning GREECE Page 2 Image 0003

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ

Όταν τελειώσει το βάψιμο (ή όταν πρόκειται να αλλάξετε χρώμα) σας συμβουλεύουμε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρώμα από τα πινέλα και τα ρολά βαψίματος, αδειάζοντας το χρώμα στο δοχείο από το οποίο προήλθε, πριν τα καθαρίσετε. Για να πετύχετε τη λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον, σάς συμβουλεύουμε να τηρείτε τις παρακάτω οδηγίες για μια από τις παρακάτω ενέργειες, είτε σε περίπτωση καθαρισμού είτε απόρριψης: 

Καθαρισμός πινέλου ή ρολού

Εφόσον χρησιμοποιήσατε υδατοδιαλυτό χρώμα ο καθαρισμός (ο οποίος συνίσταται στην απομάκρυνση του υπολείμματος βαφής) πρέπει να γίνει με νερό. 

Να μην κάνετε ποτέ αυτό τον καθαρισμό χύνοντας το νερό καθαρισμού στο νεροχύτη! 

Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε δοχείο με χλιαρό νερό (περίπου στους 40 °C) 

Αφήνετε το πινέλο ή το ρολό μέσα στο νερό για 2 ώρες. Τα ρολά που είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από ένα καθάρισμα. 

Βγάζετε από το νερό το πινέλο ή το ρολό του δοχείου και το σκουπίζετε με παλιά χαρτιά ή με παλιό στεγνό ύφασμα. 

Το νερό καθαρισμού που περιέχει τη διαλυμένη βαφή πρέπει τώρα να θεωρείται χημικό οικιακό απόβλητο, το οποίο πρέπει να απορριφθεί μέσω του κέντρου συλλογής αποβλήτων της τοπικής κοινότητας. 

Εναλλακτικά μπορείτε να περιμένετε έως ότου το νερό εξατμιστεί και τότε να πετάξετε το δοχείο με το στεγνό χρώμα ως στερεό οικιακό απόβλητο.

Final Brush Cleaning GREECE Page 2 Image 0005

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΙΝΕΛΟΥ Ή ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ.

Αν αυτή είναι η προτιμώμενη επιλογή σας: 

Αφήστε το πινέλο ή το ρολό να στεγνώσουν εντελώς 

Πετάξτε το ως οικιακό απόβλητο

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Όταν τελειώσει το βάψιμο πρέπει να κλείσετε αεροστεγώς το δοχείο με το υπόλοιπο βαφής και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε σε χώρο όπου η θερμοκρασία δεν κατεβαίνει κάτω από 0 °C. (Σημείωση: Να θυμάστε ότι με την πάροδο του χρόνου η ποιότητα της βαφής μπορεί να υποβαθμισθεί).Εναλλακτικά μετά τη χρήση συνιστάται η μεταφορά σε σημείο συλλογής αποβλήτων του κοινοτικού διαμερίσματος, όπου τα υπολείμματα βαφής μπορούν είτε να απορριφθούν σωστά ως χημικά απόβλητα, είτε να προωθηθούν για ανακύκλωση όπου είναι εφικτό.

 Μην αδειάζετε υπολείμματα βαφής σε συστήματα αποχέτευσης ή τρεχούμενου ύδατος!

Ένα μικρό, σύγχρονο loft
40 χρόνια ISOMAT

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο