Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88736 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31904 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30746 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30146 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29688 Hits
5 minutes reading time (1015 words)

Στα χρώματα των ονείρων.

Στα χρώματα των ονείρων.

Η κρεβατοκάμαρα, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού, πρέπει να είναι διαμορφωμένη μ’ ένα τρόπο που να μας εκφράζει απόλυτα. Πρέπει να αντανακλά το δικό μας χαρακτήρα, με έπιπλα, διακοσμητικά και κυρίως χρώματα που ταιριάζουν στο δικό μας γούστο.

 Ένα σύγχρονο υπνοδωμάτιο δεν χρειάζεται τίποτε το «βαρύ» ή το εξεζητημένο. Μια λιτή επίπλωση, μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και θαλπωρής και οπωσδήποτε ένα πολύ προσεκτικά διαλεγμένο χρώμα αρκούν για να μας χαρίσουν ένα αισιόδοξο ξύπνημα.

fk1

fk9  fk10

Η πρώτη και βασική επέμβαση στο χώρο μιας κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να είναι η επιλογή του χρώματος των τοίχων. Η απόχρωση που θα διαλέξουμε θα γίνει το στοιχείο εκείνο που θα δημιουργήσει μια αίσθηση αισιοδοξίας, εκείνο το «κάτι άλλο» που θα μπορεί να μας χαρίσει μια χαρούμενη διάθεση, που θα έχει τη δύναμη να μας «φτιάξει τη μέρα».

fk5

Ένα σύγχρονο υπνοδωμάτιο δεν χρειάζεται τίποτε το «βαρύ» ή το εξεζητημένο. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η λιτή επίπλωση και μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και θαλπωρής. Ένα απλό και προσωπικό ύφος, που δεν θα έχει καμιά σχέση με υπερβολικές πολυτέλειες ή στιλιστικούς «εξτρεμισμούς».

fk2

fk3  fk6

Έτσι κάποιες διακριτικές μπεζ αποχρώσεις στους τοίχους μιας κρεβατοκάμαρας που θα συνδυάζονται σωστά με τα έπιπλα ή γκρίζες τονικότητες που θα ταιριάζουν με ένα μεταλλικό κεφαλάρι, είναι σίγουρα μια καλή προϋπόθεση για ν’ αρχίσουμε τη μέρα μας σωστά. Ένα βαθύ πράσινο-λαδί στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι ή μια ανοιχτή παραλλαγή του γκρι είναι μια καλή ιδέα… και σίγουρα μια καλή αρχή. Και για όσους δεν αρκούνται σε λύσεις… συμβατικές ένας τοίχος διαμορφωμένος σαν… μαυροπίνακας με παραστάσεις από κιμωλία είναι ίσως η ιδανική λύση!

fk26

Η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσουμε το πρωί θα καθορίσει όλη την υπόλοιπη μέρα μας. Θα μας δώσει τη δύναμη να ανταποκριθούμε ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Μια αναπάντεχη κίνηση, μια ευχάριστη πρωινή έκπληξη, ένα χαρούμενο χρώμα… Μια βαμμένη μπεζ κάθετη επιφάνεια ακριβώς πάνω από το κεφαλάρι μπορεί να χαρίσει τη δική της «λάμψη» σε μια λιτά διαμορφωμένη κρεβατοκάμαρα. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει πως το χρώμα μπορεί να δώσει το δικό του στιλ ακόμη και στον πιο «σοβαρό» χώρο, αρκεί να συνδυάζεται σωστά τόσο με τα υπόλοιπα υλικά του όσο και με τα έπιπλα και τις διακοσμήσεις του.

fk7

fk16  fk17

Στην προκειμένη περίπτωση το χρώμα του ξύλου αναδεικνύεται πολύ σωστά μπροστά σ’ αυτό το ιδανικό φόντο.
Με την ίδια λογική ένα σκούρο μπλε χρώμα πίσω από το κρεβάτι, ένα έντονο βαθύ κόκκινο που τονίζεται από έξυπνα τοποθετημένα φωτιστικά ή ένας τοίχος σε ανοιχτή πορτοκαλί τονικότητα είναι σε θέση να συνθέσουν αντίστοιχα πολύ ζωντανές ατμόσφαιρες, σε υπνοδωμάτια άνετα όσο και ευχάριστα. Πρόκειται για έξυπνες διακοσμήσεις που βασίζονται αποκλειστικά στα χρώματα των κάθετων και οριζόντιων επιφανειών, χωρίς να εξαρτώνται αναγκαστικά από την παρουσία των επίπλων.

fk8

fk4  fk28

Η αίσθηση του διαφορετικού, κάποια «εκκεντρικά» χρώματα, οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί αποχρώσεων στις κάθετες επιφάνειες και υφασμάτων στα έπιπλα, η έξυπνα μελετημένη συνύπαρξη των χρωμάτων με το τεχνητό φως, μια παράσταση ενός λευκού δέντρου πάνω σε μια γκρι τεχνοτροπία που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές… Τι πιο ευχάριστο από το να ξυπνάει κανείς αντικρίζοντας τα αγαπημένα του χρώματα σε συνδυασμό με κάποιες παραστάσεις στους τοίχους ή στα υφάσματα;

fk15

Μια χαρούμενη εικόνα με ή χωρίς έντονες αντιθέσεις. Μια ατμόσφαιρα που εξασφαλίζει ένα όμορφο ξύπνημα, γεμάτο φως και αισιοδοξία. Χωρίς πολλά και περιττά έπιπλα ή υπερβολικές διακοσμήσεις, αλλά αντίθετα μ’ ένα ύφος λιτό και αληθινό, ένα σωστά βαμμένο υπνοδωμάτιο είναι σε θέση να μας αλλάξει τη διάθεση από την πρώτη κιόλας στιγμή της ημέρας.

fk13

fk14

Χρώματα έντονα, χρώματα διακριτικά, παραστάσεις με στάμπες ή αυτοκόλλητα που έχουν τη δύναμη να μαγνητίζουν την προσοχή και να μας ταξιδεύουν στο δικό τους φανταστικό κόσμο. Ένα κρεμασμένο στον τοίχο ύφασμα με αναπαράσταση των άστρων και του φεγγαριού, μια σειρά από φωτιστικά σποτ έξυπνα προσαρμοσμένα σε μια ψευδοροφή… Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, που συμπληρώνουν την εικόνα υποδειγματικά… Πρωτότυπες εικόνες μοναδικής ομορφιάς που χαρίζουν τη δική τους αισιοδοξία…

fk12

Το κόκκινο σε όλες τις τονικότητές του δεν είναι απαραίτητα μια υπερβολική χρωματική επιλογή, που επιβάλλει την παρουσία της «εξουδετερώνοντας» τις υπόλοιπες διακοσμήσεις. Αντίθετα, έχει την ικανότητα να συνυπάρχει αρμονικά τόσο με την επίπλωση όσο και με κάποια σωστά επιλεγμένα υφάσματα, συνθέτοντας έτσι το ιδανικό φόντο για την κρεβατοκάμαρα των… ονείρων μας.

fk11

Η πρώτη εικόνα που θ’ αντικρίσουμε το πρωί θα καθορίσει τη διάθεσή μας για όλη την υπόλοιπη μέρα. Η επιλογή του κόκκινου αποπνέει μια αίσθηση θετικής δύναμης, που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη στην εποχή της έντασης και του άγχους που συνεχώς μας πολιορκεί.

fk20

Το έντονο χρώμα στους τοίχους μιας κρεβατοκάμαρας αλλά και πολλά και διαφορετικά διακοσμητικά υλικά στον ίδιο χώρο μπορούν να «συνεργαστούν» για τη δημιουργία ενός ενιαίου ύφους, μιας άνετης αλλά και ήρεμης ατμόσφαιρας, που εντυπωσιάζει ακριβώς επειδή είναι απλή. Τα δυναμικά και χαρούμενα χρώματα είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τη ζωή αισιόδοξα, όπως… της αξίζει.

fk19

Τα έπιπλα, οι αποχρώσεις των υφασμάτων, ο σωστά τοποθετημένος τεχνητός φωτισμός είναι στοιχεία που κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική την παρουσία του χρώματος, δίνοντάς μας τη σιγουριά πως μας περιμένει μια ευχάριστη και… πολλά υποσχόμενη μέρα.

fk18

Η πρώτη μας κίνηση πριν ακόμη διαλέξουμε τα έπιπλα μιας κρεβατοκάμαρας είναι η επιλογή του φόντου που θα τα αξιοποιήσει σωστά, ολοκληρώνοντας μια εικόνα άψογη τόσο από άποψη αισθητικής όσο και λειτουργικότητας… Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγουμε απ’ τα καθιερωμένα, δημιουργώντας συγχρόνως μια ατμόσφαιρα γεμάτη από την τόσο πολύτιμη στις μέρες μας ψυχική ηρεμία…

fk21

Η απόχρωση μιας κρεβατοκάμαρας κάνει την καθημερινότητά μας να μοιάζει «διαφορετική». Σαν την αίσθηση μιας νέας αρχής, σαν μια «καλημέρα»…
Η κρεβατοκάμαρα είναι ίσως ο μόνος χώρος του σπιτιού που έχει δύο λειτουργίες και κατά προέκταση δύο «όψεις»: Τη βραδινή όψη: λιτή, απλή και ήρεμη, και την πρωινή: χαρούμενη, φωτεινή και αισιόδοξη. Το χρώμα, με την ιδιότητά του να παίρνει διαφορετικές τονικότητες ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή ανάλογα με τη γωνία του τεχνητού φωτός, προσαρμόζεται ιδανικά σ’ αυτή τη διπλή λειτουργία.

fk22

fk24  fk25

Η απόχρωση που θα διαλέξουμε για την κρεβατοκάμαρά μας θα καθορίσει πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να προσφέρει μια απλή διακοσμητική παρέμβαση. Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε σ’ αυτή μας την επιλογή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανταμοιβή μας. Όσο πιο χαρούμενα είναι τα χρώματά μας, τόσο πιο αισιόδοξος θα είναι ο χώρος μας.

ΒΙΟΠΕΡ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ο συνεργάτης σας στη δόμηση.
Περπατώντας σε μια έγχρωμη πόλη.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο