Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88668 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31827 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30713 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30132 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29672 Hits
2 minutes reading time (441 words)

Πορτοκαλί και κίτρινο σε μια μικρή μεζονέτα.

Πορτοκαλί και κίτρινο σε μια μικρή μεζονέτα.

Μια εντυπωσιακή χρήση του χρώματος, σε συνδυασμό με ένα σωστό φωτισμό δίνουν το δικό τους στίγμα σ’ όλους τους χώρους μιας μικρής μεζονέτας. Έτσι δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα γύρω από ένα σύγχρονο τζάκι πλαισιωμένο από μοντέρνες δερμάτινες πολυθρόνες.

 Το πορτοκαλί χρώμα σ’ έναν από τους τοίχους ενός μοντέρνου σαλονιού είναι ίσως η καλύτερη απόχρωση για να αναδείξουμε σωστά κάποια έπιπλα σύγχρονου design.

fotop1

Ένα «διακριτικό» πορτοκαλί χρώμα σ’ έναν από τους τοίχους ενός μοντέρνου σαλονιού είναι πιθανότατα η καλύτερη απόχρωση για να αναδείξουμε σωστά κάποια έπιπλα design. Στο παράδειγμα που παρουσιάζουμε μια σύνθεση από δύο γωνιακούς καναπέδες –που είναι επενδυμένοι με μαύρα δερμάτινα υφάσματα– διαγράφεται πολύ σωστά σ’ ένα πορτοκαλί φόντο, που με τη βοήθεια ενός σωστού φωτισμού δίνει μια χαρούμενη αίσθηση σ’ ένα χώρο με ιδανικούς συνδυασμούς υλικών.

fotop3

Εδώ τα υαλότουβλα, οι μεταλλικοί σκελετοί των επίπλων, τα έξυπνα τοποθετημένα φωτιστικά σποτ και τα πρωτότυπα ραφάκια που στηρίζουν διακοσμητικά, «ενσωματώνονται» θαρρείς σε ένα ενιαίο διακοσμητικό σύνολο, χωρίς την παραμικρή «παραφωνία». Το δάπεδο, επενδυμένο με πλακάκια σε μπεζ χρώμα δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με το πορτοκαλί που πλαισιώνει το λιτό τζάκι. Ακριβώς μπροστά από την εστία του τζακιού απλώνεται ένα επιβλητικό παραδοσιακό χαλί, ενώ το φυσικό φως που περνάει από τις μεγάλες επιφάνειες των υαλότουβλων αναδεικνύει τη μεζονέτα με ιδιαίτερο τρόπο.

fotop4

Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα συνυπάρχουν σ’ ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, ο οποίος στη συνέχεια επικοινωνεί οπτικά με μια εξωτερική τζαμαρία που λειτουργεί σαν «θερμοκήπιο» για πολλές γλάστρες με μικρά και μεγάλα φυτά.

Στη νυχτερινή ζώνη του πάνω ορόφου κυριαρχεί ο συνδυασμός ενός κίτρινου στην ψευδοροφή και ενός πορτοκαλί τοίχου σ’ ένα από τα δύο υπνοδωμάτια.

fotop8

Το κίτρινο χρώμα είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα προκειμένου να αναδειχθεί σωστά μια ψευδοροφή αλλά και να «ενσωματωθεί» με τις υπόλοιπες οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες του ίδιου χώρου. Το κίτρινο είναι επίσης μια καλή λύση, που μπορεί να αποτελέσει μια έντονη αντίθεση με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και να τονίσει την παρουσία των φωτιστικών σποτ, που είναι ενσωματωμένα στην επιφάνεια της ψευδοροφής. Η παρουσία μιας πορτοκαλί απόχρωσης στο γειτονικό δωμάτιο λειτουργεί αρμονικά με αυτό το κίτρινο χρώμα, ολοκληρώνοντας μια «φωτεινή» ατμόσφαιρα, αρκετά εντυπωσιακή για τη νυχτερινή ζώνη του σπιτιού.

fotop7

fotop5  fotop6

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ηρεμίας σε ένα υπνοδωμάτιο είναι να επενδύσουμε τους τοίχους του με αποχρώσεις του πορτοκαλί.

fotop9

Στο παράδειγμα που παρουσιάζουμε το φυσικό ξύλο του κρεβατιού αλλά και του δαπέδου συνυπάρχουν αρμονικά με αυτή την πορτοκαλί τονικότητα, που δεσπόζει στον τοίχο πάνω από το κεφαλάρι. Έτσι αξιοποιείται στο έπακρο και η ιδέα με τα ραφάκια που βρίσκονται σε πολλούς τοίχους του σπιτιού, γεμάτα με αμέτρητες σβούρες σε όλα τα σχέδια και τα μεγέθη.

PHOTOS: Alexandre Zveiger

Με ελληνική σφραγίδα οι νέες βεντάλιες χρωμάτων τη...
COLOURS 2017 από τη Vivechrom με Τάσεις - Προτάσει...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο