Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88668 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31827 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30713 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30132 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29672 Hits
4 minutes reading time (830 words)

Murs d’Orient

Murs anoigma1-810

Ταξιδεύοντας στην… Ανατολή

Ένα πρωτότυπο εφέ που θυμίζει stucco veneziano, κι ωστόσο ξεχωρίζει με μια δική του πιο «διακριτική» αισθητική, μπορεί να ολοκληρώσει μια υψηλού επιπέδου διακόσμηση, δίνοντας στο χώρο μια μικρή γεύση εξωτισμού.

murs 2 250

Αν διαθέτουμε λίγο χρόνο και κυρίως αν έχουμε το κέφι και τη διάθεση να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, μπορούμε με λίγες αλλά καθοριστικές κινήσεις να εφαρμόσουμε μια νέα τεχνική, που είναι σε θέση να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το χώρο μας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εφέ που μπορούμε να ολοκληρώσουμε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και σίγουρα χωρίς μεγάλο κόστος. Αν ακολουθήσουμε σχολαστικά τα στάδια της συγκεκριμένης εφαρμογής, το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ο τοίχος θα αποκτήσει το δικό του «βάθος» και τη δική του «προοπτική», αφήνοντας το βλέμμα μας να «χαθεί» σε μια χρωματική σύνθεση που θα χαρίσει το δικό της προσωπικό ύφος σ’ ολόκληρο το σπίτι.

Το εφέ Murs d’Orient που παρουσιάζουμε στις επόμενες σελίδες βασίζεται σε μια τεχνική που θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι παρεμφερής με την εφαρμογή του stucco veneziano. Το τελικό φινίρισμα θυμίζει αρκετά stucco, όμως είναι πιο «διακριτικό» και ανάλογα με το κερί που θα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος, μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο γυαλιστερό ή και ματ. Πρόκειται για μια πρωτότυπη χρωματική εφαρμογή που δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο που θα χρησιμοποιηθεί, δημιουργώντας επιφάνειες που θα αναδείξουν ιδανικά τόσο κλασικά όσο και μοντέρνα έπιπλα.

ΥΛΙΚΑ
• Αστάρι Primaire sous-couche
• Murs d’Orient χρωματισμένο σε απόχρωση rouge d’Orient
• Κερί σατινέ Protezione
• Ρολό
• Πλαστική σπάτουλα τεχνοτροπίας

 

murs 3 250

ΣΤΑΔΙΟ 1
Με το ρολό περάστε ένα χέρι το λευκό εσωτερικό υπόστρωμα Primaire sous-couche. Το συγκεκριμένο υλικό διορθώνει κονιώδεις ή πορώδεις επιφάνειες, βελτιώνει τη σταθερότητα του χρώματος και επιτρέπει την οικονομικότερη χρήση των χρωμάτων τεχνοτροπίας που εφαρμόζονται πάνω σ’ αυτό. Είναι έτοιμο προς χρήση με απόδοση 10 τ.μ. ανά λίτρο. Αφήστε το να στεγνώσει για 30 λεπτά πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

 

murs 4 500 

ΣΤΑΔΙΟ 2
Απλώστε το πρώτο χέρι Murs d’Orient με την πλαστική σπάτουλα τεχνοτροπίας. Η εφαρμογή γίνεται με ακανόνιστες, χιαστί κινήσεις. Στο συγκεκριμένο στάδιο δεν πατάμε το υλικό και διατηρούμε τα ανομοιογενή στρώματα που δημιουργούνται στις ενώσεις. Δεν επιθυμούμε η επιφάνεια στο πρώτο χέρι να είναι εντελώς λεία. Τα συγκεκριμένα νερά θα καθορίσουν την ένταση του εφέ στο τελικό στάδιο. Όσο πιο μεγάλη είναι η σπάτουλα, τόσο πιο μεγάλα θα είναι και τα νερά του εφέ. Για δυνατά σε ένταση εφέ, οι κινήσεις σας πρέπει να είναι κοφτές και σε μικρές αποστάσεις. Η τεχνική είναι παρεμφερής με την εφαρμογή του stucco veneziano. Το φινίρισμα θυμίζει αρκετά stucco, όμως είναι πιο διακριτικό και μπορεί να βγει σε γυαλιστερό, ημιγυαλιστερό ή και ματ, ανάλογα με το κερί που θα χρησιμοποιηθεί στο τέλος. Γεμίστε το σύνολο της επιφάνειας στο πρώτο χέρι και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 8 ώρες.

murs 5 232  murs 6 261

murs 7 500

ΣΤΑΔΙΟ 3

Στη στεγνή πλέον επιφάνεια και με καθαρή τη σπάτουλα, εφαρμόστε το δεύτερο χέρι. Στο συγκεκριμένο στάδιο οι κινήσεις σας είναι πιο μικρές, κοφτές και ακανόνιστες. Η επιφάνεια από μόνη της καθορίζει το υλικό που θα έχετε στη σπάτουλα. Δουλεύετε σε επιφάνειες περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου. Η σπάτουλα πρέπει να έχει μια ελαφριά κλίση και να περνάει πάνω στην επιφάνεια με δύναμη. Όσο πιο πολλές φορές περνάτε πάνω από το ίδιο σημείο, τόσο πιο πολύ «υποβαθμίζονται» τα νερά του εφέ. Όπως σε κάθε τεχνοτροπία βαφής έτσι και στο Murs d’Orient παρακολουθείτε την εξέλιξη του εφέ από απόσταση, ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο φινίρισμά σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ενώσεις των πεδίων που δουλεύετε τμηματικά: τελειώνοντας το ένα πεδίο, αρχίστε το επόμενο από κάποια απόσταση και προσεγγίστε το προηγούμενο πεδίο σιγά-σιγά, δημιουργώντας ένα συνολικά ομοιόμορφο εφέ σ’ όλη την επιφάνεια.

murs 8 254  murs 8a 237

murs 9 500

Περνώντας το δεύτερο χέρι πιέζετε και συγχρόνως γυαλίζετε με την πλαστική σπάτουλα το υλικό. Καλό θα είναι η σπάτουλά σας να είναι καθαρή. Η συγκεκριμένη πίεση μαζεύει το επιπλέον υλικό από την επιφάνεια και την κάνει εντελώς λεία. Ταυτόχρονα στεγνώνει το υλικό και αναδεικνύει τα νερά που έχουν δημιουργηθεί από το πρώτο και το δεύτερο στάδιο, δίνοντας βάθος στο τελικό σας φινίρισμα. Αφήστε το υλικό να στεγνώσει περίπου 8 ώρες.

murs 10 442  murs 10a 442   

murs 11 500

ΣΤΑΔΙΟ 4
Ολοκληρώστε το φινίρισμα, δίνοντάς του την απαραίτητη γυαλάδα αλλά και προστασία, με την εφαρμογή του ειδικού κεριού Protezione. Το Protezione είναι ένα παχύρευστο, διαφανές υλικό, που μπορεί να βγει σε σατινέ, γυαλιστερή ή ματ απόχρωση. Δουλέψτε σε πεδία ενός τ. μ. περίπου. Εφαρμόστε το προστατευτικό ζελέ σε άφθονη ποσότητα, χρησιμοποιώντας πάντα την πλαστική σπάτουλα. Συγχρόνως ασκώντας πίεση στη σπάτουλα, γυαλίστε την τεχνοτροπία ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη στιλπνότητα.

murs 12 318  murs 12a 318

murs 13 500 

Το υλικό είναι διαφανές και δεν επηρεάζει το τελικό εφέ. Αντίθετα τονίζει περισσότερο τα νερά του φινιρίσματος και κάνει το χρώμα πιο ζωντανό. Παράλληλα προστατεύει τους τοίχους από την υγρασία και τη φθορά του χρόνου, διατηρώντας το απαλό και γυαλιστερό φινίρισμα με λεία όψη. Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 4 ώρες. Η επιφάνεια μπορεί να καθαριστεί στο μέλλον με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και μαλακό σαπούνι. Για να διατηρείται πάντα ζωντανό το εφέ στον τοίχο σας μπορείτε προαιρετικά μία φορά το χρόνο να περνάτε ένα χέρι προστατευτικό ζελέ.

murs 14 500

Murs anoigma600

PHOTOS: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Διακοσμητικές… συνταγές
Ταξίδια & Χρώματα

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο