Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88668 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31827 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30713 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30132 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29672 Hits
3 minutes reading time (528 words)

Hoblio: σε δυναμικό στιλ

Hoblio: σε δυναμικό στιλ

Ένα εντυπωσιακό εφέ, εύκολο στην εφαρμογή του, ολοκληρώνει αξιόλογες συνθέσεις υψηλής αισθητικής σε χώρους που σε άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι ουδέτεροι ή εντελώς αδιάφοροι.

 hoblio t23 Page 3 Image 0002  hoblio t23 1

ΥΛΙΚΑ
• Ειδικό λευκό αστάρι Fondo ATF
• Βάση ATF Hoblio (χρωματισμένη με toner της επιλογής σας)
• Ρολό
• Ειδικό πινέλο τεχνοτροπίας

 hoblio t23 Page 5 Image 0005

Αντί να «διεκπεραιώνουμε» το βάψιμο ενός σπιτιού με ουδέτερες ή αδιάφορες χρωματικές λύσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι το αληθινά διαφορετικό, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός εντυπωσιακού εφέ, που εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα σε κάθε εσωτερική επιφάνεια. Το Hoblio σε συνδυασμό με κατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα, είναι σε θέση να ολοκληρώσει διακοσμήσεις υψηλής αισθητικής, αποδεικνύοντας έμπρακτα το πόσο καθοριστικά μπορούν να γίνουν τα χρώματα στην ολοκλήρωση μιας σύγχρονης κατοικίας. Επιλέγοντας μια έντονη πορτοκαλί ή κόκκινη απόχρωση, μπορούμε να χαρίσουμε εκείνη την αίσθηση δυναμισμού, εκείνο το νεανικό ύφος που θα κάνει το χώρο μας να ξεχωρίζει. Το συγκεκριμένο υλικό είναι εύκολο στην εφαρμογή του και λόγω της σύνθεσής του έχει μεγάλη καλυπτικότητα. Για την καλύτερη εφαρμογή του Hoblio θα πρέπει να γεμίζουμε την επιφάνεια χωρίς να περνάμε δύο φορές πάνω από το ίδιο σημείο. Επίσης θα πρέπει να δουλεύουμε το υλικό μας γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να το αφήνουμε να στεγνώσει. Καλό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σχολαστικοί στην εφαρμογή των σταδίων που ακολουθούν, έτσι ώστε το αποτέλεσμά μας να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

hoblio t23 Page 5 Image 0004

ΣΤΑΔΙΟ 1
Με ένα ρολό περάστε με δύο χέρια όλη την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε με το λευκό αστάρι Fondo ATF. Το πρώτο χέρι πρέπει να είναι αραιωμένο με νερό σε αναλογία 15-20% (περίπου 150ml νερό).
hoblio t23 Page 5 Image 0002

Αφήστε το αστάρι να στεγνώσει για τρεις ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια εφαρμόστε το δεύτερο χέρι, αυτή τη φορά με αραίωση 10-15% (περίπου 150ml). Το Fondo ATF λειτουργεί ως το ιδανικό υπόστρωμα για να συγκρατήσει και να αναδείξει σωστά το Hoblio.

hoblio t23 Page 5 Image 0003

ΣΤΑΔΙΟ 2
Ρίξτε το toner της επιλογής σας μέσα στη βάση ATF Hoblio και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα ή μίξερ μέχρι να γίνει πλήρης ανάμειξη.

hoblio t23 5

ΣΤΑΔΙΟ 3
Με το ειδικό πινέλο τεχνοτροπίας εφαρμόστε το Hoblio τμηματικά. Το κάθε πεδίο πρέπει να είναι 1 με 1,5 τ.μ. Με διαγώνιες και κοφτές κινήσεις εφαρμόστε το υλικό. Φροντίστε να γεμίζετε την επιφάνεια χωρίς να περνάτε πάνω από το ίδιο σημείο. Το υλικό είναι εύκολο στην εφαρμογή του και λόγω της σύνθεσής του έχει μεγάλη καλυπτικότητα. Οι κινήσεις σας πρέπει να γίνονται χιαστί και να δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ των νερών του πινέλου.

hoblio t23 6

ΣΤΑΔΙΟ 4
Με καθαρό το πινέλο, χωρίς να προσθέτετε επιπλέον χρώμα και όσο η επιφάνεια είναι ακόμα νωπή στρώστε καλά το υλικό, πάλι με διαγώνιες κινήσεις. Στο συγκεκριμένο στάδιο δημιουργούνται τα νερά του εφέ, δίνοντας διαφορετικές εντάσεις στο τελικό σας φινίρισμα. Οι κινήσεις σας είναι και εδώ διαγώνιες. Μοιάζουν σαν να σκουπίζετε την επιφάνεια με το πινέλο. Παρακολουθήστε από απόσταση την ένταση του εφέ και προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ενιαία εικόνα σε ολόκληρη την επιφάνεια.

hoblio t23 7   hoblio t23 8

hoblio t23 9

ΣΤΑΔΙΟ 5
Επαναλάβετε τη διαδικασία τμηματικά στο σύνολο της επιφάνειας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ενώσεις ώστε να μην δημιουργηθούν σκιές. Μην αφήνετε το υλικό σας να στεγνώσει και δουλέψτε το γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις. Όπου κρίνετε ότι το εφέ χρειάζεται ενίσχυση, με προσοχή προσθέστε Hoblio με το πινέλο τεχνοτροπίας και αμέσως στρώστε το.
Καλή επιτυχία

hoblio t23 10

 

 

 

 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα της Den Braven Ελλάς
Παιχνίδια Χρωμάτων