Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88471 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31555 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30580 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30035 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29566 Hits
5 minutes reading time (1008 words)

Χρώμα & Φως

Χρώμα & Φως

Το χρώμα και το φως είναι δύο παράγοντες που καθορίζουν απόλυτα την επιτυχία μιας εσωτερικής διαρρύθμισης. Τα δύο αυτά στοιχεία από μόνα τους είναι σε θέση να αναδείξουν όλες τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ενός χώρου, ανεξάρτητα από τη λειτουργία του. Αρκεί να συνδυάζονται με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά. Έτσι μόνο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη κι ευχάριστη ατμόσφαιρα, έτσι μόνο μπορούμε να τελειοποιήσουμε μια διακόσμηση που θα ξεχωρίζει με το δικό της στυλ.

 36245895

Ακόμη και ο πιο αδιάφορος και ουδέτερος χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί στην κυριολεξία, αρκεί να επιλέξουμε τα χρώματά του ανάλογα με τις φυσικές ή τεχνητές πηγές του φωτός. Αρκεί να δώσουμε περιθώριο στη φαντασία μας και να πειραματιστούμε με λύσεις που δεν ανήκουν σ’ αυτό που λέμε… συνηθισμένο. Οι τοίχοι μιας σκάλας, για παράδειγμα, φωτισμένοι από ένα μεγάλο άνοιγμα στο ισόγειο μπορούν να χρωματιστούν με κίτρινο και σκούρο πράσινο χρώμα, έτσι ώστε από τη μία να μετριάζουν και από την άλλη να αντανακλούν το έντονο φως.

8931613 24525836

7654589    19153129

Με την ίδια λογική το φως και το χρώμα θα πρέπει να «συνεργάζονται» αρμονικά έτσι ώστε να αναδείξουν μια έξυπνα σχεδιασμένη γωνιακή εσοχή στον τοίχο ή μια γωνία ενός δωματίου που θέλουμε να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο χώρο. Η χρωματική μας επιλογή σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να παίρνει υπόψη την ιδιότητα του χρώματος να δείχνει διαφορετικά, ανάλογα με τη γωνία πρόσπτωσης του φωτός.

336541 2839992

6458849 30212988

Και αντίστοιχα η μελέτη φωτισμού διαμορφώνεται ανάλογα με τα χρώματα ενός χώρου, αναδεικνύοντάς τα σωστά και κατά προέκταση δίνοντας έμφαση στις ιδιαίτερες λειτουργίες του συγκεκριμένου χώρου. Μ’ αυτή τη λογική μπορούμε να ολοκληρώσουμε συνθέσεις αξιόλογες και κυρίως λειτουργικές.

15821238

Ένας τοίχος χρωματισμένος με μια εντυπωσιακή μπλε τεχνοτροπία αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια απλή αλλά και ιδιαίτερη σύνθεση χώρου, που αποπνέει τη δική της δυναμική. Κανένα έπιπλο, καμία εξεζητημένη διακόσμηση, μόνο δυο ''χάρτινα'' φωτιστικά συμπληρώνουν αυτή την απέριττη εικόνα, που ωστόσο δεν θα μας εντυπωσίαζε τόσο, αν το χαρακτηριστικό αυτό χρώμα δεν αναδεικνύονταν από ένα τόσο σωστά μελετημένο φωτισμό. Η τοποθέτηση της «κρυφής» φωτεινής πηγής ακριβώς στη βάση του τοίχου κάτω από μια ξύλινη βάση, είναι η κίνηση που δίνει στην όλη σύνθεση την αυθεντική της αξία.

36245904

 

Με την ίδια λογική η τοποθέτηση κάποιων φωτιστικών σποτ στις κατάλληλες θέσεις θα αναδείξει σωστά την κάθε χρωματική μας επιλογή, τονίζοντας εκείνες τις αποχρώσεις που θα δημιουργήσουν στο χώρο την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

25637955

Αξιόλογες όσο και ασυνήθιστες λύσεις, μπορούν να προκύψουν αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, μεταμορφώνοντας έτσι ένα απλό σαλόνι, ή ένα χώρο εισόδου, ή μια σκάλα σε μια ξεχωριστή διακοσμητική ιδέα, απόλυτα προσαρμοσμένη στο πνεύμα της εποχής. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις χρωματικές λύσεις που ταιριάζουν σ’ ένα χώρο είναι να τις φωτίσουμε με τον κατάλληλο φωτισμό, που θα τοποθετηθεί στα σωστά σημεία.

7162212 26757340

Μια καλή χρωματική επιλογή αν εφαρμοστεί σωστά είναι σε θέση να αποτελέσει την καλύτερη διακοσμητική λύση για ένα εσωτερικό χώρο, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις ή τη λειτουργία του. Με λίγα έπιπλα, και χωρίς ιδιαίτερα περίτεχνες διακοσμήσεις, το χρώμα ενός τοίχου μπορεί να αποτελέσει το βασικό μοτίβο μιας διακόσμησης ικανής να μας «ταξιδέψει» μακριά. Αν όμως αυτό ακριβώς το χρώμα φωτιστεί σωστά είτε από φυσικό είτε από τεχνητό φως, τότε ο ίδιος χώρος θα αποτελέσει σίγουρα ένα αληθινό παράδειγμα υψηλής αισθητικής, ένα κυριολεκτικά ιδανικό περιβάλλον.

19549709

Η αρμονία χρωμάτων και φωτισμού γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση κάτι παρά πάνω από απαραίτητη: έτσι και μόνον έτσι θα δούμε τα αποτελέσματα ενός βαψίματος να γίνονται τόσο αξιοθαύμαστα, που να εντυπωσιάζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Έτσι και μόνο έτσι οι ανταύγειες του κάθε χρώματος θα δημιουργούν τις ατμόσφαιρες που πρέπει να δημιουργήσουν, χωρίς ψεγάδια, χωρίς ημιτέλειες ή μετριότητες. Μια τεχνοτροπία ή ένα απλό χρώμα δεν αρκεί μόνο να εφαρμοστεί σωστά, με τις σωστές κινήσεις και τα σωστά στάδια εφαρμογής. Εκτός από αυτές τις απαραίτητες προϋποθέσεις, το χρώμα πρέπει να τονιστεί με το κατάλληλο φως για να αναδειχθεί σε όλο του το «μεγαλείο».

3359091     8160524

9457525 12433637

Γι’ αυτούς που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια, ο χώρος ενός συνηθισμένου σαλονιού μπορεί ν’ αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον αρκεί να συνυπάρξουν αρμονικά κάποια έπιπλα με έξυπνα συνδυασμένες αποχρώσεις στους τοίχους του. Μια σωστά εφαρμοσμένη χρωματική επιλογή μπορεί ν’ αποτελέσει τη βάση για μια ολόκληρη διακοσμητική πρόταση που θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε κάθε χώρο. Το βασικό προτέρημα αυτής της απόχρωσης είναι πως μπορεί εύκολα να συνυπάρξει τόσο με κλασικά αλλά και μοντέρνα έπιπλα, όσο και με άπειρες διακοσμητικές ιδέες, εύκολες και γρήγορες στην εφαρμογή τους.

2104158 17047869

Συμπληρωματικά όμως η απόχρωσή μας θα μπορέσει να αποκτήσει τη δική της «πληρότητα» μόνο αν προβλέψουμε να τη φωτίσουμε σωστά. Από τις σωστές «γωνίες», από το κατάλληλο ύψος και με την ένταση που ταιριάζει σε κάθε χώρο και σε κάθε επιφάνεια ξεχωριστά. Μπροστά σ’ ένα μπεζ τοίχο θα τοποθετήσουμε ένα πορτατίφ που θα ταιριάζει με το συγκεκριμένο χρώμα, κάνοντάς το ακόμη πιο έντονο. Μπροστά σ’ ένα πράσινο τοίχο θα τοποθετήσουμε ένα αντίστοιχο φωτιστικό με πιο διακριτικό φωτισμό, μπροστά από ένα σκούρο μωβ τοίχο ένα λευκό φως κ.ο.κ. Γιατί το κάθε χρώμα πρέπει να έχει και το δικό του φωτισμό.

735563 13964700

Το φωτεινό και το σκούρο. Το παλιό και το σύγχρονο. Το απλό και το σύνθετο… Μια σειρά από έξυπνες αντιθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν την πιο ενδιαφέρουσα συμφωνία χρωμάτων και υλικών. Ωστόσο η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα αν δεν πάρει υπόψη της το φως. Όταν το χρώμα συνδυάζεται με μια προσεκτική μελέτη φωτισμού, μπορεί να μεταμορφώσει στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και περισσότερο ιδανικές συνυπάρξεις χρώματος και φωτός σε πολλές λύσεις που ξεχωρίζουν τόσο για την πρωτοτυπία τους όσο και για την άψογη λειτουργικότητά τους.

19487881 29825487

Ένα εντυπωσιακό μοντέρνο φωτιστικό σε σχήμα μισοφέγγαρου μεταμορφώνει μια απλή κουζίνα σε μια πρωτοποριακή όσο και πρωτότυπη διακοσμητική λύση: Ιδέες που έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό αλλά και απόλυτα λειτουργικό ύφος.

3993584

Το φως και το χρώμα πρέπει να συνεργάζονται πάντα: Στο χώρο μιας μεγάλης σκάλας δίπλα σε μια επίσης μεγάλη τζαμαρία, το κίτρινο και το μπλε αναδεικνύονται ιδανικά από το άπλετο φυσικό φως. Ο διακριτικός φωτισμός ενός σαλονιού με σκούρες πορτοκαλί κάθετες επιφάνειες δημιουργεί μια άψογη ατμόσφαιρα ηρεμίας.

 

 

Κόκκινο - μωβ - σωμόν
Συνδυασμός φθινοπωρινών χρωμάτων..