Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88749 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31910 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30748 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30147 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29690 Hits
3 minutes reading time (609 words)

NEVE "Έναστρος" τοίχος

ANOIGMA neve steno

Ένα ασυνήθιστο μεταλλικό φινίρισμα από ένα εντυπωσιακό υλικό, που εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα. Οι παράξενες ανταύγειες που δημιουργούνται από τους λευκούς, αστραφτερούς κόκκους του Neve θυμίζουν μακρινά άστρα που «τρεμοπαίζουν», ή μικροσκοπικά «διαμάντια» που αστράφτουν ανάλογα με τη γωνία που τα αντικρίζουμε.

 

 

Neve Page 03 Image 0002

 

  ΥΛΙΚΑ
• Αστάρι Primus Sabbia
• Neve χρωματισμένο  σε απόχρωση M2SB
• Φαρδιά πατρόγκα τεχνοτροπίας
• Ρολό βαφής

 

 

 

Ένα παράξενο, αληθινά ασυνήθιστο εφέ γι' αυτούς που δεν αρκούνται στην... πεπατημένη, αντίθετα θέλουν να εφαρμόσουν κάτι διαφορετικό στο σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή υπερβολικό κόστος. Η εφαρμογή του Neve γίνεται αρκετά εύκολα ακόμη και από ανειδίκευτους, παρουσιάζοντας αποτελέσματα πολύ ικανοποιητικά ακόμη και για τους πολύ απαιτητικούς. Το τελικό εφέ θυμίζει έναστρο ουρανό, δίνοντας ένα παράξενο «βάθος» στον τοίχο, μια «προοπτική» που αφήνει τη ματιά μας να «χαθεί» σε μια χρωματική σύνθεση πρωτότυπη όσο και επιβλητική. Οι ανταύγειες που δημιουργούνται από τους λευκούς, αστραφτερούς κόκκους του υλικού θυμίζουν μακρινά άστρα που «τρεμοπαίζουν», ή μικροσκοπικά «διαμάντια» που αστράφτουν ανάλογα με τη γωνία που τα αντικρίζουμε. Το μεταλλικό αυτό φινίρισμα χαρίζει σε οποιοδήποτε χώρο εφαρμοστεί ένα ξεχωριστό ύφος, που με τον ανάλογο φωτισμό αποκτά μια παράξενη «λάμψη» ή μια πιο διακριτική αίσθηση. Είναι μια ιδέα που μπορεί να συνδυαστεί με μοντέρνα έπιπλα και να συμπληρωθεί από μεταλλικά διακοσμητικά αντικείμενα, δημιουργώντας μια σύγχρονη ατμόσφαιρα, ή αντίθετα με πιο κλασικά έπιπλα που θα αναδεικνύονται ιδανικά από ένα ασυνήθιστο φόντο.

Neve Page 05 Image 0005ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ
Εφαρμόστε με ρολό ένα χέρι αστάρι Primus Sabbia. Το Primus Sabbia αποτελεί το ιδανικό υπόστρωμα για την εφαρμογή του Neve. Η ειδική του σύνθεση τού επιτρέπει να συγκρατήσει το υλικό στην επιφάνεια και να το διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εφαρμόστε το και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε την τεχνοτροπία.

 

 

ΣΤΑΔΙΟ 1
Το Neve είναι ένα προϊόν που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό μεταλλικό φινίρισμα  με διαμαντένιους αστραφτερούς κόκκους. Είναι βάσης νερού και χρωματίζεται σε 175 μοναδικές αποχρώσεις. Αραιώστε το με 30% νερό και ανακατέψτε το καλά πριν την εφαρμογή του.

Neve Page 05 Image 0003  Neve Page 05 Image 0004

ΣΤΑΔΙΟ 2
Με την ειδική πατρόγκα τεχνοτροπίας περάστε στο σύνολο της επιφάνειας το υλικό με χιαστί «μακριές» κινήσεις. Φροντίστε να μην αφήνετε κενά. Υπολογίστε ότι το υλικό έχει καλυπτικότητα 5-6 τ.μ. ανά λίτρο. Αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες το υλικό στεγνώνει σε διάστημα 2-3 ωρών.

Neve Page 06 Image 0001

ΣΤΑΔΙΟ 3
Με την ίδια τεχνική εφαρμόστε το δεύτερο χέρι. Μη γεμίζετε την πατρόγκα με πολύ υλικό ώστε να αποφύγετε τυχόν τρεξίματα. Οι κινήσεις σας εξακολουθούν να γίνονται χιαστί και με μεγάλη απόσταση. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις γωνίες και τα κοψίματα.
Neve Page 07 Image 0005  Neve Page 07 Image 0002

Neve Page 07 Image 0004

Επειδή το Neve είναι αραιωμένο με νερό, η εφαρμογή του στην επιφάνεια είναι αρκετά εύκολη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να καλύπτουμε πολλά τετραγωνικά μέτρα σε λίγο χρόνο. Σ' αυτό το στάδιο δεν χρειάζεται να δουλέψετε τμηματικά. Τυχόν σκιές και ίχνη από τη χιαστή εφαρμογή θα σβηστούν στα επόμενα στάδια. Αφήστε το Neve να στεγνώσει πριν προχωρήσετε στο τελικό στάδιο της εφαρμογής.

Neve Page 08 Image 0003

ΣΤΑΔΙΟ 4
Στο συγκεκριμένο στάδιο ολοκληρώνετε και το τελικό φινίρισμα. Με ελάχιστο χρώμα στην πατρόγκα τεχνοτροπίας εφαρμόστε το τρίτο χέρι Neve. Δουλέψτε την επιφάνειά σας τμηματικά σε πεδία 1 με 1,5 τ.μ. Εφαρμόστε το υλικό με χιαστί κινήσεις χωρίς να γεμίζετε με υπερβολική ποσότητα χρώματος το εργαλείο βαφής.

Neve Page 09 Image 0002  Neve Page 09 Image 0004

Neve Page 09 Image 0005

Κατόπιν στρώστε το υλικό ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας τη διακοσμητική πατρόγκα με μεγάλη κλίση και σχεδόν παράλληλα με την επιφάνεια. Η κίνηση πρέπει να είναι απαλή, ίσα - ίσα για να στρώνει το χρώμα χωρίς να πιέζετε και να σηκώνετε το υλικό. Με αυτό τον τρόπο σβήνονται οι σκιές στις ενώσεις και δημιουργείται ένα ομοιογενές φινίρισμα στην επιφάνειά σας. Επαναλάβετε το συγκεκριμένο στάδιο ώστε να ολοκληρώσετε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Neve Page 10 Image 0003  Neve Page 10 Image 0002

Καλή σας επιτυχία.

 ANOIGMA neve

 PHOTOS: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΙΝΤΕΡΚΑΣ - ΑΦΟΙ Δ. ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ Ο.Ε.

 

 

Antoni Gaudí
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ BERLING

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο