Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88661 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31820 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30713 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30131 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29669 Hits
6 minutes reading time (1114 words)

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

Μέσα από… παραδείγματα μοντέρνων χώρων που έχουν διακοσμηθεί με ιδιαίτερη προσοχή, γίνεται φανερός ο καθοριστικός ρόλος που μπορούν να παίξουν τα χρώματα στη σύνθεση μιας ευχάριστης και φιλόξενης ατμόσφαιρας που ξεχωρίζει με το δικό της δυναμισμό.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

foto 1 24x32cm

Μια πολύ σωστά εφαρμοσμένη τεχνοτροπία σε κίτρινη τονικότητα μετατρέπει μια κάθετη επιφάνεια στο πιο καθοριστικό στοιχείο διακόσμησης ενός σύγχρονου living room. Αυτός ο λιτός και χωρίς εξεζητημένες επεμβάσεις χώρος, καταφέρνει να αποκτήσει τη δική του «ενέργεια» μέσα από τη χρωματικά επεξεργασμένη επιφάνεια, που γίνεται το ιδανικό φόντο για το δερμάτινο καναπέ και τις κόκκινες καρέκλες σύγχρονου design. Η έξυπνη διάταξη των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων και η σωστή μελέτη φωτισμού, που τονίζει τις λεπτομέρειες της κίτρινης τεχνοτροπίας συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη σύνθεση μιας όμορφης και λειτουργικής εικόνας απόλυτα σύμφωνης με την αισθητική του σήμερα.

ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΣ

26x19cm 536155 85500341

Μια εντυπωσιακή χρήση του κόκκινου χρώματος, σε συνδυασμό με ένα σωστό φωτισμό δίνουν το δικό τους στίγμα σε ένα μοντέρνο σαλόνι. Έτσι δημιουργείται μια υποβλητική ατμόσφαιρα γύρω από ένα σύγχρονο τζάκι πλαισιωμένο από σκούρες γκρι πλάκες γρανίτη. Το δάπεδο επενδυμένο με πλακάκια στο ίδιο σκούρο γκρι χρώμα, δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με το κόκκινο που βρίσκεται όχι μόνο στους τοίχους αλλά και στις δερμάτινες επενδύσεις των επίπλων, στα υφάσματα των διακοσμητικών μαξιλαριών, στο φωτιστικό δαπέδου κ.α. Πίσω από τις γρανιτένιες πλάκες του τζακιού υπάρχει κρυφός φωτισμός ο οποίος αναδεικνύει το κόκκινο του τοίχου μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΩΤΟΓΕΝΕΙΑ

20x26cm 330244 4234

Ένας επαγγελματικός χώρος δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι «αυστηρά» διακοσμημένος. Αντίθετα αν βάψουμε τους τοίχους του με ένα έντονο χρώμα μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα τόσο ευχάριστη όσο και οικεία. Στην προκειμένη περίπτωση το πορτοκαλί είναι μια πολύ σωστή επιλογή αφού μπορεί να μεταμορφώσει ένα γραφείο σ’ ένα χώρο χαρούμενο και φιλόξενο, χωρίς τις απρόσωπες και σοβαρές αποχρώσεις που πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν προκειμένου να δώσουν ένα περισσότερο επαγγελματικό χαρακτήρα στο γραφείο τους. Αντίθετα ένα ευχάριστο περιβάλλον είναι ίσως η σημαντικότερη προϋπόθεση προκειμένου να «λειτουργήσει» σωστά ένας επαγγελματικός χώρος, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα φωτογραφικό ατελιέ.

ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

15x20cm 395866 4518

Για ένα παιδί ο χρόνος μοιάζει απεριόριστος, για τους γονείς του όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά αφού δεν θα αργήσει και πολύ η μέρα που θα πρέπει να μεταμορφώσουν το παιδικό του δωμάτιο σε…εφηβικό. Τα χρώματα σ’ αυτή την περίπτωση είναι η καλύτερη λύση: με μερικές εύκολες κινήσεις όλα μπορούν να αλλάξουν, όλα να μεταφερθούν σε μιαν άλλη διάσταση: χρώματα, έπιπλα, διακοσμήσεις και υλικά μπορούν να συνδυαστούν έτσι ώστε να ολοκληρώσουν μια καινούρια εικόνα. Ένας νέος κόσμος έρχεται να αντικαταστήσει τον κόσμο του παραμυθιού και ένα εφηβικό δωμάτιο πρέπει να προσαρμοστεί σ’ αυτή τη νέα πτυχή της ζωής, ίσως με λιγότερο παραμυθένια χρώματα, σίγουρα όμως με περισσότερο έντονες και δυναμικές αποχρώσεις.

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ: Η… ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

20x27cm 462356 92194475

Για όσους προτιμούν τις πιο… σοβαρές λύσεις ένας χώρος τραπεζαρίας μπορεί να βαφτεί με μια ουδέτερη απόχρωση που θα λειτουργεί σαν φόντο για την ανάδειξη της επίπλωσης. Σ’ αυτή την περίπτωση και αν τα έπιπλα είναι μοντέρνα, ένα κατάλληλο χρώμα είναι το μπεζ-καφέ, το οποίο μπορεί πολύ όμορφα να συνδυαστεί με την απόχρωση του ξύλου όσο και με κάποιες καρέκλες με μεταλλικό σκελετό. Στο παράδειγμα που παρουσιάζουμε το χρώμα αυτό δένει πολύ σωστά και με ένα ζωγραφικό πίνακα στις αποχρώσεις του μπλε αλλά και με κάποιες άλλες τονικότητες του καφέ και του γκρίζου. 

ΧΡΩΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

23x35cm 488621 31208406

Το φουαγιέ ενός παλιού θεάτρου ή η μεγάλη αίθουσα μιας γκαλερί σύγχρονης τέχνης μπορεί να αποκτήσει τη δική της διαχρονική γοητεία με την κατάλληλη επιλογή ενός και μόνου χρώματος. Ένα παλιό κτίριο με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αποκτήσει την παλιά του αίγλη αν στους εσωτερικούς χώρους του εφαρμοστούν σωστά κάποιες χρωματικές τεχνοτροπίες που θα έχουν την ικανότητα να μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Το πορτοκαλί στην περίπτωση που παρουσιάζουμε μοιάζει να είναι μια ιδανική επιλογή αφού αναδεικνύει τόσο τους πίνακες όσο και το ίδιο το κτίριο με τον καλύτερο τρόπο.

ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΟΡΟΦΗ

24x32cm 488561 43908337

Το χρώμα είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα προκειμένου να αναδειχθεί σωστά μια ψευδοροφή αλλά και να «ενσωματωθεί» με τις υπόλοιπες οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες του ίδιου χώρου. Το κόκκινο είναι επίσης μια καλή λύση, που μπορεί να αποτελέσει μια έντονη αντίθεση με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου, αλλά και να τονίσει την παρουσία των φωτιστικών σποτ που είναι ενσωματωμένα στην επιφάνεια της ψευδοροφής. Η παρουσία μιας πορτοκαλί απόχρωσης στο γειτονικό δωμάτιο λειτουργεί αρμονικά με το κόκκινο χρώμα, ολοκληρώνοντας μια «φωτεινή» ατμόσφαιρα, αρκετά εντυπωσιακή για επαγγελματικό χώρο ή κατάστημα.

ΜΠΕΖ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ

16x12cm 223991 7791

Ένα «ουδέτερο» μπεζ στους τοίχους ενός μοντέρνου σαλονιού είναι ίσως η καλύτερη απόχρωση για να αναδείξουμε σωστά κάποια έπιπλα σύγχρονου design. Στο παράδειγμα που παρουσιάζουμε μια σύνθεση από καναπέδες και πολυθρόνες –που είναι επενδυμένοι με κίτρινο ύφασμα και στολισμένοι με πολλά μαξιλάρια σε χαρούμενες αποχρώσεις– διαγράφεται πολύ σωστά σ’ ένα μπεζ φόντο που με τη βοήθεια ενός σωστού φωτισμού δίνει την αίσθηση της ομοιογένειας σ’ ένα χώρο με πολλά χρώματα και υλικά. Εδώ το τζάμι, οι μεταλλικοί σκελετοί των επίπλων, οι διαφανείς κουρτίνες και τα ροζ ραφάκια που στηρίζουν διακοσμητικά, «ενσωματώνονται» θαρρείς σε ένα ενιαίο διακοσμητικό σύνολο, χωρίς την παραμικρή «παραφωνία».

ΦΟΝΤΟ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

11x15cm 292838 3287

Τα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αλήθεια πως έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν ένα κατά τα άλλα αδιάφορο χώρο σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και γεμάτο ζωή. Το σημαντικό όμως είναι αυτά τα λουλούδια να ταιριάζουν απόλυτα με το χώρο για τον οποίο προορίζονται. Κατά κάποιο τρόπο τα χρώματά τους να αποτελούν «συνέχεια» των χρωμάτων που βρίσκονται μέσα στους χώρους του σπιτιού. Στο παράδειγμα της φωτογραφίας γίνεται φανερό το πόσο καθοριστικό είναι το μωβ χρώμα του τοίχου, στη σύνθεση μιας εικόνας όπου τα λουλούδια πρωταγωνιστούν.

ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ

13x18cm 117189 5032

Σε κάποιους χώρους που θέλουν να ξεχωρίζουν, η χρήση των εκκεντρικών επίπλων αλλά και των ασυνήθιστων διακοσμητικών στοιχείων είναι καλό να συνδυάζεται με όσο το δυνατόν πιο έντονα και δυναμικά χρώματα. Εδώ το μπλε, σε απόχρωση ραφ γίνεται ίσως το ιδανικότερο χρωματικό φόντο για ένα πολύ ασυνήθιστο τραπεζάκι με μεταλλικά πόδια, το οποίο είναι επενδυμένο με δέρμα κροκοδείλου. Η art deco πολυθρόνα και ο πίνακας ζωγραφικής διαγράφονται το ίδιο αποτελεσματικά στο ίδιο φόντο, ενώ η παρουσία του κόκκινου στο γειτονικό τοίχο δίνει μια pop χροιά στην όλη σύνθεση.

ΗΡΕΜΙΑ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΟΝΤΟ

12x16cm 220557 7724

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας σε ένα υπνοδωμάτιο είναι να επενδύσουμε τους τοίχους του με αποχρώσεις του πράσινου. Στο παράδειγμα που παρουσιάζουμε το φυσικό ξύλο του κρεβατιού αλλά και του δαπέδου συνυπάρχουν αρμονικά με δύο τονικότητες του πράσινου που υπάρχουν στον τοίχο πάνω από το κεφαλάρι. Έτσι η λωρίδα του ανοιχτού πράσινου που πλαισιώνεται από δύο λωρίδες σε πράσινο-λαδί χαρίζει το δικό της φως σ’ ένα χώρο ιδανικό για ξεκούραση και ηρεμία μετά από μια μέρα γεμάτη άγχος και ένταση.

 

Ερνστ Τσίλλερ ένας μεγάλος δημιουργός(1ο Μέρος)
«ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ»… ΤΟΙΧΟΥ

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο