Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88862 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
32030 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30806 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30168 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29717 Hits
3 minutes reading time (620 words)

Οι μικροί χώροι και τα μυστικά τους

Οι μικροί χώροι  και τα μυστικά τους

Το βιβλίο «The Magic of Small Spaces» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Η. Kliczkowski-Onlybook, S.L. και διανέμεται από την εταιρεία «Κύκλος-Βιβλίο, Λουίζα Γαρυπίδου», περιλαμβάνει αξιόλογες μελέτες που ολοκλήρωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της μοντέρνας αρχιτεκτονικής και του σύγχρονου design. Κοινό χαρακτηριστικό τους: Ο έξυπνος και λειτουργικός σχεδιασμός και η διαμόρφωση χώρων με σχετικά μικρό εμβαδόν.

80 A Street
Αρχιτέκτων: Moskow Architects
Φωτογραφίες: Greg Premru Photography, Avis Studio
Τόπος: Boston, MA, USA
Εμβαδόν: 92 τ.μ.

t22 500 1

Τα προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα και σίγουρα η σωστή διάταξη των επιμέρους χώρων χαρακτηρίζει αυτή τη σχετικά μικρή κατοικία, που βρίσκεται στα προάστια της Βοστόνης. Καταλαμβάνοντας τους δύο τελευταίους ορόφους μιας πολυκατοικίας, αποτελεί ένα μικρό σχεδιαστικό υπόδειγμα σωστής κατανομής λειτουργιών και χρήσεων. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται ο ενιαίος χώρος του σαλονιού και της τραπεζαρίας «λουσμένος» στην κυριολεξία από το έντονο φυσικό φως που περνάει από τα μεγάλα παράθυρα.

t22 500 14

Μια σκάλα οδηγεί στον πάνω όροφο όπου βρίσκεται η νυχτερινή ζώνη. Το κόκκινο χρώμα επικρατεί παντού: σε κάποιες επιφάνειες του σαλονιού μια σύνθεση με τετράγωνα ή ορθογώνια σχήματα σε διαφορετικές τονικότητες δημιουργεί τις δικές της οπτικές «ψευδαισθήσεις». Στους τοίχους γύρω από τη σκάλα καμπυλόγραμμες παραστάσεις από χρυσό χρώμα ξεχωρίζουν σ’ ένα παραπλήσιο κόκκινο φόντο.

t22 500 15

Στην κρεβατοκάμαρα του πάνω ορόφου μια γαλάζια τεχνοτροπία «σπάει» την κυριαρχία του κόκκινου, δημιουργώντας ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Η έξυπνα σχεδιασμένη εσωτερική διαμόρφωση κάνει όλους τους χώρους απόλυτα λειτουργικούς. Τα χρώματα όμως παίζουν ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο, ολοκληρώνοντας μια αίσθηση ελευθερίας και άνεσης που κάνει αυτό το σπίτι πραγματικά να ξεχωρίζει.

 

B House
Αρχιτέκτονες: Atelier A5 Architecture & Planning
Φωτογραφίες: Sadahiro Shimizu/Atelier A5 Architecture & Planning
Τόπος: Τόκυο, Ιαπωνία
Εμβαδόν 81 τ.μ.

t22 500 7

Το κτίριο βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Τόκυο. Η πρόκληση για το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε το σχεδιασμό του ήταν αφενός να το προσαρμόσει στον περιβάλλοντα χώρο του και αφετέρου να εξυπηρετήσει όλες της ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας, που θα έπρεπε να κατοικήσει σε αρκετά μικρούς χώρους. Το περιορισμένο εμβαδόν ήταν η κυριότερη δυσκολία που έπρεπε να ξεπεραστεί. Για το σκοπό αυτό το κτίριο καταλαμβάνει τρεις ορόφους, ο καθένας από τους οποίους φιλοξενεί διαφορετικά μέλη της οικογένειας.

t22 500 9

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο σχεδιασμός και η κατανομή των χώρων, όπως επίσης και μια αίσθηση «διαφάνειας» και «ανοιχτής επικοινωνίας» που χαρακτηρίζει τόσο το κτίριο στο σύνολό του όσο και τα τρία επιμέρους επίπεδα. Ένα διαφανές μεταλλικό «δίχτυ» σε μορφή blinds περιβάλλει όλες τις όψεις του κτιρίου, ενώ μια διαφανής μεταλλική σχάρα στο δάπεδο –σαν εσωτερικό «μπαλκόνι»– εξασφαλίζει οπτική επικοινωνία ανάμεσα στους ορόφους.

t22 500 8

Η επιλογή του γκρι χρώματος στους τοίχους είναι ιδανική, αφού καταφέρνει να ταιριάζει απόλυτα με τις μεταλλικές επενδύσεις κάποιων επιφανειών, όσο και με το φυσικό ξύλο που υπάρχει στο δάπεδο αλλά και στα έπιπλα σύγχρονου design.

 

Arbor House
Αρχιτέκτων: Moskow Architects
Φωτογραφίες: Eric Roth Photography, Greg Premru Photography
Τόπος: Boston, MA, USA
Εμβαδόν: 74 τ.μ.

t22 500 4

Το νησί Martha’s Vineyard είναι γνωστό τόσο για τις όμορφες παραλίες του όσο και για τις πολλές προστατευόμενες περιοχές του. Σε πολλά από τα σπίτια του οι παλιές πέτρες, τα τούβλα και τα μάρμαρα αντικαταστάθηκαν από μεγάλες ξύλινες επιφάνειες από ξύλο βελανιδιάς. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ιδανικής χρήσης του ξύλου, σ’ ένα αρκετά μικρό σπίτι διακοπών, που περιλαμβάνει μια κρεβατοκάμαρα, μια κουζίνα, ένα μπάνιο και ένα καθημερινό καθιστικό. Σ’ αυτό τον τελευταίο χώρο, οι ξύλινες κάθετες επιφάνειες βάφονται με ένα πολύ χαρακτηριστικό κίτρινο, που με τον τρόπο του αντανακλά το φως της ημέρας, ολοκληρώνοντας μια ήρεμη ατμόσφαιρα γεμάτη θαλπωρή. Η μεγάλη μεταλλική σόμπα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του δωματίου πολλαπλασιάζει αυτή την αίσθηση, τελειοποιώντας μια σύνθεση που εντυπωσιάζει με την απλότητα αλλά και τη λειτουργικότητά της. Μεγάλα πλακάκια στο δάπεδο συνδυάζονται με μια οβάλ επιφάνεια από μωσαϊκό, που βρίσκεται κάτω από τη σόμπα. Η παρουσία του ξύλου γίνεται καθοριστική τόσο στα μεγάλα παράθυρα όσο και στην οροφή, που έχει επενδυθεί εξ ολοκλήρου από ξύλο.

 

Vivechrom: Δέσμευση στην Ελλάδα - Νέα εταιρική ταυ...
3Μ Ελλάς: Εντυπωσιακή Παρουσία στην Έκθεση «Χρώμα...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο