Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88736 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31904 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30746 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30146 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29688 Hits
3 minutes reading time (692 words)

Tenere: στο χρώμα της άμμου

Tenere: στο χρώμα της άμμου

Το Tenere είναι ένα διακοσμητικό φινίρισμα που δημιουργεί πολύ εντυπωσιακά εφέ άμμου, ταξιδεύοντας τη φαντασία μας σε μέρη εξωτικά. Η τελική επιφάνεια μαγνητίζει το βλέμμα ολοκληρώνοντας «οφθαλμαπάτες», τελειοποιώντας διακοσμητικές λύσεις για κάθε εσωτερικό χώρο, εύκολες και γρήγορες στην εφαρμογή τους.

 

tenere 1 500  ΥΛΙΚΑ

• Αστάρι Les Decoratives


• Διακοσμητική βαφή Tenere απόχρωση Sendre


• Ρολό


• Ειδικό πινέλο τεχνοτροπίας


• Διακοσμητικό κερί επιχρίσματος Cire

 

Το Tenere μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικούς τρόπους, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εκφράσετε τη δική σας άποψη, τη δική σας δημιουργικότητα. Τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εφαρμογή του είναι η πατρόγκα, το πινέλο, το γούνινο γάντι ή η διακοσμητική σπάτουλα. Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξετε, θα έχετε και μια διαφορετική διάσταση στο φινίρισμά σας. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή που παρουσιάζουμε, το υλικό απλώνεται με λεπτό πινέλο τεχνοτροπίας, δημιουργώντας έτσι ένα πιο light και φινετσάτο εφέ. Θα πρέπει να απλώνετε το υλικό με ακανόνιστες διαγώνιες κοφτές κινήσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα να στρώνετε τους κόκκους του Τenere για να πετύχετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είναι μια ιδανική πρόταση για κάθε εσωτερικό χώρο με τελική ματ όψη και καλυπτικότητα περίπου 12 τ.μ. ανά 2,5 λίτρα. Αν ακολουθήσετε σχολαστικά τα στάδια εφαρμογής που σας προτείνουμε θα διαπιστώσετε πως η τελική επιφάνεια μαγνητίζει το βλέμμα, ολοκληρώνοντας μια «οφθαλμαπάτη» που θυμίζει έντονα τις θίνες της άμμου που αλλάζουν μορφή και σχήμα, καθώς παρασύρονται από το δυνατό άνεμο.

tenere 2 400ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Το Tenere μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια αρκεί να είναι καθαρή και στεγνή. Σε παλιές επιφάνειες ήδη βαμμένες προτείνουμε τον καθαρισμό και την πλύση τους με ζεστό νερό. Απλώστε ένα στρώμα από το ειδικό αστάρι Les Decoratives με ρολό ή με μεγάλη βούρτσα και αφήστε το να στεγνώσει. Υπό φυσιολογικές καιρικές συνθήκες ο απαιτούμενος χρόνος στεγνώματος είναι περίπου 4 ώρες. Σε επιφάνειες σοβά, σε γυψοσανίδα και γενικότερα σε πορώδεις επιφάνειες προτείνουμε το αστάρι να περαστεί δύο χέρια. Στο πρώτο χέρι αραιώστε το υλικό με 5% νερό και αφήστε το να στεγνώσει για 4 περίπου ώρες προτού περάσετε το δεύτερο χέρι χωρίς αραίωση. 

ΣΤΑΔΙΟ 1
Η βαφή Tenere είναι έτοιμη και χρωματισμένη σε συγκεκριμένες αποχρώσεις. Το υλικό είναι έτοιμο προς εφαρμογή. Ανακατέψτε καλά πριν από τη χρήση. Μπορείτε να το εφαρμόσετε με διάφορα εργαλεία όπως πατρόγκα, πινέλο, γούνινο γάντι ή διακοσμητική σπάτουλα, δίνοντας διαφορετική διάσταση στο φινίρισμά σας ανάλογα με το εργαλείο που επιλέγετε. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή το υλικό απλώνεται με λεπτό πινέλο τεχνοτροπίας, δημιουργώντας ένα πιο light και φινετσάτο εφέ. Απλώστε το υλικό με ακανόνιστες διαγώνιες κοφτές κινήσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα να στρώνετε τους αμμώδεις κόκκους του Τenere.

tenere 3 225  tenere 4 270

Όσο το υλικό είναι νωπό προχωράτε στο σύνολο της επιφάνειας, φροντίζοντας στις ενώσεις να μην δημιουργείτε εντάσεις και σκιές. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε χαϊδεύοντας με το πινέλο απαλά τους κόκκους άμμου, σβήνοντας τις ενώσεις.
tenere 5 500

Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει για περίπου 3 ώρες στους 20ο C.

tenere 6 242  tenere 7 250

ΣΤΑΔΙΟ 2
Στη στεγνή χρωματισμένη με Tenere επιφάνεια εφαρμόστε το δεύτερο χέρι με την ίδια λογική. Πάλι με το πινέλο τεχνοτροπίας εφαρμόστε το υλικό με κοφτές σταυρωτές κινήσεις. Μη γεμίζετε τοπικά την επιφάνεια με το υλικό και φροντίστε να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη εικόνα. Παρακολουθείτε από απόσταση την εξέλιξη του φινιρίσματος και όπου κρίνετε πως είναι αναγκαίο, προσθέστε υλικό.

tenere 8 296  tenere 9 197

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλετε να δώσετε μεγαλύτερο βάθος στο εφέ σας, θα μπορούσατε πριν την εφαρμογή του Tenere να βάψετε την επιφάνεια με ένα ακρυλικό χρώμα, δημιουργώντας μια χρωματική αντίθεση μεταξύ βάσης και φινιρίσματος.

tenere 10 500

ΣΤΑΔΙΟ 3
Όσο η επιφάνεια είναι νωπή στο δεύτερο χέρι με ένα στεγνό πινέλο στρώστε τους κόκκους άμμου, σκορπίζοντάς τους στην επιφάνεια, δημιουργώντας έτσι ισορροπημένες ανομοιογενείς εντάσεις στο εφέ. Σε σημεία που το εφέ σας υστερεί προσθέστε υλικό με προσοχή, εφαρμόζοντας πάντα την ίδια τεχνική.

tenere 11 255  tenere Page 12 246

ΣΤΑΔΙΟ 4
Για καλύτερη προστασία και ευκολία κατά τη συντήρηση, σας συνιστούμε να περνάτε ένα χέρι άχρωμης πατίνας ή κερί διακοσμητικό επιχρίσματος, ώστε να αδιαβροχοποιήσετε την επιφάνεια και να την κάνετε πιο ανθεκτική στη φθορά του χρόνου.

tenere 13 500
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εφαρμόστε το προϊόν μεταξύ 10 - 28ο C. Μετά τη χρήση του προϊόντος σας συνιστούμε να απορρίπτετε τη συσκευασία στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Μην αδειάζετε το υπόλοιπο του περιεχόμενου στην αποχέτευση. Το προϊόν είναι βάσης νερού και διαθέτει τη σήμανση της οικολογικής μαργαρίτας. Καθαρίστε τα εργαλεία σας με νερό και σαπούνι.
Καλή σας επιτυχία.

PHOTOS: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ξύλινες σκάλες και καβαλέτα
«Μαξιμαλιστικές» κατοικίες

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο