Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88862 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
32030 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30806 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30168 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29717 Hits
3 minutes reading time (520 words)

Αποχρώσεις στην κουζίνα

Αποχρώσεις στην κουζίνα

Η μονοτονία είναι ένας πιθανός κίνδυνος που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη κουζίνα. Το κίτρινο στους τοίχους είναι μια σίγουρη λύση για να δώσουμε «ζωή» σε χώρους που κατά τα άλλα είναι λίγο ουδέτεροι, «ψυχροί» ή αδιάφοροι στο βλέμμα. Αυτή η έντονη απόχρωση θα συγκεντρώνει τα βλέμματα, ενώ το φυσικό ή τεχνητό φως θα πολλαπλασιάζεται και ο χώρος θα αποκτά τη δική του εσωτερική αρμονία.

kuzina kitrino 1

Το λευκό στην οροφή, στα πλακάκια του δαπέδου, στα ράφια και στον πάγκο μαγειρέματος, το κίτρινο στις κάθετες επιφάνειες και σ’ ένα τμήμα της οροφής, το χρώμα του ξύλου στα ντουλάπια και το σκούρο πορτοκαλί σε μια καμπύλη εσοχή του τοίχου… 

kuzinaT20 Page 09 Image 0001

Χρωματικοί συνδυασμοί που «δένουν» μεταξύ τους, χαρίζοντας έναν άλλο «αέρα» στο χώρο μιας μοντέρνας κουζίνας.

kuzina kitrino 3

Λίγες αλλά πολύ σωστά επιλεγμένες επεμβάσεις μπορούν να καθορίσουν το διακοσμητικό ύφος μιας κουζίνας και κατά προέκταση, ενός ολόκληρου σπιτιού.

kuzina kitrino 4

Το κίτρινο χρώμα στους τοίχους θα αναδείξει και θα προβάλλει με τον τρόπο του αυτές τις επεμβάσεις, συμπληρώνοντας την εικόνα μιας απόλυτα ισορροπημένης σύνθεσης χώρου, που θα χαρακτηρίζεται από υψηλό γούστο και άψογη λειτουργικότητα.

kuzina kokkino 1

Μια κουζίνα λιτή, χωρίς υπερβολικές διακοσμήσεις, που η λειτουργικότητά της βασίζεται μόνο σε λίγες και απαραίτητες επεμβάσεις, είναι αρκετά πιθανό να προσαρμόζεται από τη μια μεριά στις απαιτήσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, αλλά από την άλλη να χάνει κάτι από τη θαλπωρή που είναι τόσο απαραίτητη σ’ ένα σύγχρονο σπίτι.

kokkino 1 500

 

Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να τονίσουμε κάποια ή κάποιες κάθετες επιφάνειες αυτού του χώρου μ’ ένα έντονο κόκκινο, που θα χαρίζει μια αίσθηση οικειότητας και συγχρόνως να αποτελεί το στοιχείο της έκπληξης, σ’ ένα κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο.

kuzina kokkino 2 

Μια καλά επιλεγμένη κόκκινη απόχρωση θα πρέπει να δένει απόλυτα με τις υπόλοιπες επιφάνειες της κουζίνας είτε είναι από inox, είτε από φυσικό ξύλο, είτε από πλακάκια.

kuzina kokkino 3

Θα πρέπει ν’ αποτελεί το ιδανικό φόντο που σε κάθε περίπτωση θα δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην κουζίνα, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να ξεφεύγουμε από το καθιερωμένο, χαρίζοντας στους χώρους της καθημερινής μας ζωής κάτι διαφορετικό όσο και αξιόλογο.

kuzina mpez 1

Ένα κάπως πιο… εξεζητημένο στιλ διακόσμησης στο χώρο της κουζίνας μπορεί να συνδυαστεί μόνο με κάποιες περισσότερο «ουδέτερες» χρωματικές επεμβάσεις στους τοίχους της.

mpez 1 500

Σ’ αυτή την περίπτωση το μπεζ και το καφέ παρουσιάζονται σαν πολύ έξυπνες λύσεις. Σε μια κουζίνα π.χ. με μεγάλο πάγκο-μπαρ ή με ένα τραπέζι με μεγάλα διακοσμητικά πήλινα βάζα, η καλύτερη χρωματική επιλογή για τους τοίχους είναι το μπεζ, αφού οποιοδήποτε άλλο χρώμα θα αποδυνάμωνε την αίσθηση αρμονίας που τα ίδια τα έπιπλα επιβάλλουν στο χώρο. Το καφέ με τη σειρά του προσφέρει ένα τόνο θαλπωρής, που κάνει το χώρο πιο άνετο και ευχάριστο.

kuzina mpez 2

Μια κουζίνα που ακολουθεί ένα εντελώς αφαιρετικό ύφος, επιβάλλεται να υιοθετεί το μπεζ στις κάθετες επιφάνειές της, ώστε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησής της να τονίζονται σωστά. Έτσι οι ιδιαίτερα προσεγμένες σχεδιαστικές γραμμές, οι επεμβάσεις και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες θα αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο.

kuzina mpez 3

Το μπεζ ή το καφέ στους τοίχους μιας μοντέρνας κουζίνας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξουμε τα υλικά που επενδύουν τις υπόλοιπες επιφάνειές της ή να στρέψουμε την προσοχή στο στιλ, το χρώμα και τα υλικά των επίπλων της.

kuzina mpez 4

Χρώμα... περισσότερο χρώμα!
Νέο πρόγραμμα αγκυρώσεων fischer FIXPERIENCE. Το π...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο