12 Χρώματα για 12 Σαλόνια

Από το έντονο πράσινο στο ανοιχτό μπεζ κι από το σκούρο γκρι στο γαλάζιο. Χρωματικές διαδρομές που με τον τρόπο τους μας υποδεικνύουν λύσεις ιδανικές για κάθε χώρο. Χρωματικές επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν ακόμα και στα πιο ασυνήθιστα στυλ διακόσμησης, ακόμα και στις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις ενός μοντέρνου ή ενός κλασικού σαλονιού.

12 Page 1 Image 0001

 

 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ

Όσο κι αν δίνει την εντύπωση ενός «αυστηρού» χρώματος, το γκρι είναι μια ιδανική λύση τόσο για την ανάδειξη μιας επίπλωσης σύγχρονου design, όσο και για την ολοκλήρωση μιας απλής αλλά και ευχάριστης διακόσμησης σε κλασικό ύφος

12 Page 3 Image 0001

12 Page 3 Image 0002

Οι παραλλαγές αυτής της απόχρωσης μπορούν να είναι άπειρες, και να προσαρμόζονται κάθε φορά στα υλικά και τα χρώματα του κάθε σαλονιού. Μια ελαφριά, σχεδόν λευκή απόχρωση τονίζει την πρωτότυπη επίπλωση ενός σύγχρονου loft. Μια κάπως πιο σκούρα τονικότητα αναδεικνύει πολύ έξυπνα το πράσινο και το λευκό ενός επίσης μοντέρνου καθημερινού καθιστικού. Και δύο πιο σκούρες γκρι αποχρώσεις ταιριάζουν απόλυτα με την παρουσία του ξύλου στο δάπεδο, στο τραπεζάκι και στα κουφώματα δύο περισσότερο «κλασικών» σαλονιών.

12 Page 4 Image 0004  12 Page 4 Image 0001

ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δύο χρώματα με αμέτρητες διαβαθμίσεις που μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά ή να λειτουργήσουν αυτόνομα, ολοκληρώνοντας κάποιες διακοσμητικές λύσεις που ξεχωρίζουν με το δικό τους στυλ.

12 Page 5 Image 0002

12 Page 5 Image 0003

Οι γαλάζιοι τοίχοι ενός μοντέρνου σαλονιού εκπέμπουν τις δικές τους ανταύγειες που προβάλλουν σωστά τόσο τις μπλε πολυθρόνες και τον γαλάζιο καναπέ, όσο και δύο πρωτότυπα σχεδιασμένα μεταλλικά τραπεζάκια. Οι κόκκινες κάθετες επιφάνειες ενός πιο «κλασικού» σαλονιού λειτουργούν αντιστικτικά σε σχέση με το ξύλινο δάπεδο και δύο πολύ αξιόλογα έπιπλα-αντίκες. Μια έξυπνα εφαρμοσμένη τεχνοτροπία σε πιο σκούρα μπλε απόχρωση δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα σ’ ένα σαλόνι που αξιοποιεί σωστά την αντίθεση του κόκκινου και του μπλε, ολοκληρώνοντας ένα ήρεμο αλλά και ευχάριστο περιβάλλον.

12 Page 6 Image 0001 12 Page 7 Image 0002

ΣΕ ΠΙΟ «ΚΛΑΣΙΚΕΣ» ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Η επίπλωση ενός κλασικού σαλονιού μπορεί να αναδειχτεί σωστά μόνο αν συνδυαστεί με το κατάλληλο χρώμα. Στις κάπως πιο «παραδοσιακές» λύσεις που παρουσιάζονται σ’ αυτές τις σελίδες το χρώμα των κάθετων επιφανειών λειτουργεί σαν ιδανικό φόντο τόσο για τα έπιπλα όσο και για τις υπόλοιπες διακοσμήσεις.

12 Page 7 Image 0003

Το πράσινο-λαδί αποτελεί μια σωστή επιλογή που εξισορροπεί τα πολλά χρώματα που εμφανίζονται στο φωτιστικό της οροφής, στον πίνακα ζωγραφικής και. στα υφάσματα των επίπλων. Το ανοιχτό γκρι συμπληρώνει μια πιο «σοβαρή» διακόσμηση σ’ ένα πολύ φωτεινό σαλόνι.

12 Page 8 Image 0001

Τέλος το λευκό-μπεζ στους τοίχους είναι η καλύτερη επιλογή τόσο για τον καναπέ που έχει επενδυθεί με λευκό δέρμα όσο και για το ξύλινο δάπεδο και το τραπεζάκι από σκούρο ξύλο.