Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88668 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31827 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30713 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30132 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29672 Hits
5 minutes reading time (1094 words)

Ένα μικρό, σύγχρονο loft

foto11

Η αποθήκη μιας παλιάς βιοτεχνίας μεταμορφώνεται σε μια εντυπωσιακή κατοικία, χάρη σ’ ένα σχεδιασμό που δεν «κρύβει» το παρελθόν, αντίθετα τονίζει τα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της αρχικής κατασκευής. Η πρωτοτυπία αυτού του μικρού διαμερίσματος οφείλεται ακριβώς σ’ αυτή την αίσθηση του αυθεντικού που επικρατεί σ’ όλους τους χώρους του.

 Ένα μικρό, σύγχρονο loft αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα στοιχεία της αρχικής του κατασκευής, συνδυάζοντας αρμονικά το παρελθόν με το παρόν.PHOTOS: PinkyWinky

Όλοι οι χώροι αυτού του πρωτότυπου loft ξανασχεδιάστηκαν και διακοσμήθηκαν έτσι ώστε να προσαρμόζονται απόλυτα στις ανάγκες των νέων ιδιοκτητών του. Σ’ ότι αφορά την καινούργια διαρρύθμιση, η βασική σκέψη ήταν να διατηρηθεί ένας ενιαίος χώρος που να αφήνει εντελώς απεριόριστη την οπτική επικοινωνία.

foto7

Έτσι επιτυγχάνεται η αίσθηση του ευρύχωρου, που τονίζεται ακόμα περισσότερο από το μεγάλο ύψος. Το βλέμμα πλέον κυκλοφορεί παντού ελεύθερο χωρίς περιορισμούς, «αγκαλιάζοντας» τη μεγάλη κρεβατοκάμαρα που χρησιμεύει και σαν σαλόνι αλλά και το εντυπωσιακό χωλ με το λευκό πιάνο, που εκτός από τις όμορφες μουσικές βραδιές με φίλους, φιλοξενεί κι ένα πολύ λειτουργικό χώρο γραφείου

foto13

Τα μεγάλα παράθυρα του χωλ αλλά και της κρεβατοκάμαρας τροφοδοτούν με φυσικό φως όλο το διαμέρισμα, ο φωτισμός του οποίου συμπληρώνεται από μοντέρνα φωτιστικά οροφής, έξυπνα τοποθετημένα σε σωστά σημεία. Σχεδόν σε όλες τις κάθετες επιφάνειες μάς εντυπωσιάζουν τα ανεπίχριστα τούβλα, που έχουν διατηρηθεί όπως ακριβώς ήταν στο παρελθόν, περασμένα μόνο μ’ ένα λευκό χρώμα. Ένα καινούργιο ξύλινο δάπεδο έχει τοποθετηθεί και στους δύο χώρους, ενοποιώντας έτσι τις λειτουργίες τους και αναδεικνύοντας πολύ σωστά όλες τις επιμέρους διακοσμητικές επεμβάσεις. Λίγα και απαραίτητα έπιπλα τονίζουν ένα απλό, αυθεντικό και απέριττο ύφος.

Τα μεγάλα παράθυρα του χωλ αλλά και της κρεβατοκάμαρας τροφοδοτούν με φυσικό φως όλο το διαμέρισμα, ο φωτισμός του οποίου συμπληρώνεται από μοντέρνα φωτιστικά οροφής, έξυπνα τοποθετημένα σε σωστά σημεία. Σχεδόν σε όλες τις κάθετες επιφάνειες μάς εντυπωσιάζουν τα ανεπίχριστα τούβλα, που έχουν διατηρηθεί όπως ακριβώς ήταν στο παρελθόν, περασμένα μόνο μ’ ένα λευκό χρώμα. Ένα καινούργιο ξύλινο δάπεδο έχει τοποθετηθεί και στους δύο χώρους, ενοποιώντας έτσι τις λειτουργίες τους και αναδεικνύοντας πολύ σωστά όλες τις επιμέρους διακοσμητικές επεμβάσεις. Λίγα και απαραίτητα έπιπλα τονίζουν ένα απλό, αυθεντικό και απέριττο ύφος.

foto12

Ο αρχιτέκτονας που διαμόρφωσε τους χώρους, θέλοντας να αναδείξει την αντίθεση ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, άφησε απαράλλαχτα τα παλιά τούβλα, περνώντας τα μόνο μ’ ένα λευκό χρώμα, ενώ στους υπόλοιπους τοίχους του χωλ τοποθέτησε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία με ένα διακριτικό σχέδιο σε απόχρωση του γκρι. Το άγαλμα της Αφροδίτης προσθέτει μια «σκηνογραφική» διάσταση στο χώρο, ενώ τα υφάσματα της πολυθρόνας και του καναπέ εντυπωσιάζουν μ’ ένα έντονο γαλάζιο.  Ο αρχιτέκτονας που διαμόρφωσε τους χώρους, θέλοντας να αναδείξει την αντίθεση ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, άφησε απαράλλαχτα τα παλιά τούβλα, περνώντας τα μόνο μ’ ένα λευκό χρώμα, ενώ στους υπόλοιπους τοίχους του χωλ τοποθέτησε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία με ένα διακριτικό σχέδιο σε απόχρωση του γκρι. Το άγαλμα της Αφροδίτης προσθέτει μια «σκηνογραφική» διάσταση στο χώρο, ενώ τα υφάσματα της πολυθρόνας και του καναπέ εντυπωσιάζουν μ’ ένα έντονο γαλάζιο.

foto14

foto9

Μια παλιά βιομηχανική αποθήκη δίνει τη θέση της σε μια υπερσύγχρονη κατοικία, με «αφαιρετικό» στιλ στην επίπλωση και άψογους συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών.

Οι δύο μεγάλοι χώροι της κρεβατοκάμαρας και του χωλ με λίγα αλλά σωστά τοποθετημένα έπιπλα, η ελεύθερη οπτική επικοινωνία και οι έντονες αντιθέσεις ανάμεσα σε χρώματα και υλικά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν την ανακαίνιση αυτής της παλιάς αποθήκης πραγματικά να ξεχωρίζει. Το ξύλινο δάπεδο ενοποιεί οπτικά τις διαφορετικές λειτουργίες, δημιουργώντας μια έξυπνη αντίθεση με τα τούβλα των κάθετων επιφανειών αλλά και την ταπετσαρία.

foto3

foto10

Το πορτοκαλί χρώμα του τοίχου πίσω από το κρεβάτι κερδίζει το βλέμμα τόσο με τη διακριτική απόχρωσή του όσο και με το έξυπνο ταίριασμά του με τα παλιά τούβλα. Ο «διάλογος» ανάμεσα στα μπλε, ροζ και κίτρινα υφάσματα λειτουργεί αντιστικτικά με την αντίθεση ανάμεσα στο φυσικό χρώμα του δαπέδου και τον πορτοκαλί τοίχο, ολοκληρώνοντας μια ενδιαφέρουσα χρωματική σύνθεση που εφάρμοσε εδώ ο αρχιτέκτονας, θέλοντας να δώσει ένα προσωπικό στιλ σ’ ένα χώρο με δύο λειτουργίες.

Τα δύο μικρά κομοδίνα στις δύο πλευρές του κρεβατιού συμπληρώνουν τη λιτή επίπλωση. Παντού υπάρχει διάχυτο το έντονο, δυνατό φως που περνάει από τα μεγάλα παράθυρα, τονίζοντας τις αντιθέσεις ανάμεσα στα διαφορετικά υλικά, αναδεικνύοντας όμορφες συνθέσεις, κάνοντας το χώρο ακόμα πιο φιλόξενο και χαρούμενο. Το πορτοκαλί χρώμα του τοίχου πίσω από το κρεβάτι κερδίζει το βλέμμα τόσο με τη διακριτική απόχρωσή του όσο και με το έξυπνο ταίριασμά του με τα παλιά τούβλα.

foto5

 

Ο «διάλογος» ανάμεσα στα μπλε, ροζ και κίτρινα υφάσματα λειτουργεί αντιστικτικά με την αντίθεση ανάμεσα στο φυσικό χρώμα του δαπέδου και τον πορτοκαλί τοίχο, ολοκληρώνοντας μια ενδιαφέρουσα χρωματική σύνθεση που εφάρμοσε εδώ ο αρχιτέκτονας, θέλοντας να δώσει ένα προσωπικό στιλ σ’ ένα χώρο με δύο λειτουργίες. Τα δύο μικρά κομοδίνα στις δύο πλευρές του κρεβατιού συμπληρώνουν τη λιτή επίπλωση. Παντού υπάρχει διάχυτο το έντονο, δυνατό φως που περνάει από τα μεγάλα παράθυρα, τονίζοντας τις αντιθέσεις ανάμεσα στα διαφορετικά υλικά, αναδεικνύοντας όμορφες συνθέσεις, κάνοντας το χώρο ακόμα πιο φιλόξενο και χαρούμενο.

foto8

Στο υπνοδωμάτιο κυριαρχεί ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα, περασμένο στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι, που είναι επενδυμένο με μπλε βελούδινο ύφασμα. Αυτή η μπλε τονικότητα συνδυάζεται και τονίζεται πολύ σωστά με ένα εκκεντρικό ροζ κάλυμμα κρεβατιού και δύο μικρά κομοδίνα που θυμίζουν δεκαετία του ’60 κι ένα πρωτότυπο «γεωμετρικό» φωτιστικό. Το σκούρο πορτοκαλί «καθησυχάζει» το βλέμμα, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία μιας ήρεμης, διακριτικής ατμόσφαιρας, που ωστόσο «διασκεδάζεται» από τα υπόλοιπα έπιπλα και τα χρωματιστά υφάσματά τους.

foto2

Το σκούρο πορτοκαλί και το χρώμα του ξύλινου δαπέδου συνδυάζονται ιδανικά στο χώρο της κρεβατοκάμαρας, ενώ τα υφάσματα των επίπλων δημιουργούν τη δική τους χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Ο διάλογος ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο γίνεται φανερός σε κάθε γωνιά, σε κάθε σημείο αυτού του πρωτότυπου loft, που ανακαινίστηκε έτσι ώστε να συνδυάζει το λιτό και απέριττο ύφος με μια όμορφη και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

foto 4

Το μικρό χαλί που καλύπτει ένα τμήμα του δαπέδου μπροστά από τον καναπέ, υιοθετεί ένα σχέδιο που θυμίζει το σχέδιο της ταπετσαρίας του χωλ, ενοποιώντας έτσι  οπτικά τους δύο χώρους και τονίζοντας την ενιαία λειτουργία τους. Το μικρό χαλί που καλύπτει ένα τμήμα του δαπέδου μπροστά από τον καναπέ, υιοθετεί ένα σχέδιο που θυμίζει το σχέδιο της ταπετσαρίας του χωλ, ενοποιώντας έτσι  οπτικά τους δύο χώρους και τονίζοντας την ενιαία λειτουργία τους.

foto6

Όλες οι λεπτομέρειες της διακόσμησης είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε με το ταίριασμά τους να ολοκληρώνουν μια εικόνα άρτια και λειτουργική, αναδεικνύοντας πάντα την αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο, που αποτελεί και το βασικό σχεδιαστικό μοτίβο αυτής της ανακαίνισης. Αποδεικνύεται έτσι πως η σωστή επιλογή των χρωμάτων και των διακοσμήσεων, όταν συνδυαστεί με τα κατάλληλα υλικά είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά.

 

 

Με μισόκλειστες τις γρίλιες μεσημέρι στη κρεβατοκά...
Σωστός καθαρισμός εργαλείων μετά τη βαφή

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο