Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88676 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31843 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30719 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30135 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29677 Hits
4 minutes reading time (861 words)

Marmorino: Αίσθηση μιας άλλης εποχής

Marmorino: Αίσθηση μιας άλλης εποχής


Το Marmorinoείναι μια πρωτότυπη λύση για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που μας «ταξιδεύει» κυριολεκτικά στο παρελθόν. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό υλικό από παλαιωμένο ασβέστη και κοκκιώδη μαρμαρόσκονη, που χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην εφαρμογή του δημιουργεί ένα μοναδικό,ανάγλυφο εφέ.

 Οι τοίχοι δεν είναι ουδέτερες, διαχωριστικές επιφάνειες που απλά και μόνο οροθετούν τις διαφορετικές λειτουργίες ενός σπιτιού. Παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση ενός διακοσμητικού ύφους και κατ’ επέκταση επιδρούν σε σημαντικό βαθμό στην ψυχική διάθεση και ηρεμία μας.

Σε κάθε περίπτωση μια έξυπνη χρωματική εφαρμογή όπως αυτή που σας προτείνουμε στις επόμενες σελίδες, παρουσιάζεται σαν ιδανική λύση για να δημιουργήσουμε κάτι το ασυνήθιστο, πέρα από τις γνωστές, συμβατικές χρωματικές λύσεις.

marmorino Page 03 Image 0001  marmorino Page 03 Image 0003

Πρόκειται για μια πρωτότυπη τεχνική, που εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, και δημιουργεί ένα ωραιότατο ανάγλυφο εφέ, που μοιάζει σαν να μας «ταξιδεύει» στο χρόνο. Στη λύση που σας προτείνουμε επιλέξαμε μια απόχρωση του γκρι που ταιριάζει τόσο με κλασικές όσο και με μοντέρνες διακοσμήσεις. Προσαρμόστε τη στις απαιτήσεις του δικού σας χώρου και ξεκινήστε...Εφαρμόστε με προσοχή όλες τις λεπτομέρειες της εφαρμογής αυτής της εντυπωσιακής τεχνοτροπίας και θα δείτε τους τοίχους σας να αναδεικνύονται με τρόπο θεαματικό, συνθέτοντας ένα αληθινά όμορφο περιβάλλον.

 

marmorino Page 02 Image 0001    
    ΥΛΙΚΑ:

    Αστάρι βάσης χαλαζία
    Marmorino σε δύο αποχρώσεις
    Φυσικό κερί
    Ατσάλινη, φαρδιά σπάτουλα
    Ρολό
    Σκαφάκι
    Στοκαδόρος
    Μαλακό πανί  

 

 

 

Στάδιο 1ο

Το Marmorino είναι ένα φυσικό προϊόν, βασισμένο σε συνταγές του παρελθόντος. Προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη απορρόφηση και να επιτευχθεί μια ομαλή επιφάνεια, οι τοίχοι πρέπει να περαστούν με ειδικό αστάρι βάσης χαλαζία, το οποίο θα δημιουργήσει το κατάλληλο υπόστρωμα που θα συγκρατήσει το υλικό στην επιφάνεια. Περάστε την προς βαφή επιφάνεια με το αστάρι και αφήστε τη να στεγνώσει για τέσσερις ώρες.

marmorino Page 05 Image 0004

Στάδιο 2ο

Με τη φαρδιά μεταλλική σπάτουλα, περάστε με τοξοειδείς κινήσεις το πρώτο χέρι Marmorino, αφού πρώτα το ανακατέψετε καλά με ένα στοκαδόρο. Το υλικό πρέπει να είναι πλούσιο στην επιφάνεια. Μην το μαζεύετε! Οι ανώμαλες επιφάνειες που αφήνει θα δημιουργήσουν στο τέλος και τα νερά του τελικού εφέ. Εδώ το εφέ δημιουργείται από το πρώτο χέρι και όχι στο τέλος. Η εφαρμογή του υλικού πρέπει να είναι συνεχής

marmorino Page 05 Image 0006  marmorino Page 05 Image 0008

Εάν επιθυμείτε ένα διακριτικό εφέ, περάστε το Marmorino με μεγάλη σπάτουλα, βαθιές κινήσεις και χωρίς πολλές επαναλήψεις. Διότι όσο πιο στενές και κοφτές είναι οι κινήσεις σας τόσο πιο έντονο και σφικτό είναι το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο εφέ αναδεικνύεται καλύτερα αν είναι απαλό, προσδίδοντας την αίσθηση μιας παλιότερης εποχής. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει για 24 ώρες.

marmorino Page 05 Image 0007

Στάδιο 3ο

Με απαλές κινήσεις και καθαρή τη σπάτουλα, περάστε το δεύτερο χέρι Marmorino. Στο συγκεκριμένο στάδιο εφαρμόστε λιγότερο υλικό, αφήνοντας μια όσο το δυνατόν περισσότερο λεία επιφάνεια. Ταυτόχρονα μαζεύετε τα περισσεύματα, γεμίζοντας τα κενά. Μην πιέζετε υπερβολικά τη σπάτουλα στο πέρασμά της. Ουσιαστικά η επιφάνεια «ζητά» από μόνη της την ποσότητα του υλικού που πρέπει να εφαρμοστεί. Αφήστε το υλικό να «δέσει» στην επιφάνεια για λίγα λεπτά πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

marmorino Page 06 Image 0005 marmorino Page 06 Image 0004

marmorino Page 06 Image 0003

Στάδιο 4ο

Ο αριθμός των χεριών που απαιτούνται στο Marmorinoεξαρτάται από το πόσο τραχύ είναι το υπόβαθρο. Μετά το πρώτο χέρι συνήθως χρειάζονται δύο με τρία επιπλέον χέρια για να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το κάθε χέρι εφαρμόζεται σε νωπή επιφάνεια. Με καθαρή τη σπάτουλα περνάμε το υλικό, γεμίζοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια με συνεχείς απαλές κινήσεις, διατηρώντας τον τοίχο μας όσο το δυνατόν πιο λείο. Όσο δουλεύουμε την επιφάνεια θα διαπιστώνουμε ότι αναδεικνύονται σιγά-σιγά τα νερά από το πρώτο χέρι. Αυτά θα αποτελέσουν και τη βάση του εφέ.

marmorino Page 07 Image 0001  marmorino Page 07 Image 0003

Στάδιο 5ο

Η επόμενη εργασία είναι η λεγόμενη τεχνική Fresco. Όσο το υλικό είναι ακόμα νωπό περάστε με τη σπάτουλα ένα επιπλέον χέρι Marmorino σε πιο ανοιχτή απόχρωση, με σκοπό να δώσετε στο εφέ μεγαλύτερο βάθος. Στο συγκεκριμένο στάδιο η ποσότητα του υλικού είναι πολύ λιγότερη και σκοπός είναι να γίνει ανάμιξη των δύο αποχρώσεων ώστε να προκύψει μια βαθιά διχρωμία, που θα αναδεικνύει καλύτερα τα νερά του εφέ. Στο τέλος ο τοίχος πρέπει να είναι λείος.

marmorino Page 08 Image 0003

marmorino Page 08 Image 0006 marmorino Page 08 Image 0004

marmorino Page 08 Image 0005

Στάδιο 6ο

Αφήστε το υλικό να «τραβήξει» αλλά προτού στεγνώσει, προσεκτικά όπου σας επιτρέπει το υλικό, γυαλίστε το με συνεχόμενες σπατουλιές. Η σπάτουλά σας πρέπει να είναι καθαρή και η φορά των κινήσεών σας να είναι προς μια κατεύθυνση.

Προσοχή, υπάρχει κίνδυνος στα σημεία που είναι ακόμα ιδιαίτερα νωπά, η σπάτουλά σας να σηκώσει το υλικό και να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες σκιές. Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο στάδιο δύσκολο. Τονίζουμε ότι η επιφάνεια και το υλικό είναι εκείνα που θα σας καθοδηγήσουν. Με γρήγορες και συνεχείς σπατουλιές γυαλίζετε τον τοίχο και την ίδια στιγμή αναδεικνύονται τα νερά του εφέ που είχατε κάνει στο πρώτο χέρι. Όσο πιο πολύ γυαλίζετε τόσο περισσότερο βάθος αποκτά το φινίρισμά σας.

marmorino Page 09 Image 0003  marmorino Page 09 Image 0006

marmorino Page 09 Image 0004

marmorino Page 09 Image 0005

Στάδιο 7ο

Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ειδικά στους εξωτερικούς τοίχους και στις έντονες αποχρώσεις περάστε το Marmorinoμε ένα φυσικό κερί. Εφαρμόστε το κερί σε δύο χέρια με τη μεταλλική σπάτουλα. Ενδιάμεσα με τη βοήθεια ενός πανιού τρίψτε δυνατά, γυαλίζοντάς το. Θα διαπιστώσετε ότι το κερί δίνει στο τελικό αποτέλεσμα ένα τόνο πιο έντονη απόχρωση. Η επιφάνεια πλέον είναι απόλυτα λεία και γυαλιστερή, με ένα εφέ που σας «ταξιδεύει» σε παλαιότερες εποχές.

marmorino Page 10 Image 0005 marmorino Page 10 Image 0006

 

marmorino Page 10 Image 0001

 

                             

 

 

 

       Καλή επιτυχία!

Έξυπνα κτίρια γραφείων μέρος β΄.
Καφέ και μπεζ

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο