Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88765 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31925 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30756 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30152 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29691 Hits
3 minutes reading time (510 words)

Διακοσμητικές… συνταγές

kuzinesT20 anoigmasteno800

Η κουζίνα δεν χρησιμεύει απλά και μόνο για την προετοιμασία των φαγητών. Εκτός από το ότι φιλοξενεί όλη την οικογένεια για τα καθημερινά ή τα κυριακάτικα γεύματα, προσφέρεται και για ευχάριστες βραδιές με φίλους, αποτελώντας το «δεύτερο σαλόνι» του σπιτιού. Τα χρώματα των τοίχων της και οι σωστοί συνδυασμοί τους με τα υπόλοιπα υλικά, θα καθορίσουν απόλυτα τη σύγχρονη αισθητική της.

 

kuzinaT20 1 170

Με δεδομένη την ύπαρξη έντονων αντιθέσεων ανάμεσα σε διαφορετικά υλικά, ο χώρος μιας κουζίνας μπορούμε να πούμε πως τις περισσότερες φορές έχει απόλυτη ανάγκη από… χρώμα. Δεν είναι λοιπόν καθόλου άσχημη ιδέα να ξεκινήσουμε τη διαρρύθμισή της, χρωματίζοντας τους τοίχους της με εκείνες τις αποχρώσεις που θα καθορίσουν με τη σειρά τους την επιλογή των επίπλων και την ολοκλήρωση μιας διακόσμησης κλασικής ή σύγχρονης, όμως πριν απ’ όλα λειτουργικής.

 

kuzinaT20 2 500

Ένας ασυνήθιστος αλλά και έξυπνος συνδυασμός αποχρώσεων, μπορεί να διαμορφώσει απόλυτα την αισθητική μιας κουζίνας, υπογραμμίζοντας συγχρόνως και τις συγκεκριμένες λειτουργίες της. Το χρώμα των τοίχων θα «ισορροπήσει» τις αντιθέσεις που δημιουργούνται από τα υπόλοιπα υλικά, θα χαρίσει το δικό του στιλ στο χώρο, τονίζοντας και αναδεικνύοντας συγχρόνως την ύπαρξη π.χ. του μαρμάρου, του inox ή του ξύλου με τον καλύτερο τρόπο.

kuzinaT20 3 285  kuzinaT20 4 285

kuzinaT20 5 200Το γαλάζιο και το μωβ είναι δυο ασυνήθιστες αλλά και πολύ λειτουργικές αποχρώσεις που μπορούν να διαμορφώσουν μια χαρούμενη όσο και φιλόξενη ατμόσφαιρα σε κάθε σύγχρονη κουζίνα. Πρόκειται για δύο αρκετά ευχάριστες τονικότητες, που τόσο μεμονωμένες όσο και σε συνδυασμό μεταξύ τους είναι σε θέση να χαρίσουν τη δική τους ένταση, ακόμη και σε χώρους που λούζονται στην κυριολεξία στο φως. Είναι δύο απόλυτα μοντέρνα χρώματα που ταιριάζουν με δάπεδα επενδυμένα με ξύλο ή με πλακάκι, αναδεικνύοντας συγχρόνως πολύ έξυπνα τα ξύλινα ντουλάπια, τις σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τις ανοξείδωτες επιφάνειες ή τις χειρολαβές από inox.

kuzinaT20 6 368  kuzinaT20 7 368

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο και δυναμικό χώρο κουζίνας, καλό είναι να μην ξεκινήσουμε από τις λεπτομέρειες αλλά από την ουσία: ας εφαρμόσουμε μια τονικότητα του γαλάζιου ή του μωβ σε όλους τους τοίχους ή τμηματικά σε επιλεγμένα σημεία του χώρου. Κι ας ολοκληρώσουμε στη συνέχεια την υπόλοιπη διακόσμηση έχοντας σαν βάση την απόχρωση αυτή.

kuzinaT20 8 500

kuzinaT20 9 500

kuzinaT20 10 170

Το πράσινο είναι μια σωστή χρωματική επιλογή που σημασιοδοτεί τις διαφορετικές λειτουργίες μιας καλά εξοπλισμένης κουζίνας. Έτσι μια ή περισσότερες τονικότητες του πράσινου μπορούν να επενδύσουν ένα χώρο φαγητού ή τον τοίχο πάνω από τον πάγκο μαγειρέματος ή την κάθετη επιφάνεια που πλαισιώνει τα ντουλάπια, δίνοντας μεγαλύτερη «οντότητα» στην κουζίνα και συγχρόνως τονίζοντας την ξεχωριστή λειτουργία των επιμέρους χώρων της.

 

kuzinaT20 11 500

Επιλέγοντας τη σωστή τονικότητα του πράσινου έτσι ώστε να ταιριάζει με τις λεπτομέρειες και τα υλικά της κουζίνας μας, θα διαπιστώσουμε πως το τελικό αποτέλεσμα θα μας ικανοποιήσει πλήρως, συνδυάζοντας ένα σύγχρονο εξοπλισμό με χρώματα δυναμικά και μοντέρνα.

kuzinaT20 12 500

Όσο πιο μεγάλες είναι οι επιφάνειες που θα επενδυθούν με πράσινο, τόσο πιο ευχάριστη θα γίνεται η ατμόσφαιρα μιας κουζίνας, τόσο θα αναδεικνύονται καλύτερα οι ηλεκτρικές συσκευές και ο σύγχρονος εξοπλισμός της.

kuzinaT20 13 500

Το πράσινο χαρίζει το δικό του «φως» στο χώρο, που σε συνδυασμό με μια έξυπνη μελέτη τεχνητού φωτισμού προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη εργονομία σ’ ένα χώρο με αυξημένες λειτουργικές απαιτήσεις.

kuzinaT20 14 195  kuzinaT20 15 195

Matiz: διακοσμητικός ακρυλικός στόκος
Murs d’Orient

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο