Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88749 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31909 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30748 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30147 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29689 Hits
5 minutes reading time (1039 words)

Στις αποχρώσεις του γκρι.

apoxrosisgri-min

Ένα μοντέρνο διαμέρισμα ανακαινίζεται δίνοντας προτεραιότητα στις εναλλαγές του γκρι. Αυτό το χρώμα σ’ όλους τους εσωτερικούς χώρους αποδεικνύεται καθοριστικό στη δημιουργία μιας μοντέρνας αίσθησης και συγχρόνως μιας απόλυτα λειτουργικής ατμόσφαιρας οικειότητας και φιλοξενίας.

 Πολύ σωστοί συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών σ’ έναν ενιαίο χώρο όπου οι αποχρώσεις του γκρι αναδεικνύουν μια λιτή επίπλωση κι ένα απλό διακοσμητικό ύφος.

foto19t49a

Η προσοχή στην επιλογή και τη χρήση του χρώματος γίνεται αμέσως φανερή μόλις περνάμε στους εσωτερικούς χώρους αυτού του διαμερίσματος: Μια διακριτική απόχρωση του γκρι επενδύει κάποιες κάθετες επιφάνειες του σαλονιού, δημιουργώντας ένα ιδανικό φόντο που αναδεικνύει με σωστό τρόπο τόσο τα μπεζ έπιπλα όσο και κάποια επιλεκτικά υλικά, που λειτουργούν αντιστικτικά:

foto4t49a

Ένα μοντέρνο τζάκι από φυσικά τούβλα βαμμένα λευκά, μια σκάλα που έχει βαφτεί σε γκρίζα απόχρωση κι ένας μεγάλος καναπές επενδυμένος με μπεζ ύφασμα δημιουργούν ένα φιλόξενο και άνετο περιβάλλον, ιδανικό για συζητήσεις με φίλους και επισκέπτες.

foto5t49a   foto6t49a

Τόσο οι υπόλοιπες λευκές κάθετες επιφάνειες, όσο και τα τούβλα του τζακιού και τα έπιπλα του σαλονιού «δένουν» απόλυτα με την γκρι απόχρωση των τοίχων, ολοκληρώνοντας ένα περίτεχνο στην απλότητά του διακοσμητικό ύφος, χωρίς περιττές πολυτέλειες. Η πρωτότυπη γεωμετρική φόρμα του τζακιού, το φυσικό ξύλο που επενδύει το δάπεδο του σαλονιού και στη συνέχεια τα πλακάκια που επενδύουν το δάπεδο της τραπεζαρίας δημιουργούν έξυπνες αντιθέσεις στο χώρο, που μαζί με τις σωστά επιλεγμένες γκρίζες επιφάνειες, αποτελούν ένα ιδανικό συνδυασμό υλικών και αποχρώσεων.

foto3t49a

Στην τραπεζαρία ένα κλασικό ξύλινο τραπέζι «δένει» απόλυτα με τα χρώματα των τοίχων, ολοκληρώνοντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, ιδανική για ευχάριστα γεύματα με φίλους.

foto7t49a

Το σαλόνι επικοινωνεί άμεσα τόσο με το χώρο της εισόδου, όσο και με το χώρο της κουζίνας-τραπεζαρίας. Δημιουργείται έτσι ένας μεγάλος ενιαίος χώρος σ’ όλη την έκταση του ισογείου, που φωτίζεται από μεγάλα ανοίγματα-τζαμαρίες, που βγαίνουν στην αυλή. Η άμεση σχέση εσωτερικών-εξωτερικών χώρων τονίζεται και από το ενιαίο δάπεδο κουζίνας-τραπεζαρίας-αυλής, που επενδύεται με παρόμοια πλακάκια, καταργώντας έτσι τα όρια ανάμεσα στο μέσα και το έξω.

foto9t49a

Ο χώρος της κουζίνας-τραπεζαρίας, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι άνετος και πολύ λειτουργικός. Επενδυμένος μ’ ένα λευκό χρώμα που εναλλάσσεται με γκρι, αποτελεί μια ακόμη χρωματική αντίστιξη, σ’ ένα σπίτι που θεωρεί έμπρακτα το χρώμα σαν κυρίαρχο διακοσμητικό στοιχείο. Ένα λιτό αλλά και εντυπωσιακό φωτιστικό οροφής βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τραπέζι της τραπεζαρίας, που πλαισιωμένο από τέσσερις καρέκλες αποτελεί την κατεξοχήν «κλασική» επίπλωση του σπιτιού. Το άπλετο φως που περνάει από τα μεγάλα παράθυρα, περιορίζεται με μοντέρνες περσίδες αλλά και με βαριές κουρτίνες σε λευκό χρώμα, συνδυασμένες πολύ σωστά με τα χρώματα των τοίχων. Τα τούβλα στο μεσοπάτωμα της σκάλας αποτελούν ακόμη μια έξυπνη επιλογή, φωτισμένα από ένα σωστά τοποθετημένο σποτ τοίχου.

foto5t49a

Ο ορισμός της εργονομίας και ταυτόχρονα μια υποδειγματική εξοικονόμηση χώρου χαρακτηρίζει την κουζίνα. Εδώ φιλοξενούνται όλα τα απαραίτητα, ώστε να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση σε καθετί.

foto13t49a

Στην κουζίνα επικρατεί η απόλυτη λειτουργικότητα και εργονομία. Μέσα σ’ ένα μικρό αλλά και μοντέρνο και πρωτότυπα σχεδιασμένο χώρο φιλοξενούνται όλα τα απαραίτητα, έτσι ώστε να υπάρχει άνετη και γρήγορη πρόσβαση σε καθετί. Πολλά, ευρύχωρα ντουλάπια, πολλές σύγχρονες συσκευές, ένας μεγάλος πάγκος μαγειρέματος, κάθετες επιφάνειες επενδυμένες με λευκά τουβλάκια κι ένα μεγάλο παράθυρο που γεμίζει το χώρο με φυσικό φως.

foto11t49a

Μια σειρά από φωτιστικά σποτ ενσωματωμένα σε σωστά σημεία της οροφής ολοκληρώνουν τη φωτιστική μελέτη ενός χώρου που προσφέρεται για ευχάριστα γεύματα με φίλους και επισκέπτες. Το δοκάρι της οροφής που έχει περαστεί με γκρίζο χρώμα αποτελώντας ένα είδος «πύλης» προς την κουζίνα, φιλοξενεί κι αυτό κάποια σποτ, που με τη σειρά τους οροθετούν το χώρο. Το τμήμα του τοίχου που στηρίζει τη συρταριέρα και τα οριζόντια ντουλάπια λειτουργεί σαν «διαχωριστικό», προσδιορίζοντας τα όρια προς το σαλόνι και αφήνοντας ορατή τη σκάλα που οδηγεί στη νυχτερινή ζώνη. Η άμεση οπτική επικοινωνία χαρακτηρίζει ολόκληρο τον ενιαίο χώρο, χαρίζοντας μια απεριόριστη ελευθερία κινήσεων, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία με την άμεση πρόσβαση προς την αυλή που περιβάλλει το σπίτι.

foto13t49a  foto14t49a

Η αίσθηση άνεσης και φιλοξενίας που διακρίνει όλους τους χώρους του ισογείου, επανέρχεται και στον πάνω όροφο. Το υπνοδωμάτιο και το λουτρό μας εντυπωσιάζουν εξίσου.

foto18t49a

Ο μεγάλος ενιαίος χώρος του ισογείου καταλήγει σε μια μεγάλη σκάλα περασμένη με γκρι χρώμα, που οδηγεί στον πάνω όροφο, στη νυχτερινή ζώνη του σπιτιού. Στο μπάνιο του ορόφου ο συνδυασμός του λευκού και του γκρι που επικρατεί στο σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα συνεχίζεται «ακάθεκτος»: Στην πόρτα βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το «πρόχειρο» βάψιμο με λευκό χρώμα που συναντήσαμε στο τραπέζι της τραπεζαρίας, ενώ μια σειρά από γεωμετρικά σχήματα σε άψογους συνδυασμούς επικρατούν παντού. Η αίσθηση άνεσης και φιλοξενίας που διακρίνει όλους τους χώρους του ισογείου, επανέρχεται και στον πάνω όροφο: Στο κυρίως υπνοδωμάτιο μας εντυπωσιάζει μια έξυπνα τοποθετημένη ταπετσαρία αλλά και η κεκλιμένη οροφή που φιλοξενεί δύο μεγάλα παράθυρα.

foto16t49a  foto17t49a

Το φυσικό φως περνάει άπλετο από μία τζαμαρία σε σχήμα τριγώνου που καλύπτεται από ριντώ. Μια παλιά συρταριέρα που χρησιμεύει σαν «κομοδίνο» φιλοξενεί ένα επίσης παλιό πορτατίφ, κατορθώνοντας να μας ταξιδεύει στο παρελθόν. Η κλασική ταπετσαρία σε συνδυασμό με το ξύλινο δάπεδο μας «μιλά» με το δικό της τρόπο για το «πέρασμα του χρόνου», δίνοντάς μας ένα ακόμη δείγμα μιας απέριττης αισθητικής που επικρατεί σ’ ολόκληρο το σπίτι.

Στο δεύτερο μπάνιο του σπιτιού κάνει την εμφάνισή του κι ένα εντυπωσιακό ανοιχτό μπλε χρώμα που κυριαρχεί παντού.

Η αίσθηση του απλού και του απέριττου επικρατεί σ’ όλα τα μπάνια του σπιτιού. Κι εδώ το «παιχνίδι» των υλικών γίνεται καθοριστικό στη σύνθεση κάποιων εικόνων που μας συνεπαίρνουν με μια ανεπιτήδευτη λιτότητα. Αδρές γραμμές, τρίγωνα, τετράγωνα ή ορθογώνια σχήματα, γήινα υλικά πρωταγωνιστούν σε χώρους που με τον τρόπο τους μας «μιλούν» για μια πραγματικά υψηλή αισθητική, χωρίς υπερβολές ή περιττές πολυτέλειες.

foto1t49a

Το χρωματικό μοτίβο του γκρι έχει κι εδώ την «τιμητική» του, με αποχρώσεις που συνδυάζονται άψογα με λευκές βαμμένες ξύλινες πόρτες αλλά και με πλακάκια που επενδύουν τόσο το δάπεδο όσο και ένα μεγάλο τμήμα των τοίχων. Η απόχρωση των ντουλαπιών «δένει» απόλυτα με το χρώμα των τοίχων και των οροφών, ολοκληρώνοντας μια ατμόσφαιρα που ξεκουράζει το βλέμμα, ενώ τα μεγάλα παράθυρα γεμίζουν το χώρο με άπλετο φυσικό φως. Στο δεύτερο μπάνιο του σπιτιού εμφανίζεται κι ένα εντυπωσιακό ανοιχτό μπλε χρώμα στις κάθετες επιφάνειες μαζί με ένα τμήμα των τοίχων που επενδύεται με γυαλιστερά πλακάκια. Τα συρτάρια του ντουλαπιού υιοθετούν την ίδια μπλε απόχρωση ενώ ένας επιβλητικός μαρμάρινος νιπτήρας και ένας καθρέφτης με κλασική χρυσή κορνίζα εντυπωσιάζουν επίσης.

 

Vivechrom - Δωμάτιο για selfie - How to video για ...
BONDEX DECKING STAIN ΓΙΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο