Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88575 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31700 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30641 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30067 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29610 Hits
4 minutes reading time (765 words)

Κίτρινο, καφέ και λευκό

Anoigmalow-min

Μια ασυνήθιστη τονικότητα του κίτρινου φέρνει κυριολεκτικά τη φύση στους εσωτερικούς χώρους
μιας μοντέρνας εξοχικής κατοικίας, καταργώντας τα όρια ανάμεσα στο μέσα και το έξω.
Η ίδια απόχρωση λειτουργεί και σαν ιδανικό φόντο για μια λιτή αλλά και απόλυτα λειτουργική επίπλωση.

 Μια ενδιαφέρουσα κίτρινη απόχρωση, αναδεικνύει ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, που περιλαμβάνει το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα του σπιτιού.PHOTOS: Artazum

Μια πρωτότυπη όσο και λειτουργική διακόσμηση, πριμοδοτεί το κίτρινο χρώμα αναδεικνύοντας με έξυπνο τρόπο τον κεντρικό ενιαίο χώρο μιας εξοχικής κατοικίας.
Οι μεγάλες μπαλκονόπορτες φέρνουν κυριολεκτικά το τοπίο «μέσα» στο σπίτι, αφήνοντας το άπλετο φυσικό φως να δημιουργεί παντού μια δική του αίσθηση χαράς και αισιοδοξίας.

Saloni2 1low

Εκείνο όμως που αναμφίβολα «κερδίζει την παράσταση» είναι η έξυπνα εφαρμοσμένη χρωματική μελέτη, που αξιοποιεί σωστά μια σχετικά ασυνήθιστη απόχρωση του κίτρινου, αναδεικνύοντας έτσι μια λιτή αλλά και απόλυτα λειτουργική επίπλωση. Αυτή η τονικότητα διατρέχει σχεδόν όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενοποιώντας οπτικά διαφορετικές λειτουργίες του σπιτιού και «μεγαλώνοντας» αισθητά τον ενιαίο χώρο, που περιλαμβάνει το living room, την τραπεζαρία και την κουζίνα.

Saloni2 2low

Saloni2 3low

Ο πλήρης τεχνολογικός εξοπλισμός και η σωστή χρωματική ισορροπία χαρακτηρίζουν το χώρο της κουζίνας. Εδώ όλα τα αντικείμενα έχεις την εντύπωση πως «βρίσκονται στη θέση τους», εξυπηρετώντας τόσο μια καθορισμένη λειτουργία όσο και μια συγκεκριμένη αισθητική.

Saloni2 4low

Το κίτρινο εξακολουθεί κι εδώ να κυριαρχεί στους τοίχους, συνθέτοντας μια εικόνα που σε πείθει για το τι σημαίνει αρμονική συνύπαρξη υλικών και χρωμάτων. Οι ξύλινες επιφάνειες των ντουλαπιών προσθέτουν τη δική τους επιβλητική παρουσία, ολοκληρώνοντας μια σύνθεση τόσο λειτουργική όσο και οπτικά ευχάριστη.

Η τραπεζαρία γίνεται στην ουσία το ενδιάμεσο «πέρασμα» ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι.

Saloni3low

Συγχρόνως όμως αποτελεί και μια ξεχωριστή διακοσμητική πρόταση, που αποκτά τη δική της αυτονομία χάρη σε μια μικρή αλλά και σημαντική λεπτομέρεια: Τόσο το μεγάλο τραπέζι όσο και οι έξι καρέκλες που το πλαισιώνουν είναι κατασκευασμένα από ένα ανοιχτόχρωμο φυσικό ξύλο, με απόχρωση που ταιριάζει απόλυτα με το κίτρινο χρώμα των τοίχων.

Στη νυχτερινή ζώνη του πάνω ορόφου ένας μεγάλος χώρος μας υποδέχεται, κατευθύνοντάς μας στα υπνοδωμάτια, που απολαμβάνουν μια μοναδική θέα προς τα γειτονικά δέντρα.

Saloni4 1low

Saloni4 2low

Μια εντυπωσιακή ξύλινη σκάλα οδηγεί στον πάνω όροφο που βρίσκεται η νυχτερινή ζώνη. Κι εδώ η «κυριαρχία» του κίτρινου επεκτείνεται σε όλα τα υπνοδωμάτια, πλαισιώνοντας τα παράθυρα που απολαμβάνουν μια όμορφη θέα στα γειτονικά δέντρα. Το άπλετο φυσικό φως και η άμεση επικοινωνία με τους εξωτερικούς χώρους χαρίζουν μια αίσθηση ζωντάνιας και αισιοδοξίας, κάτι που τονίζεται και από έξυπνα επιλεγμένα υφάσματα για τα κρεβάτια αλλά και από λευκά blindes που περιορίζουν το δυνατό φως.

Saloni4 3low

Η παρουσία του φυσικού ξύλου γίνεται κι εδώ αισθητή τόσο στο δάπεδο όσο και στα έπιπλα. Ένα πολύ όμορφο κρεβάτι σε κλασικό σχέδιο και μια παλιά συρταριέρα από σκούρο ξύλο δίνουν μια σοφιστικέ «πινελιά» σ’ ένα υπνοδωμάτιο που αποπνέει μια χαρούμενη διάθεση ηρεμίας και χαλάρωσης. Στο μεγάλο χώρο που συναντάμε αμέσως μόλις ανεβούμε τη σκάλα, το δάπεδο καλύπτεται από μια μπεζ μοκέτα, που προεκτείνεται και στα υπνοδωμάτια.

Saloni4 4low

Εδώ υπάρχει μια επιβλητική ξύλινη βιβλιοθήκη και για όσους προτιμούν την εικόνα, μια σύγχρονη οθόνη τηλεόρασης, τοποθετημένη μπροστά σε δύο παράθυρα. Στη λευκή οροφή που ακολουθεί τις κλίσεις της στέγης, βρίσκεται ένας ανεμιστήρας αλλά και μια σειρά φωτιστικών σποτ οροφής, τοποθετημένων σε σχήμα Π.

Στο υπνοδωμάτιο του ισογείου η μεγάλη τζαμαρία προσφέρει μια μοναδική θέα προς τα απέναντι δέντρα που… γεμίζουν το χώρο. Το κίτρινο χρώμα συμβάλλει με τον τρόπο του σ’ αυτή την ευχάριστη «οφθαλμαπάτη», που ταξιδεύει νοερά τους τυχερούς ιδιοκτήτες.

Saloni5low

Οι ντουλάπες, με πόρτες επενδυμένες με καθρέφτες «μεγαλώνουν» αισθητά το χώρο και πολλαπλασιάζουν το φυσικό φως. Η μοκέτα του δαπέδου συνδυάζεται άψογα με τα μαξιλάρια και το πάπλωμα του κρεβατιού.

Το κίτρινο των τοίχων, το λευκό και η απόχρωση του φυσικού ξύλου στο συνδυασμό τους, μας επιφυλάσσουν ακόμη μια έκπληξη στο χώρο του μπάνιου.

Teleftaia 1low  Teleftaia 2low

Το μπάνιο του σπιτιού ξεχωρίζει, υιοθετώντας συγχρόνως το ίδιο χρωματικό μοτίβο που επικρατεί σ’ ολόκληρο το σπίτι. Κι εδώ το φυσικό ξύλο κάνει την εμφάνισή του με μια μεγάλη λευκή συρταριέρα που φιλοξενεί δύο μαρμάρινους νιπτήρες. Το σχέδιο της συρταριέρας, οι μπρούτζινες μπαταρίες, το μάρμαρο, το χρώμα και τα κλασικά φωτιστικά τοίχου αποπνέουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει σε παλιότερες εποχές.

Το δάπεδο τόσο του μπάνιου, όσο και του μικρού χωλ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, καλύπτεται σε μεγάλο μέρος του από μοκέτες. Κι εδώ το φυσικό φως περνάει άπλετο στο χώρο από μεγάλα παράθυρα, που χαρίζουν μια θαυμάσια θέα προς τα δέντρα. Το κίτρινο χρώμα των τοίχων, το λευκό και το χρώμα του φυσικού ξύλου στο συνδυασμό τους, κρύβουν συνεχώς μικρές εκπλήξεις σ’ ένα σπίτι που ακόμη και την τελευταία στιγμή συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με την απλότητά του αλλά και με τις πρωτότυπες ιδέες του…

LOFTS : Όταν οι βιομηχανικοί χώροι… μεταμορφώνοντα...
Hammer Effect απο την Vernilac και Chromolac

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο