Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
87188 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
30336 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
29974 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
29625 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29119 Hits
4 minutes reading time (826 words)

Γκρι σ’ ένα µικρό σαλόνι

photo1

Χωρίς τάσεις επίδειξης, χωρίς να επιβάλλεται µε υπερβολικές διακοσµήσεις, αντίθετα διατηρώντας ένα απλό και απέριττο ύφος, το διαµέρισµα που παρουσιάζουµε αποδεικνύει περίτρανα πως ο σωστός σχεδιασµός είναι το παν: Ένας µικρός χώρος ανακαινίζεται, έχοντας σαν βασικό κριτήριο το σωστό συνδυασµό χρωµάτων και υλικών, που πριµοδοτείται από µια ενδιαφέρουσα απόχρωση του γκρι.PHOTOS: Dariusz Jarzabek

 Οι χώροι διαδέχονται ο ένας τον άλλον, επικοινωνώντας οπτικά και συγχρόνως διατηρώντας τη δική τους αυτονοµία, µε έξυπνεςΟι χώροι διαδέχονται ο ένας τον άλλον, επικοινωνώντας οπτικά και συγχρόνως διατηρώντας τη δική τους αυτονοµία, µε έξυπνεςδιακοσµήσεις και σωστούςσυνδυασµούς.

photo7

Οι λιτές αλλά και απόλυτα σύγχρονες διακοσµητικές λύσεις που εφαρµόστηκαν σ’ ένα πρόσφατα ανακαινισµένο µικρό διαµέρισµα, έρχονται σε πλήρη αρµονία µε µια ενδιαφέρουσα απόχρωση του γκρι, που δηµιουργεί σ’ όλους τους χώρους το δικό της στιλ, τη δική της συνθετική άποψη. Το να διαµορφώσει κανείς έξυπνα ένα µικρό χώρο, δεν είναι πάντα µια εύκολη υπόθεση.

photo9

Χρειάζεται αρκετή διορατικότητα και πολύ σωστή αίσθηση του µέτρου, για τη µεταµόρφωση µιας µικρής γκαρσονιέρας σ’ ένα αληθινό υπόδειγµα αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας. Κι εδώ διαπιστώνουµε µια ακόµη αρετή που κάνει αυτό το µικρό διαµέρισµα να ξεχωρίζει µε το δικό του τρόπο: Τόσο η επιλογή όσο και οι συνδυασµοί των χρωµάτων και των υλικών του κάθε χώρου είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτοι. Η απόχρωση του γκρι είναι τόσο σωστά εφαρµοσµένη, που αν παρατηρήσουµε λίγο πιο προσεκτικά θα καταλάβουµε πως αποτελεί το πιο ενδιαφέρον διακοσµητικό στοιχείο του σπιτιού. Το σαλόνι, η κουζίνα και η τραπεζαρία έρχονται σε άµεση επικοινωνία, ενώ µόνο το υπνοδωµάτιο-γραφείο αποτελεί ένα ξεχωριστό χώρο, που κλείνει µε µια µεγάλη δίφυλλη τζαµένια πόρτα. Μια µεγάλη τζαµαρία γεµίζει το χώρο µε φυσικό φως, που περιορίζουν λευκές κουρτίνες.

photo8  photo10

Μια ενδιαφέρουσα απόχρωση του γκρι εφαρµοσµένη στους τοίχους ενός µικρού σαλονιού συνδυάζεται πολύ σωστά µε το λευκό του τραπεζιού και των ντουλαπιών της κουζίνας, αλλά και µε το λευκό της οροφής όπου ενσωµατώνονται µια σειρά από φωτιστικά σποτ, ενισχύοντας το φυσικό φως που περνάει από τη µεγάλη τζαµαρία. Τα χαρακτηριστικά αυτά χρώµατα και υλικά αποτελούν την ειδοποιό διαφορά που κάνει αυτό το διαµέρισµα να ξεχωρίζει µ’ ένα εντελώς δικό του στιλ.

photo12

Το γκρι σε συνδυασµό µε το ξύλινο δάπεδο χαρίζει στο χώρο τουΤο γκρι σε συνδυασµό µε το ξύλινο δάπεδο χαρίζει στο χώρο τουσαλονιού και της τραπεζαρίαςµια ευχάριστη «ελαφρότητα», ένα χαρούµενο και νεανικό ύφος.

Μια χαρακτηριστική απόχρωση του γκρι χαρίζει στο χώρο του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας µια «ελαφρότητα», ένα δυναµικό, νεανικό ύφος, που δεν ξεφεύγει ωστόσο από κάποιους κανόνες που επιβάλλονται από τα ίδια τα υλικά: Το ξύλινο δάπεδο που επεκτείνεται σ’ όλους τους χώρους σε συνδυασµό µε τα έξυπνα επιλεγµένα έπιπλα µοιάζει σαν να «δένει» αυτά τα διαφορετικά µεταξύ τους στοιχεία, δηµιουργώντας παντού µια περίεργη όσο και αξιόλογη συνοχή.

photo3

Έτσι το φυσικό χρώµα του ξύλου µαζί µε µια µοντέρνα µοκέτα µπροστά από τον καναπέ τονίζει και αναδεικνύει ακόµη περισσότερο το χρώµα των τοίχων, ολοκληρώνοντας µια ενότητα που απαρτίζεται από πολλές και διαφορετικές διακοσµητικές «πινελιές».Έτσι το φυσικό χρώµα του ξύλου µαζί µε µια µοντέρνα µοκέτα µπροστά από τον καναπέ τονίζει και αναδεικνύει ακόµη περισσότερο το χρώµα των τοίχων, ολοκληρώνοντας µια ενότητα που απαρτίζεται από πολλές και διαφορετικές διακοσµητικές «πινελιές».

photo4

Οι λευκές καρέκλες που θυµίζουν έπιπλα εξωτερικού χώρου, το λευκό λειτουργικό  τραπέζι, τα έξυπνα τοποθετηµένα φωτιστικά σποτ της οροφής, η µικρή πρωτότυπη µοκέτα του σαλονιού µπροστά από την τηλεόραση, οι λευκές επιφάνειες των ντουλαπιών της κουζίνας, τα κάδρα που έχουν αναρτηθεί σ’ έναν από τους τοίχους… Καθοριστικές λεπτοµέρειες και επιµέρους στοιχεία µιας λιτής «εικαστικής» σύνθεσης, που θαρρείς πως συµπληρώνουν µε τον τρόπο τους αυτή την απλή αλλά και λειτουργική εικόνα, αυτή την άρτια σχεδιασµένη αρµονία χρωµάτων και υλικών.

Η άνεση δεν εξαρτάται από το µέγεθος ενός χώρου αλλά από το σωστό σχεδιασµό του και σίγουρα από τις επιλογές των χρωµάτων και των υλικών του. Κι αυτό γίνεται σίγουρα φανερό και στο χώρο γραφείου, που µπορεί να χρησιµοποιηθεί και σαν κρεβατοκάµαρα: εδώ η λιτότητα, η αίσθηση της ηρεµίας αλλά και το σύγχρονο ύφος που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει αλλά να προσαρµοστεί σε λειτουργικές ανάγκες του χώρου, ολοκληρώνουν µια εικόνα απλή και συγχρόνως εντυπωσιακή.

photo11

Απλό, µοντέρνο ύφος και σωστή διαρρύθµιση: στοιχεία πουΑπλό, µοντέρνο ύφος και σωστή διαρρύθµιση: στοιχεία πουχαρακτηρίζουν το µπάνιο τουσπιτιού, ένα χώρο που συνδυάζειτη σύγχρονη τεχνολογία µε τηνεργονοµία.

Απλό και εργονοµικό το µικρό µπάνιο του σπιτιού, εξασφαλίζει άνεση µέσα σ’ ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Το γκρι χρώµα των τοίχων συνυπάρχει αρµονικά τόσο µε τον πάγκο του νιπτήρα, όσο και µε τις λευκές επιφάνειες των σωµάτων.Στη µπανιέρα ένα ηµιδιαφανές διαχωριστικό προφυλάσσει τον υπόλοιπο χώρο από τα νερά. ∆εν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχει λειτουργία που να µην µας ξαφνιάζει ευχάριστα σ’ αυτή την περιορισµένη σε έκταση αλλά ενδιαφέρουσα στο σύνολό της διακοσµητική πρόταση, που ξεχωρίζει όχι µε τυµπανοκρουσίες και υπερβολικές πολυτέλειες αλλά µε την αλήθεια της απλότητάς της

photo2

photo5

.Αυτό το µικρό αλλά σίγουρα εντυπωσιακό διαµέρισµα αποτελεί ουσιαστικά µια έµπρακτη απόδειξη ότι ακόµη και ο πιο µικρός χώρος έχει τη δυνατότητα να γίνει ξεχωριστός, αρκεί να αντιµετωπίζεται µε καλή διάθεση και προπαντός µε µεράκι και όρεξη για κάτι όµορφο αλλά και καινούργιο.

 

 

VECHRO: 72 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Η Vivechrom «δίνει χρώμα» στο σπίτι της Κιβωτού το...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο