Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88828 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
32002 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30789 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30164 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29710 Hits
5 minutes reading time (1078 words)

Χρώμα στο σαλόνι

SALONIA 2Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλους. Η αίσθηση της άνεσης, της οικειότητας και της φιλοξενίας είναι το πρώτο ζητούμενο από κάθε σύγχρονο σαλόνι, και η κατάλληλη απόχρωση στους τοίχους του γίνεται η βασικότερη προϋπόθεση για να κάνουμε τους καλεσμένους μας να αισθανθούν «σαν στο σπίτι τους».


Οι αποχρώσεις του γκρι είναι μια λύση που τον τελευταίο καιρό κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις, ολοκληρώνοντας πολύ αξιόλογες συνθέσεις σε κάθε μοντέρνο living room. Πρόκειται για ένα φαινομενικά «ουδέτερο» χρώμα, που ωστόσο δίνει τη δική του «σφραγίδα», αναδεικνύοντας τα έπιπλα και χαρίζοντας μια σύγχρονη αίσθηση ακόμη και σε κλασικές διακοσμήσεις. Με διαβαθμίσεις που ξεκινούν από το μαύρο και φτάνουν ως το γκρι-μπεζ προσφέρει μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων και συνδυασμών, που ικανοποιεί ακόμη και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις.

 

SALONIA 7

SALONIA 8
Το μπεζ σε συνδυασμό με το καφέ είναι μια λύση που μπορεί να φαίνεται κλασική κι ωστόσο να διαφοροποιείται από κάθε τι το συμβατικό ή συνηθισμένο. Με κάποιες προσεκτικές κινήσεις αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι σε θέση να αναδείξει χώρους που σε άλλες συνθήκες θα ήταν ουδέτεροι ή ακόμα και αδιάφοροι. Το καφέ σε μικρότερες και το μπεζ σε μεγαλύτερες κάθετες επιφάνειες μπορούν εύκολα να αναδείξουν κάποια μοντέρνα ή κλασικά έπιπλα, αν φροντίσουμε το χρώμα των επενδύσεών τους να ταιριάζει απόλυτα με το χρωματικό φόντο που τα περιβάλλει.

SALONIA 9

SALONIA 10

Ο συνδυασμός δύο χρωμάτων στον ίδιο χώρο συμβάλλει με τον καλύτερο ίσως τρόπο στην ολοκλήρωση ιδανικών διακοσμητικών λύσεων, ανεξάρτητα από το ύφος που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Έτσι ένας λευκός-μπεζ τοίχος σε συνδυασμό με κάποιες εσοχές βαμμένες σε κίτρινη απόχρωση και τονισμένες με κατάλληλο φωτισμό δημιουργεί αξιόλογες χρωματικές αντιστίξεις, δίνοντας στο χρώμα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντίστοιχα το τμήμα του τοίχου ακριβώς πίσω από ένα τζάκι αποκτά τη δική του καφέ «οντότητα», τονίζοντας συγχρόνως την παρουσία του μπεζ καναπέ. Το καφέ μαζί με το γκρι αλλά και το λευκό με το μπεζ-γκρι είναι ακόμη μερικές διαβαθμίσεις μιας ιδέας που χαρίζει «ταυτότητα» σε κάθε χώρο.

SALONIA 12

SALONIA 14
Περίτεχνες ασυνήθιστες διακοσμήσεις, παράξενες «σκηνογραφίες», συνύπαρξη μοντέρνων και κλασικών επίπλων, συνδυασμοί των διαβαθμίσεων του μαύρου και του λευκού που δίνουν «θεατρική» διάσταση στο σαλόνι… Λεπτομέρειες, συστατικά στοιχεία πρωτότυπων λύσεων, που τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε πολλά σπίτια. Το μαύρο μπορεί να γίνει η ιδανική χρωματική επιλογή για τους τοίχους ενός σαλονιού, αρκεί να εφαρμοστεί σε σωστά σημεία αλλά και να συνδυαστεί με τα κατάλληλα έπιπλα και τις κατάλληλες διακοσμήσεις. Έτσι μόνο θα ολοκληρωθεί το «παιχνίδι» ανάμεσα στο φως και τη σκιά, ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, δημιουργώντας τις σωστές εντάσεις και τις έξυπνες αντιθέσεις που θα κάνουν ένα χώρο να ξεχωρίζει.

SALONIA 15

Αυτή η διακοσμητική λύση που διαδίδεται όλο και πιο μαζικά στις μέρες μας βασίζεται στην ιδέα να δοθεί μια ψευδαίσθηση «μαυρόασπρης» κινηματογραφικής ταινίας σ’ ένα σαλόνι, με φυσικούς πρωταγωνιστές τις αποχρώσεις του μαύρου σε όλες ή σε μερικές έξυπνα επιλεγμένες κάθετες επιφάνειες. Τα έπιπλα, οι επενδύσεις, οι διακοσμήσεις ακολουθούν αυτή τη μαυρόασπρη κυριαρχία, και μόνο κάποιες διάσπαρτες χρωματιστές πινελιές ξεχωρίζουν σε κάποια σημεία του χώρου, επαναφέροντάς μας στην έγχρωμη πραγματικότητα…

SALONIA 18
Το κόκκινο, ανεξάρτητα αν εφαρμοστεί σε όλους τους τοίχους ή σε κάποια σωστά επιλεγμένα τμήματά τους, έχει την ικανότητα να «αφυπνίζει» το βλέμμα. Είναι ένα «δυνατό» χρώμα που προκαλεί, χαρίζοντας τη δική του ένταση ακόμη και στο πιο «συμβατικό» σαλόνι. Μπορεί να συνδυαστεί με μοντέρνες, «αφαιρετικές» διακοσμήσεις ή ακόμη και με την πιο κλασική ή ουδέτερη επίπλωση. Ταιριάζει και αναδεικνύει το ίδιο αποτελεσματικά το χρώμα του ξύλου στο δάπεδο αλλά και στα έπιπλα. Δημιουργεί έντονες αντιθέσεις που «διασκεδάζουν» ακόμη και την πιο αυστηρή διακόσμηση. Και σε κάθε περίπτωση δίνει το δικό του «στίγμα» στο χώρο, τονίζοντας με την παρουσία του κάποιες ξεχωριστές παρουσίες, όπως π.χ. ένα τζάκι ή μια πολυθρόνα σύγχρονου design.

SALONIA 19

SALONIA 20
Για όσους προτιμούν πιο ασυνήθιστες λύσεις, το κόκκινο είναι ίσως η καλύτερη επένδυση. Η απομίμηση δέρματος ζώων στις κατά τα άλλα κλασικές καρέκλες σίγουρα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει μπροστά σε ένα ουδέτερο χρωματικό φόντο και μόνο με την παρουσία του κόκκινου χρώματος αποκτά υπόσταση και… ενδιαφέρον.

SALONIA 21

SALONIA 22
Είτε «λουσμένο» από το φυσικό φως, είτε τονισμένο από ένα σωστά μελετημένο τεχνητό φωτισμό, το κόκκινο έχει την ιδιότητα να χαρίζει τη δική του «λάμψη» στο χώρο. Κερδίζει το βλέμμα με την παρουσία του, «ελαφραίνοντας» ακόμη και τα πιο «βαριά» έπιπλα και δίνοντας πάντα μια εύθυμη διάσταση ακόμη και στις πιο αυστηρές διακοσμήσεις.

SALONIA 23

Έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Μια ιδέα αρκετά ενδιαφέρουσα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να δώσουν στο σαλόνι τους κάτι το διαφορετικό. Ένας τοίχος περασμένος με μαύρο χρώμα αφήνει μέσα από τέσσερα ανοίγματα να φαίνεται το διπλανό δωμάτιο, οι τοίχοι του οποίου είναι περασμένοι με μια έντονη μωβ απόχρωση. Το δάπεδο από λευκό ξύλο και τα λευκά έπιπλα κάνουν την αντίθεση ακόμα πιο χαρακτηριστική…

SALONIA 25
Μια μωβ τεχνοτροπία, εφαρμοσμένη σε ένα τμήμα του τοίχου δημιουργεί έξυπνη αντίθεση με μια καταπράσινη κουρτίνα αλλά και με μια πορτοκαλί πολυθρόνα από μπαμπού, με μωβ και πράσινα μαξιλάρια. Οι μωβ τοίχοι πίσω από έναν καναπέ επενδυμένο με καρό μαύρο και λευκό ύφασμα, δημιουργούν ένα ασυνήθιστο contrast. Η φαινομενική «παραφωνία» ανάμεσα στα δύο χρώματα αναδεικνύεται σαν μια λύση ιδανική που κάνει το χώρο να ξεχωρίζει με το δικό του στιλ.

SALONIA 27
Ένας τοίχος σε ανοιχτή πράσινη απόχρωση, φαινομενικά αταίριαστος με τα εμπριμέ έπιπλα ενός σαλονιού, δημιουργεί μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση στο χώρο, συνθέτοντας μια εικόνα «ανοιξιάτικη», γεμάτη από ετερόκλητες αποχρώσεις. Με την ίδια λογική μια μπλε κάθετη επιφάνεια δημιουργεί τη δική της χαρακτηριστική ένταση, πίσω από μια κατά τα άλλα συμβατική επίπλωση. Πρόκειται για λύσεις που βασίζονται στην ιδέα του συνδυασμού διαφορετικών στοιχείων και κυρίως διαφορετικών χρωμάτων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

SALONIA 30
Το κίτρινο είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για τους τοίχους ενός σαλονιού με κλασική επίπλωση. Εκτός από την ιδιότητά του να αντανακλά το φυσικό ή τεχνητό φωτισμό, αυτό το χρώμα χαρίζει μια ιδιαίτερη λάμψη στο χώρο, μειώνοντας συγχρόνως την αυστηρότητα των επίπλων. Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ιδέα για τον τοίχο πίσω από το τζάκι, κάνοντας το περιβάλλον του σαλονιού ακόμη πιο άνετο και φιλόξενο, κατάλληλο για ευχάριστες συζητήσεις με φίλους.

SALONIA 31
Μια κίτρινη τεχνοτροπία στον τοίχο ενός σαλονιού ανεξάρτητα από το αν είναι «φωτεινή» ή αν θυμίζει ώχρα, δίνει τη δική της ένταση στο χώρο, αποτελώντας το ιδανικό φόντο τόσο για μοντέρνα όσο και για κλασικά έπιπλα. Το κίτρινο είναι ένα διακριτικό χρώμα που ανάλογα με την διαβάθμισή του καθορίζει το ύφος ενός σπιτιού. Είναι μια θαυμάσια χρωματική επιλογή ιδιαίτερα αν θέλουμε ο χώρος να ξεχωρίζει με τη δική του χαρούμενη ατμόσφαιρα, με τη δική του ανεμελιά.

Όλα στο φώς!
Fusion: ένα μοντέρνο stucco

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο