Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88830 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
32002 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30789 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30164 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29710 Hits
5 minutes reading time (951 words)

LOFTS : Όταν οι βιομηχανικοί χώροι… μεταμορφώνονται

A1low-min

Στο βιβλίο «Lofts», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τεχνοτροπία» και διανέμεται από την εταιρεία «Π. Πέρρος», μέσα από μια σειρά αξιόλογων φωτογραφιών παρουσιάζονται παραδείγματα επαναχρησιμοποίησης παλιών ως επί το πλείστον βιομηχανικών χώρων, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε ευρύχωρες υπερσύγχρονες κατοικίες, σχεδιασμένες με τρόπο πρωτοποριακό.

 Στο βιβλίο αυτό, εκτός από τις επαναχρησιμοποιήσεις μεγάλων βιομηχανικών χώρων, από τις οποίες προέκυψαν αξιόλογα lofts κυρίως σε χώρες όπως η Αμερική, η Αγγλία και η Γερμανία, εξετάζεται η δυνατότητα αξιοποίησης μικρότερων σε διαστάσεις χώρων, που με την ίδια επιτυχία μεταμορφώνονται σε πολύ έξυπνα σχεδιασμένες ιδιωτικές κατοικίες. Στα αποσπάσματα που παρουσιάζουμε στις επόμενες σελίδες, περιγράφονται η σχεδιαστική λογική και τα κυριότερα χαρακτηριστικά κάποιων αρχιτεκτονικών επεμβάσεων, που κατόρθωσαν να μετασχηματίσουν σχετικά μικρούς πρώην βιομηχανικούς χώρους σε άψογες κατοικίες, τόσο από πλευράς λειτουργικότητας όσο και αισθητικής.

4low

Loft on Rue Gobert
Τόπος: Παρίσι, Γαλλία
Αρχιτέκτων: Odile Veillon
Φωτογραφίες: Hervé Abbadie
Εμβαδόν: 170 τ.μ.

A1low

Loft on Rue Bichat
Τόπος: Παρίσι, Γαλλία
Αρχιτέκτων: Bères Platane
Συνεργάτες: Paul Laigle, Alexandra Deletange
Φωτογραφίες: Hervé Abbadie
Εμβαδόν: 160 τ.μ.

Μια παλιά αποθήκη στη Γαλλία μεταμορφώνεται σε μια πρωτοποριακή κατοικία, χάρη σ’ ένα σχεδιασμό που δεν «κρύβει» το παλιό κτίριο, αντίθετα τονίζει τα πολύ ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας συγχρόνως το άπλετο φως που περνάει σ’ όλους σχεδόν τους χώρους από μεγάλα ανοίγματα-τζαμαρίες. Ο αρχιτέκτονας θέλοντας να αναδείξει την αντίθεση της παλιάς αποθήκης με τις γειτονικές κατοικίες αλλά και το διπλανό πάρκο, άφησε απαράλλαχτους τους όγκους του κτιρίου, τονίζοντας ωστόσο κάποια αρχιτεκτονικά στοιχεία των εσωτερικών χώρων με τα κατάλληλα χρώματα.

A2low

Η καμπυλόγραμμη οροφή και οι ανεπίχριστες επιφάνειες κάποιων τοίχων είναι τα στοιχεία που μας εντυπωσιάζουν περισσότερο σ’ αυτή την ασυνήθιστη κατοικία, η πρωτοτυπία της οποίας οφείλεται ακριβώς σ’ αυτή την αίσθηση του αυθεντικού που επικρατεί σ’ όλους τους χώρους της

1low

1alow

Ο τρόπος με τον οποίο χρωματίζονται η κουζίνα και ένας χώρος δίπλα στη σκάλα που οδηγεί στο καθημερινό καθιστικό, είναι κυριολεκτικά ευρηματικός.

B1low

Loft on Rue Buisson Saint Louis
Τόπος: Παρίσι, Γαλλία
Αρχιτέκτων: Carl Fredrik Svenstedt
Φωτογραφίες: Hervé Abbadie
Εμβαδόν: 154 τ.μ.

Ο ισόγειος και ο υπόγειος χώρος ενός παλιού τυπογραφείου επανασχεδιάζεται από έναν αρχιτέκτονα που γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει σωστά τόσο το φυσικό φως όσο και τα χρώματα, δημιουργώντας μια φιλόξενη και ευχάριστη ατμόσφαιρα σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο. Μια κεντρική σκάλα αποτελεί τον άξονα του σπιτιού, γύρω από τον οποίο οριοθετούνται όλες οι νέες λειτουργίες του.

B2low

Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα και το καθημερινό καθιστικό, χώροι που λούζονται στην κυριολεξία στο φως, το οποίο μέσω της κεντρικής σκάλας περνάει και στο υπόγειο όπου φιλοξενείται η νυχτερινή ζώνη, προστατευμένη απόλυτα από το θόρυβο του γειτονικού δρόμου. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της επέμβασης είναι το έξυπνο ταίριασμα ενός παλιού ξύλινου δαπέδου που επενδύει το χώρο του ισογείου με μια πρωτότυπη απόχρωση του κόκκινου που εφαρμόστηκε σ’ έναν από τους τοίχους της κουζίνας. Αυτή η αρμονική συνύπαρξη παλιών και νέων υλικών έχει καταφέρει να χαρίσει μια αίσθηση άνεσης και μια «συνέχεια» στις ξεχωριστές λειτουργίες αυτού του σπιτιού.

 C1low

Broome Loft
Τόπος: Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Αρχιτέκτονες: Moneo Brock Architects
Φωτογραφίες: Jordi Miralles
Εμβαδόν: 120 τ.μ.

Η επιλογή των χρωμάτων που επενδύουν τους τοίχους και το ταίριασμά τους με τα κατάλληλα έπιπλα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την έξυπνη επέμβαση που μεταμόρφωσε μια παλιά βιομηχανική αποθήκη σε μια υπερσύγχρονη κατοικία με άψογους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Οι ψηλές οροφές, τα μεγάλα παράθυρα, ο ενιαίος χώρος της κουζίνας, του σαλονιού και της τραπεζαρίας είναι οι βασικοί παράγοντες που χαρίζουν την αίσθηση του ευρύχωρου σ’ αυτό το σπίτι, οι μόνοι «ιδιωτικοί» και πιο απομονωμένοι χώροι του οποίου είναι η κρεβατοκάμαρα και τα δύο λουτρά.

C2low

Ωστόσο στα δύο μπάνια του σπιτιού επικρατεί η ίδια χαρούμενη και γεμάτη χρώματα ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει και τους υπόλοιπους χώρους. Το έντονο φυσικό φως του ενιαίου χώρου, μετριάζεται από το πορτοκαλί και το κίτρινο χρώμα που εναλλάσσονται σε δύο τοίχους, ενώ οι χρωματιστές καρέκλες του τραπεζιού και μια σειρά από διακοσμητικά αντικείμενα κάνουν ακόμη πιο έντονη την παρουσία των χρωμάτων, που δίνουν το δικό τους ύφος σ’ αυτό τον πρωτότυπο σχεδιασμό.

D1low

Loft on Rue Arthur Rozier
Τόπος: Παρίσι, Γαλλία
Αρχιτέκτων: Alessandro Mosca
Φωτογραφίες: Hervé Abbadie
Εμβαδόν: 200 τ.μ.

Μια κεντρική σκάλα ενώνει το ισόγειο και τον πρώτο όροφο αυτού του παλιού τυπογραφείου που επανασχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Alessandro Mosca, έτσι ώστε να φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες και τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού. Μια παλ τεχνοτροπία, εφαρμοσμένη με τρόπο εξαιρετικό μας εντυπωσιάζει στους τοίχους και την οροφή του ενιαίου χώρου του καθημερινού καθιστικού και της κουζίνας.

D2low

Η έξυπνη αντίθεση ανάμεσα σ’ αυτή τη χρωματική εφαρμογή και σε κάποια κόκκινα διακοσμητικά αντικείμενα και υλικά που βρίσκονται διάσπαρτα σ’ όλο το σπίτι, δίνει κάτι το ξεχωριστό σ’ αυτή την επέμβαση που συνδυάζει τη χαρούμενη ατμόσφαιρα με την άψογη διευθέτηση χώρων και λειτουργιών. Το φυσικό ξύλο στα δάπεδα και στη σκάλα, το μωσαϊκό πλακάκι στην κουζίνα, η παρουσία του μετάλλου στα έπιπλα και το έντονο φως, χαρακτηρίζουν αυτή τη διακόσμηση που βασίζεται στις έντονες αντιθέσεις.

2low

Loft in Belleville
Τόπος: Παρίσι, Γαλλία
Αρχιτέκτων: Bernard Gory
Φωτογραφίες: Christian Zachariassen
Εμβαδόν: 170 τ.μ.

Ένας πολυλειτουργικός χώρος που να καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των ιδιοκτητών του ήταν ο στόχος της μεταμόρφωσης μιας παλιάς βιοτεχνίας από τον αρχιτέκτονα Bernard Gory. Η κατοικία που προέκυψε μετά από αυτή την έξυπνη επέμβαση, συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο ύφος, αξιοποιώντας στο έπακρο χρώματα και υλικά. Σε μια έκταση 170 τ.μ. φιλοξενούνται: ένα άνετο και ευρύχωρο καθημερινό καθιστικό που επικοινωνεί άμεσα με την κουζίνα και την τραπεζαρία αλλά και ένα μικρό χώρο γραφείου, δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Ο ενιαίος αυτός χώρος επικοινωνεί κατευθείαν με το δρόμο και φωτίζεται από μια τζαμαρία που βλέπει προς το γειτονικό πάρκο.

3low

Το φυσικό ξύλο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ, τόσο σε παλιά έπιπλα-αντίκες όσο και σε μια εντυπωσιακή παλιά κολώνα που βρίσκεται ακριβώς στη μέση του καθημερινού καθιστικού. Το λευκό χρώμα των τοίχων κάνει το χώρο ακόμη πιο φωτεινό και συνδυάζεται άψογα με μια επιφάνεια από κίτρινα πλακάκια που επενδύει έναν από τους τοίχους της κουζίνας.

 

Προστασία εργαλείων = αντισκωριακό σπρέι
Κίτρινο, καφέ και λευκό

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο