Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
85301 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
29015 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
28992 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
28530 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
28397 Hits
3 minutes reading time (678 words)

Χρωματίζοντας το μπάνιο

foto9

Οι ιδέες για το πώς θα επιλέξουμε και πώς θα χρησιμοποιήσουμε το χρώμα στο μπάνιο δεν περιορίζονται σε μερικά μόνο παραδείγματα. Αντίθετα εξαρτώνται από την ανεξάντλητη φαντασία μας και σίγουρα από τη διάθεσή μας να δοκιμάσουμε λύσεις που θα ταιριάζουν με το δικό μας γούστο, τη δική μας αισθητική.

 Υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που κάνουν τη χρήση του χρώματος σαφώς πιο συμφέρουσα από την επίστρωση των κάθετων επιφανειών του μπάνιου με άλλα υλικά. Ωστόσο ο φόβος της φθοράς από τους υδρατμούς κάνει κάποιους να διστάζουν ακόμη να χρησιμοποιήσουν χρώμα στους τοίχους του μπάνιου.

foto3

Σήμερα ο φόβος αυτός μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι τουλάχιστον άτοπος, εφόσον εύκολα μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο πολλά προϊόντα που εξασφαλίζουν απόλυτη προστασία από την υγρασία και κατά προέκταση μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Έτσι η κάλυψη των τοίχων μας π.χ. μ’ ένα εντυπωσιακό γαλάζιο γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ! Σήμερα ο φόβος αυτός μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι τουλάχιστον άτοπος, εφόσον εύκολα μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο πολλά προϊόντα που εξασφαλίζουν απόλυτη προστασία από την υγρασία και κατά προέκταση μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Έτσι η κάλυψη των τοίχων μας π.χ. μ’ ένα εντυπωσιακό γαλάζιο γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ!

foto7

foto4

Υπάρχουν χρώματα που «θωρακίζουν» τις επιφάνειες του μπάνιου, κάνοντας συγχρόνως τους συνδυασμούς των υλικών να φαντάζουν ακόμη πιο εντυπωσιακοί. Ειδικά βερνίκια για ξύλινες επιφάνειες, μας επιτρέπουν να συνδυάσουμε το χρώμα με το ξύλο, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα.

foto5

Το φυσικό ξύλο όπως και τα πλακάκια είναι υλικά που, αν συνδυαστούν με τα κατάλληλα χρώματα, είναι σε θέση να ολοκληρώσουν εξαιρετικές διακοσμητικές λύσεις για ένα μπάνιο. Ιδέες που ξεχωρίζουν, είτε δημιουργώντας ατμόσφαιρες υψηλής αισθητικής είτε χώρους απλούς, με απέριττο και ανεπιτήδευτο ύφος. Το φυσικό ξύλο όπως και τα πλακάκια είναι υλικά που, αν συνδυαστούν με τα κατάλληλα χρώματα, είναι σε θέση να ολοκληρώσουν εξαιρετικές διακοσμητικές λύσεις για ένα μπάνιο. Ιδέες που ξεχωρίζουν, είτε δημιουργώντας ατμόσφαιρες υψηλής αισθητικής είτε χώρους απλούς, με απέριττο και ανεπιτήδευτο ύφος.

Στην περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο μπάνιο την εικόνα μιας άλλης εποχής, μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσουμε μαύρα και άσπρα πλακάκια στο δάπεδο. Ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα υλικά ή τις διακοσμήσεις που θα διαλέξουμε, θα έχουμε ήδη μια «βάση» για να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

foto2

foto1

Σε καμία περίπτωση όμως η εικόνα αυτή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς χρώμα! Ό,τι υλικά και αν διαλέξουμε δεν θα μπορέσουν να «δηλώσουν» σωστά την παρουσία τους χωρίς την ύπαρξη π.χ. ενός διακριτικού γκρι, που θα αναδείξει σωστά ακόμη και την πιο μικρή «ρετρό» λεπτομέρεια. Με την ίδια λογική αποχρώσεις του πράσινου θα ταιριάξουν με πιο μοντέρνα υλικά. Σε καμία περίπτωση όμως η εικόνα αυτή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς χρώμα! Ό,τι υλικά και αν διαλέξουμε δεν θα μπορέσουν να «δηλώσουν» σωστά την παρουσία τους χωρίς την ύπαρξη π.χ. ενός διακριτικού γκρι, που θα αναδείξει σωστά ακόμη και την πιο μικρή «ρετρό» λεπτομέρεια. Με την ίδια λογική αποχρώσεις του πράσινου θα ταιριάξουν με πιο μοντέρνα υλικά.

foto6

Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο μπάνιο, μια εικόνα έξω από τα καθιερωμένα, που θα απογειώνει τη φαντασία ακόμη και των πιο απαιτητικών. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε τα πιο εξεζητημένα υλικά, ακόμη κι αν διαλέξουμε τις πιο πρωτότυπες λύσεις, είναι σίγουρο πως η διακοσμητική ιδέα μας δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρωθεί ή να λειτουργήσει χωρίς το κατάλληλο χρωματικό φόντο.

foto10

Ο σχεδιασμός ενός μοντέρνου μπάνιου εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τα υλικά αλλά και τα χρώματα που θα επενδύσουν τους τοίχους του. Κάτω απ’ αυτή τη λογική ο συνδυασμός τους θα κάνει τη διαφορά.

foto9

foto11

Μια ασυνήθιστη τεχνοτροπία σε απόχρωση μπλε-ραφ ή πορτοκαλί είναι μια ιδέα που έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ένα συνηθισμένο μπάνιο σ’ ένα χώρο με το δικό του δυναμισμό. Το μπεζ είναι σε θέση να αλλάξει τη διάθεσή μας, μόνο και μόνο με την παρουσία του

foto12

Συγχρόνως αναδεικνύει με το δικό του τρόπο κάποια κλασικά πλακάκια στο δάπεδο, ολοκληρώνοντας μια απλή αλλά και καθοριστική λύση για μια εξεζητημένη διακόσμηση.Συγχρόνως αναδεικνύει με το δικό του τρόπο κάποια κλασικά πλακάκια στο δάπεδο, ολοκληρώνοντας μια απλή αλλά και καθοριστική λύση για μια εξεζητημένη διακόσμηση.

 

H ROLLEX Χορηγός στα «ΧΡΩΜΑΤΑ & ΟΝΕΙΡΑ»
Η ISOMAT τιμήθηκε με το βραβείο « Έρευνας και Καιν...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο