Διαλέγοντας Χρώματα

Μια διακόσμηση που βασίζεται στην ύπαρξη πολλών χρωμάτων και υλικών στον ίδιο χώρο σίγουρα ξεφεύγει απ’ τα καθιερωμένα, προτείνοντας συνθέσεις ευχάριστες στο μάτι, και χώρους απόλυτα λειτουργικούς. Το βλέμμα του επισκέπτη μ’ αυτό τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει, αντί να «παγιδεύεται» σε εικόνες τετριμμένες και κουραστικές.

 21945203 500

Η σωστή αξιοποίηση κάποιων έντονων χρωματικών αντιθέσεων μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε κάτι το ξεχωριστό σε οποιοδήποτε χώρο. Σ’ ένα μεγάλο σαλόνι με λευκή οροφή δημιουργούμε μια γωνιά με έντονα χρώματα: ένας κόκκινος τοίχος γύρω από το τζάκι είναι σίγουρα μια πρωτότυπη λύση, ιδιαίτερα αν η όψη του τζακιού έχει περαστεί με μια μπλε-ραφ απόχρωση.

21944749 cropped 

Το κίτρινο επίσης έρχεται να συμπληρώσει αυτή την εξαιρετική διχρωμία, κάνοντας το χώρο ακόμη πιο ευχάριστο και νεανικό.

egxromeslyseist28 2

Με την ίδια ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα γκρι-γαλάζιο στους τοίχους μιας κρεβατοκάμαρας

egxromeslyseist28 1

ή ένα έντονο κόκκινο σε συνδυασμό με λευκό,

egxromeslyst28 4

ή να περάσουμε με ένα διακριτικό μπεζ ένα διαχωριστικό τοίχο ανάμεσα σε μια κουζίνα κι ένα σαλόνι.

egxromeslyst28 3

Κόκκινο, κίτρινο, μπλε-ραφ, γαλάζιο…: Γιατί να παραμένουμε στην αποκλειστική χρήση του λευκού, όταν οι τοίχοι μας μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους στιλ σ’ ένα σαλόνι, σε μια κρεβατοκάμαρα, σε μια κουζίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού; Το να ξεφεύγουμε από την τυποποίηση είναι κάτι που επιβάλλεται από την εποχή μας, χωρίς υψηλό κόστος, χωρίς δυσκολία εφαρμογής.