Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88736 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31904 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30746 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30146 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29688 Hits
5 minutes reading time (1064 words)

Κόκκινο - μωβ - σωμόν

Κόκκινο - μωβ - σωμόν

Ένας σωστά μελετημένος συνδυασμός τριών χρωμάτων αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο όλες τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ενός διαμερίσματος, που ξεχωρίζει με το δικό του στιλ. Μέσα από μια πρωτότυπη διαδρομή γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις ανακαλύπτουμε τα «μυστικά» μιας απόλυτα πετυχημένης εσωτερικής διακόσμησης, που βασίζεται στη σωστή χρήση των χρωμάτων.

Τα δοκάρια, οι κολώνες και κάποια τμήματα του τοίχου ξεχωρίζουν με το δικό τους χρώμα, «δηλώνοντας» την παρουσία τους με τρόπο μοναδικό.

Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνα σχεδιασμένο σπίτι, σε κάθε χώρο του οποίου το χρώμα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Κόκκινες, σωμόν και μωβ αποχρώσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε μια φανταστική χρωματική διαδρομή, η οποία σηματοδοτεί τις ξεχωριστές λειτουργίες του κάθε δωματίου, επιβάλλοντας το δικό της ρυθμό σ’ ολόκληρο το σπίτι.

 foto 2

foto 6  foto 7

Αμέσως μόλις περάσει την κεντρική πόρτα, ο επισκέπτης διαπιστώνει πως βρίσκεται σ’ ένα χώρο που αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες των χρωμάτων. Ήδη από το χωλ της εισόδου μια ιδιαίτερα πετυχημένη αλλά και εντυπωσιακή χρωματική μελέτη τον προετοιμάζει για μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις που πρόκειται να επακολουθήσουν. Οι τοίχοι αλλά και κάποια τμήματα της οροφής έχουν βαφτεί με την κατάλληλη απόχρωση, αναδεικνύοντας με ιδανικό τρόπο τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του σπιτιού: ακόμη και τα δοκάρια και οι κολώνες έχουν μια ξεχωριστή θέση στην όλη εσωτερική διακόσμηση, «δηλώνοντας» την ξεχωριστή παρουσία τους με τρόπο μοναδικό.

foto 12  foto 10

foto 11

 

Το κόκκινο, το μωβ και το σωμόν εμφανίζονται σε όλους τους χώρους, κάθε φορά όμως με διαφορετικό τρόπο.

Αμέσως μετά το χωλ της εισόδου μια πρωτοποριακή σκάλα με μεταλλικό κιγκλίδωμα σε μοντέρνο σχέδιο κερδίζει τις εντυπώσεις. Τοποθετημένη μπροστά από μια κάθετη επιφάνεια περασμένη με ένα έντονο κόκκινο, οδηγεί προς τη νυχτερινή ζώνη του σπιτιού, χαρίζοντας ένα «δυναμικό» ύφος στο χώρο. Ακριβώς πίσω απ’ τη σκάλα μια μεγάλη επιφάνεια βάφεται με ένα σκούρο μωβ, ολοκληρώνοντας μια έντονη αντίθεση που κυριαρχεί και στο υπόλοιπο σπίτι.

foto 9

Το κόκκινο, το μωβ και το σωμόν αποτελούν το βασικό χρωματικό «μοτίβο» αυτού του διαμερίσματος, που εμφανίζεται σε όλους τους χώρους, κάθε φορά όμως με διαφορετικό τρόπο. Τα τρία χρώματα δεν εμφανίζονται μόνο στις κάθετες επιφάνειες. Η παρουσία τους γίνεται αισθητή και σε κάποιο ύφασμα, σε κάποια επένδυση επίπλου, σε κάποιο διακοσμητικό αντικείμενο ή υλικό... Έτσι μπορείς να βρεις την ίδια απόχρωση που επενδύει τους τοίχους ενός χώρου στην επίπλωση ή στη διακόσμηση ενός άλλου, με αποτέλεσμα το σπίτι –παρ’ όλη τη διαφοροποίηση των επιμέρους χώρων του– να αποκτά ένα απόλυτα προσωπικό, όσο και ενιαίο διακοσμητικό ύφος.

 

Αναρίθμητα φωτιστικά σποτ στην οροφή του σαλονιού, δίνουν την εντύπωση ενός «έναστρου ουρανού» που κάνει τα χρώματα ακόμη πιο φωτεινά.

Περνώντας στο χώρο του καθημερινού καθιστικού, ο επισκέπτης διαπιστώνει πως το κόκκινο χρώμα που αντίκρισε στο χώρο της εισόδου δεν εμφανίζεται πια στους τοίχους αλλά στα υφάσματα που επενδύουν τα έπιπλα. Αντίθετα το σωμόν και το μωβ επανέρχονται: το πρώτο σε μια πολύ έξυπνα σχεδιασμένη γωνία που φωτίζεται από απλίκες αναρτημένες στην οροφή, και το δεύτερο πλαισιώνοντας το τζάκι αλλά και μια μεγάλη επίπεδη τηλεόραση ακριβώς απέναντι.

foto 13 foto 16

foto 14

Ένα νέο υλικό που εμφανίζεται εδώ είναι το ξύλο που επενδύει όλο το δάπεδο του σαλονιού, «διασπώντας» την κυριαρχία των λευκών και καφέ πλακιδίων που επενδύουν τα δάπεδα του υπόλοιπου σπιτιού. Επίσης διαπιστώνουμε την ύπαρξη αναρίθμητων φωτιστικών σποτ στην οροφή, μια σχεδιαστική πρωτοτυπία που, συνδυασμένη με πολλές άλλες φωτιστικές πηγές τοποθετημένες έξυπνα σε εσοχές ή προεξοχές, δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χώρο. Το σαλόνι αποτελεί έναν ενιαίο χώρο χωρίς σαφή όρια, ανοιχτό προς την τραπεζαρία και στη συνέχεια την κουζίνα. Έτσι δημιουργείται μια συνεχής «ροή» στο σπίτι, που εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων και απεριόριστη οπτική επικοινωνία. Σ’ αυτό συμβάλλουν και τα μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στον κήπο.
 

foto 15

Έντονο φυσικό αλλά και τεχνητό φως και έξυπνοι συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών στο χώρο μιας σύγχρονης τραπεζαρίας.

Κι εδώ τονίζεται η έξυπνη χρωματική αλληλουχία, που δημιουργεί μια όμορφη και χαρούμενη ατμόσφαιρα μέσα από το ταίριασμα αντίθετων αλλά συμπληρωματικών αποχρώσεων. Αυτή η διαδοχή των χρωμάτων από το κόκκινο στο μωβ και το σωμόν είναι ίσως το «μυστικό» της επιτυχίας αυτού του σπιτιού. Μ’ αυτή τη λύση τίποτε δεν είναι μονότονο, η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη, ενώ μια αίσθηση δυναμισμού υπάρχει διάχυτη σε κάθε χώρο. Και συγχρόνως μικρές πινελιές και των τριών χρωμάτων βρίσκονται σε υφάσματα και έπιπλα, υπενθυμίζοντάς μας πως το μοτίβο αυτού του σπιτιού δεν είναι η μονοχρωμία αλλά τα τρία χρώματα μαζί, σε μια σχέση αλληλοεξάρτησης και αλληλουχίας.

foto 17 foto 20

foto 18

Η διαδρομή μας συνεχίζεται προς την πρωτότυπη τραπεζαρία που επικοινωνεί τόσο με το καθημερινό καθιστικό όσο και με την κουζίνα. Στην ουσία πρόκειται για ένα «πέρασμα» από το σαλόνι στην κουζίνα, που σηματοδοτείται ωστόσο από ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, πλαισιωμένο από καρέκλες σε κλασικό σχέδιο, αλλά και από την παρουσία μιας μεγάλης επιφάνειας από υαλότουβλα, που προσθέτουν το δικό τους φως στο χώρο.

foto 19

Στην κρεβατοκάμαρα το σωμόν επανέρχεται «δριμύτερο»: τόσο στους κεκλιμένους τοίχους όσο και στην οροφή με μια κάπως πιο σκούρα απόχρωση. Το μωβ εμφανίζεται στις δύο κολώνες ενώ το κόκκινο δηλώνει την παρουσία του στο κάλυμμα του μεγάλου κρεβατιού. Έτσι παραμένει κι εδώ κυρίαρχο το βασικό χρωματικό μοτίβο του σπιτιού, που βασίζεται στη συνύπαρξη και των τριών χρωμάτων.

Σ’ αυτό το χώρο επικρατεί μια ατμόσφαιρα άνεσης και ηρεμίας, αφού τα έντονα χρώματα των τοίχων και το καφέ του ξύλινου δαπέδου έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους και συγχρόνως συνυπάρχουν αρμονικά. Το φυσικό φως που περνάει από τα παράθυρα συμπληρώνεται από κάποια φωτιστικά σποτ που έχουν τοποθετηθεί σε σωστά σημεία στην οροφή, ενώ λευκές καρέκλες design συμπληρώνουν την εικόνα.

foto 21

 

Κυριαρχία του κόκκινου και του σωμόν σε μια μοντέρνα κουζίνα, άρτια εξοπλισμένη και σωστά σχεδιασμένη στην κάθε της λεπτομέρεια.

Και η περιήγησή μας σ’ αυτό το σπίτι των χρωμάτων κλείνει στην κουζίνα, που αποτελεί προέκταση του χώρου της τραπεζαρίας. Κι εδώ συνεχίζεται η κυριαρχία του κόκκινου και του σωμόν, χαρίζοντας τη δική της ηρεμία σε μια κουζίνα-υπόδειγμα λειτουργικότητας και αισθητικής. Ο τοίχος απέναντι από τον πάγκο του μαγειρέματος είναι βαμμένος κόκκινος σ’ όλο το ύψος του, ενώ ο τοίχος που πλαισιώνει το παράθυρο βάφεται σωμόν. Το δάπεδο είναι επενδυμένο με λευκά αλλά και καφέ τετράγωνα πλακάκια, ενώ ο φωτισμός είναι πολύ σωστά μελετημένος. Και στην κουζίνα, όπως και στο υπόλοιπο σπίτι, η οικονομία χώρου και η αίσθηση του απέριττου επικρατούν παντού.

 

foto 4

foto 3 foto 5

Ένα μέτρο ισορροπίας, μια αίσθηση αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα σε αποχρώσεις και υλικά και μια βαθύτατη γνώση των δυνατοτήτων που τα χρώματα μπορούν να προσφέρουν, είναι τα βασικότερα στοιχεία της διακόσμησης αυτού του σπιτιού. Μιας διακόσμησης που ξεχωρίζει μ’ ένα ύφος ανάλαφρο, οικείο και πάνω απ’ όλα απόλυτα προσωπικό.

 

 

 

Black Board Paint by BERLiNG. Χρώμα Νερού για Πίνα...
Χρώμα & Φως

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο