Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88759 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31923 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30755 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30151 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29691 Hits
4 minutes reading time (702 words)

Από το ανοιχτό καφέ έως το πορτοκαλί .

Από το ανοιχτό καφέ έως το πορτοκαλί .

Το να συνδυάσουμε δύο ή περισσότερες αποχρώσεις στον ίδιο χώρο είναι μια κίνηση που μπορεί να μας απαλλάξει από το βραχνά της σωστής επιλογής ενός και μόνου χρώματος, αλλά και να δημιουργήσει ένα ιδανικό φόντο που θα αναδεικνύει σωστά μια κλασική ή μοντέρνα επίπλωση.

 Το φως ενός μοντέρνου επιδαπέδιου φωτιστικού μπορεί να συνδυαστεί πολύ σωστά με κάποιες αποχρώσεις του πορτοκαλί, ολοκληρώνοντας μια αξιοπρόσεκτη σύνθεση χρωμάτων, υλικών, και διακοσμητικών αντικειμένων, στο χώρο ενός απλού καθημερινού καθιστικού. Παραλλαγές του πορτοκαλί θα τονίσουν ακόμη καλύτερα την ύπαρξη πχ. μιας μικρής πολυθρόνας σύγχρονου design.

foto1 49

Με λίγη φαντασία, αρκετό κέφι και με τα σωστά χρώματα στη διάθεσή μας, μπορούμε να κάνουμε… θαύματα. Σ’ ένα σαλόνι χωρίς πολλά έπιπλα, σ’ ένα απλό χώρο όπου τίποτε δεν είναι υπερβολικό ή εξεζητημένο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που στην κυριολεξία θα μας «ταξιδεύει». Η πρώτη και πιο βασική μας κίνηση είναι το να διαλέξουμε σωστά τα αντικείμενα αλλά και τις αποχρώσεις που μας αρέσουν περισσότερο: Όσο όμορφο μπορεί να είναι ένα περίτεχνο μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου, άλλο τόσο ευχάριστο και φωτεινό μπορεί να γίνει το καθημερινό μας καθιστικό, με μια σύνθεση στις αποχρώσεις του πορτοκαλί.

foto1a 49

Ο σωστός συνδυασμός των χρωμάτων και των υλικών θα είναι το μεγάλο «μυστικό» αυτής της σύνθεσης: Το φυσικό ξύλο του δαπέδου θα δένει απόλυτα με το πορτοκαλί χρώμα του τοίχου, ενώ το συνθετικό λευκό ντύσιμο της μοντέρνας πολυθρόνας θα δημιουργεί μια δυναμική ατμόσφαιρα, ιδανική για ευχάριστες συγκεντρώσεις με φίλους. Το πορτοκαλί σε συνδυασμό με κάποιες παραπλήσιες πιο σκούρες ή πιο ανοιχτές χρωματικές τονικότητες, θα είναι σε θέση να αναπαράγουν μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εικόνα στο σαλόνι ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού.

Γκρίζες συνθέσεις

foto2 49

Μέσα από μια διακοσμητική σύνθεση που ξεχωρίζει χάρη σ’ ένα πρωτότυπο φωτιστικό, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε πολύ σωστά τις δυνατότητες που μας δίνουν δύο ή περισσότερες αποχρώσεις του γκρι και να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον σ’ ένα κατά τα άλλα απλό και λιτό σαλόνι.

foto1blow 49

Οι αποχρώσεις του γκρι, σε συνδυασμό με ένα κάπως ασυνήθιστο φωτιστικό οροφής είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Λύση που ωστόσο δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά επειδή δημιουργεί σε πολλούς το φόβο πως ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να γίνει «ψυχρός». Αντίθετα στο παράδειγμα που παρουσιάζουμε, η γωνιά ενός σαλονιού αποκτά μια ξεχωριστή θαλπωρή χάρη στο σωστό συνδυασμό των χρωμάτων και των υλικών της. Ο τοίχος πίσω από τον καναπέ  χρωματίζεται με μια πολύ ενδιαφέρουσα απόχρωση του γκρι και συγχρόνως το καφέ σκούρο ύφασμα του καναπέ και ο σωστός τεχνητός φωτισμός σε συνδυασμό με έξυπνα τοποθετημένα κεριά χαρίζουν τη δική τους «λάμψη» στο χώρο, συνθέτοντας μια κάθε άλλο παρά «βαριά» ατμόσφαιρα σ’ ένα χώρο όπου το μοντέρνο συνυπάρχει αρμονικά με το κλασικό. Η παρουσία του «εκκεντρικού» φωτιστικού οροφής, το φως του οποίου τονίζει το χρώμα του τοίχου, αλλά και το δάπεδο από κεραμικά πλακάκια συμπληρώνουν μια όχι τόσο συμβατική εικόνα, «ανοιχτή» για οποιαδήποτε παραλλαγή με άλλες γκρίζες τονικότητες, που θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν ένα ύφος ενιαίο και εντελώς προσωπικό.

Κυριαρχία του πράσινου

foto3 49

Η αρμονική συνύπαρξη του πράσινου με γκρίζες και μπεζ κουρτίνες. Το αφαιρετικό στυλ στην επίπλωση. Ο σωστός τεχνητός φωτισμός… Τα «μυστικά» μιας απλής αλλά και καλόγουστης λύσης, που μπορεί να συνδυαστεί και με περισσότερες διαβαθμίσεις του πράσινου στους απέναντι τοίχους.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως ο σωστός συνδυασμός ακόμη και των πιο… ετερόκλητων στοιχείων μιας διακόσμησης είναι η καλύτερη λύση για ένα αποτέλεσμα απόλυτα ικανοποιητικό.

foto1c 49

Η σωστή τοποθέτηση του λευκού φωτιστικού, η κατάλληλη επιλογή επίπλων, το λευκό ύφασμα του καναπέ που συνδυάζεται με τα χρωματιστά μαξιλάρια, η άψογη εφαρμογή ενός «αχνού» πράσινου στον τοίχο, είναι σίγουρα καθοριστικοί παράγοντες για μια ολοκληρωμένη σύνθεση. Στην περίπτωση που παρουσιάζουμε, το πράσινο είναι η ιδανική επιλογή, αφού συνδυάζεται άψογα τόσο με τον λευκό δερμάτινο καναπέ όσο και με τις έξυπνα τοποθετημένες κουρτίνες. H εναλλαγή ενός πράσινου κι ενός λευκού τοίχου προσθέτει τη δική της γοητεία σ’ αυτή την έξυπνα σχεδιασμένη γωνία του σαλονιού, που ξεχωρίζει μ’ ένα δικό της ύφος. Το φωτιστικό τονίζει με τον κατάλληλο τρόπο τις διαβαθμίσεις του πράσινου, δίνοντας στην κάθετη επιφάνεια μια αίσθηση «βάθους». Η απλή και απέριττη αυτή λύση μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε και με διαφορετικές τονικότητες του πράσινου σε άλλες σωστά επιλεγμένες επιφάνειες, συνθέτοντας μια εικόνα που θα ταιριάζει καλύτερα στο δικό μας γούστο.

Ίχνη στο πέρασμα του χρόνου.
Με ελληνική σφραγίδα οι νέες βεντάλιες χρωμάτων τη...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο