Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88736 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31904 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30746 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30146 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29688 Hits
3 minutes reading time (545 words)

Urbanart: «Face Art - Δημόσιες Τοιχογραφίες»

Urbanart: «Face Art - Δημόσιες Τοιχογραφίες»

Graffiti-Face-Art Anoigma


Η ομάδα Carpe Diem υλοποίησε στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη επτά αξιόλογες τοιχογραφίες σε επτά κτίρια της πόλης. Τα έργα έδωσαν την ευκαιρία στους νέους της Θεσσαλονίκης να δουν ζωντανά την τέχνη της τοιχογραφίας αλλά ταυτόχρονα να προτείνουν, να εμπνευστούν και να δράσουν μέσα από αυτή.carpe diem logo-001

 

 

 Graffiti Face Art Page 2 Image 0002  Graffiti-Face-Art-45-K

ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VITEX

Το Carpe Diem πρότεινε και υλοποίησε στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη, επτά αξιόλογες τοιχογραφίες:
• Στις φοιτητικές εστίες Θεσσαλονίκης, μία τοιχογραφία από τον ιταλό καλλιτέχνη Blu
• Στα Λαδάδικα, μία τοιχογραφία με θεματική «Ενάντια στην Βία κατά των γυναικών», από την Faith47 (από τη Ν. Αφρική) και τον Dal (από την Κίνα)
• Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μία τοιχογραφία από τους θεσσαλονικιούς Nade και Nastwo
• στην περιοχή της Ροτόντα, μία τοιχογραφία από τους επίσης Θεσσαλονικιούς Liv2 και Apset
• Στις εργατικές πολυκατοικίες Ξηροκρήνης, δύο τοιχογραφίες από τους αθηναίους Woozy και Kez
• Στις φοιτητικές εστίες, μία τοιχογραφία από τον επίσης αθηναίο καλλιτέχνη Same84

 Graffiti Face Art Page 4 Image 0001  Graffiti-Face-Art Page 4

Το πρόγραμμα αυτό με τον τίτλο «Face Art-Δημόσιες Τοιχογραφίες» αποτελεί τον καρπό της εμπειρίας της ομάδας από τη δημιουργία τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει σαν στόχο να δώσει μια πρώτη ευκαιρία στους νέους της πόλης της Θεσσαλονίκης να δουν ζωντανά την τέχνη της τοιχογραφίας αλλά ταυτόχρονα να προτείνουν, να εμπνευστούν και να δράσουν μέσα από αυτή.

Η αρχική πρόταση περιελάμβανε τη συμμετοχή ζευγαριών τοιχογράφων π.χ. ενός Έλληνα και ενός Τούρκου, ενός Έλληνα και ενός Μαροκινού κ.λπ. και σύνθετες δράσεις για την προετοιμασία και ενημέρωση του κοινού, με τη ενεργό συμμετοχή και των πανεπιστημίων και δημοτικών φορέων της πόλης κ.ά.

artists live2 apset-2  Graffiti Face Art Page 3 Image 0001

Οι επτά τοιχογραφίες που συνθέτουν το παζλ του προγράμματος σήμερα διατρέχουν χωροταξικά την πόλη από τη μια άκρη της στην άλλη (από το Ιπποκράτειο έως και τις εργατικές της Ξηροκρήνης), καλύπτοντας επίσης ποικίλους χώρους όπως νοσοκομεία, εργατικές εστίες, φοιτητικές εστίες, σχολεία και ιδιωτικά κτίρια.

Η ίδια λογική της πολυμορφίας ακολουθήθηκε και με τους καλλιτέχνες που κλήθηκαν από την ομάδα Carpe Diem να συμμετάσχουν στην υλοποίηση των τοιχογραφιών: άλλοι κινήθηκαν με τη θεματική της Μπιενάλε «Συμβίωση», άλλοι με την θεματική «Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών» και άλλοι εμπνεύστηκαν αφού επισκέφτηκαν την πόλη και τους χώρους της.

Graffiti Face Art Page 3 Image 0002  Graffiti Face Art Page 3 Image 0004

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι τα προσχέδια των έργων παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των κτιρίων (εκτός αυτών του Blu, των Same84 και Woozy-Kez) στους οποίους κατατίθενται προσχέδια και αποφασίζεται μετά από διάλογο η τελική εικόνα προς τοιχογράφηση, η οποία και αυτή είναι προς εξέλιξη. Δεν υπάρχει όμως κριτική επιτροπή.

Graffiti Face Art Page 3 Image 0003

Το πρόγραμμα «Face Art - Δημόσιες Τοιχογραφίες» διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας χρωμάτων Vitex και των σκαλωσιών Αστήρ.

Phto copyright by artists. Για οποιαδήποτε χρήση επικοινωνήστε μεΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο Ρίο της Πάτρας
Antoni Gaudí

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο