Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88661 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31820 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30713 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30131 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29669 Hits
4 minutes reading time (770 words)

Klondike,ένα «μεταλλικό» εφέ

stadio-5-super-min

Οι μεταλλιζέ κόκκοι αυτού του πρωτότυπου εφέ μας χαρίζουν ένα πολύ όμορφο φινίρισμα, που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό και κομψό αν προσθέσουμε στο τελικό στάδιο χρυσές ή ασημένιες χρωστικές. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

 PHOTOS: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΙΝΤΕΡΚΑΣ - Αφοί Δ. ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ Ο.Ε.

Το εφέ Klondike που σας παρουσιάζουμε στις επόμενες σελίδες παρουσιάζει μια εντυπωσιακή καινοτομία: οι αποχρώσεις του αλλάζουν ανάλογα με τις οπτικές γωνίες που τις παρατηρούμε. Έτσι οι εσωτερικοί ή και οι εξωτερικοί χώροι όπου μπορεί να εφαρμοστεί, αποκτούν μια ιδιαίτερη «λάμψη» που ολοκληρώνει συνθέσεις υψηλής αισθητικής.

anoigma Klondike 01

Στην περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε εξωτερικές επιφάνειες θα πρέπει να το προστατεύσουμε με ένα ή δύο χέρια βερνικιού για να εκμηδενίσουμε τις φθορές από τα χτυπήματα αλλά και τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Εξασφαλίζεται έτσι μεγαλύτερη αντοχή στις φθορές του χρόνου.


Είναι ένα πρωτότυπο όσο και μοντέρνο διακοσμητικό εφέ που εφαρμόζεται σε παλιές ή νέες τοιχοποιίες ή ακόμη και σε επιφάνειες από ξύλο, γυαλί ή και μέταλλο. Ως επί το πλείστον εφαρμόζεται με 3 τρόπους: α) με inox σπάτουλα, β) με συνδυασμό σπάτουλας και πινέλου τεχνοτροπίας (δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ένταση στα νερά του) και γ) μόνο με πινέλο (δημιουργώντας ένα πιο έντονο εφέ). Σ’ αυτό το αφιέρωμα σας παρουσιάζουμε τους δύο πρώτους κατά σειρά τρόπους.

foto product  ylika klondite

ΥΛΙΚΑ
Διακοσμητικό χρώμα Klondike 2,5lt
Χρωστική πάστα Colori
Klondike Primer 900
Χρωστικές Gold G 100
Inox σπάτουλα
Ειδικό πινέλο τεχνοτροπίας
Προστατευτικό βερνίκι Finish V 15 για εξωτερικές επιφάνειες  

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ 1

Καταρχήν, στην περίπτωση που ο τοίχος μας είναι παλιός, θα πρέπει να καθαρίσουμε την επιφάνειά του με νερό και ειδικό σαπούνι καθαρισμού, έτσι ώστε να φύγει τελείως το παλιό φθαρμένο χρώμα.

Αμέσως μετά εφαρμόζουμε ένα χέρι σταθεροποιητικού ασταριού, που θα είναι κατάλληλο για την επιφάνειά μας. Μετά το στέγνωμα αυτού του ασταριού εφαρμόζουμε ένα χέρι Klondike Primer 900 και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

stadio 1

 ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ 2

Το τρισδιάστατο μεταλλικό εφέ του Klondike οφείλεται κυρίως στους εντυπωσιακούς ειδικούς κόκκους του υλικού. Η βάση Klondike χρωματίζεται με τις ειδικές πάστες Colori, σε όποια απόχρωση θέλουμε.

Αναμειγνύουμε τη χρωστική πάστα Colori μαζί με τη βάση του Klondike κρατώντας μια αναλογία 15ml Colori ανά 2,5lt Klondike. Υπόψη πως η χρωστική πάστα Klondike κυκλοφορεί σε ειδική συσκευασία που περιέχει δοσομετρητή. Αμέσως μετά αναμιγνύουμε καλά τα δύο υλικά με ένα αναδευτήρα, έως ότου το μίγμα μας γίνει ομοιογενές.

Προσθέτουμε αν θέλουμε στο υλικό ανάλογες χρωστικές και δημιουργούμε χρυσές ή ασημένιες ανταύγειες. Στο παράδειγμα που σας παρουσιάζουμε προσθέτετε χρωστική Gold G 100 και ανακατεύετε καλά.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΤΟΥΛΑ

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα βαθύτερο και εντονότερο εφέ, χρησιμοποιούμε πινέλο και σπάτουλα. Σ’ αυτή την περίπτωση χρωματίζουμε με τη χρωστική Gold G 200, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη έμφαση στο μεταλλικό μας φινίρισμα.

ΣΤΑΔΙΟ 2

stadio 2a

stadio 2 b  stadio 2 c

Βυθίζοντας το πινέλο τεχνοτροπίας στο υλικό μας φροντίζουμε να σηκώνουμε αρκετή ποσότητα χρώματος και να την εφαρμόζουμε με μικρές, κοφτές κινήσεις στην επιφάνειά μας.

stadio 2 d  stadio 2 g

Με τις κινήσεις μας που θα γίνονται χιαστί, δεξιά προς αριστερά και αντίστροφα, θα πρέπει να δημιουργούμε ένα ανομοιόμορφο στρώμα στην επιφάνεια.

 stadio 2 e  stadio 2 f

ΣΤΑΔΙΟ 3
Αφήνουμε να περάσουν 20 περίπου λεπτά και αμέσως μετά με καθαρή σπάτουλα πατάμε ελαφρά το Klondike στην επιφάνειά μας, με κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

stadio 3a

Με αυτό τον τρόπο θα στρώσουμε σωστά τους μεταλλικούς κόκκους σε όλη την επιφάνεια. Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο αφήνουμε το υλικό μας να στεγνώσει για 5 έως 6 ώρες.

stadio 3b  stadio 3 c

stadio 3 d

ΣΤΑΔΙΟ 4

Χρησιμοποιώντας το πινέλο περνάμε το δεύτερο χέρι του υλικού στην επιφάνεια. Η ποσότητα του χρώματος αυτή τη φορά είναι πολύ λιγότερη από αυτή που χρησιμοποιήσαμε στο πρώτο χέρι.

stadio 4 a

stadio 4 b  stadio 4 e

Καλό είναι να παρατηρούμε το εφέ από απόσταση ώστε να διορθώνουμε τυχόν ατέλειες, προσθέτοντας υλικό εκεί που πρέπει. Προσέχουμε οι μεταλλιζέ κόκκοι να είναι καλά μοιρασμένοι σ’ ολόκληρη την επιφάνεια.

stadio 4 f

stadio 4 close

ΣΤΑΔΙΟ 5

Αφήνουμε να περάσει μία περίπου ώρα και με καθαρή τη σπάτουλά μας πιέζουμε το υλικό έτσι ώστε να «σπάσουν» οι κόκκοι του χρώματος και να δημιουργηθεί ένα «βάθος» στο φινίρισμά μας.

stadio 5 a

stadio 5 d  stadio 5 e

Θα πρέπει εδώ να προσέξουμε να μην πιέζουμε πολύ δυνατά έτσι ώστε να μη «σηκώσουμε» χρώμα από την επιφάνεια.

stadio 5 super

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Καλό είναι πριν εφαρμόσουμε το Klondike να κάνουμε μια δοκιμαστική εφαρμογή σε μια άλλη, πρόχειρη επιφάνεια, για να εξοικειωθούμε με την τεχνική. Αν το εφαρμόζουμε σε εξωτερικές επιφάνειες θα πρέπει να προστατεύουμε το εφέ, περνώντας μία ή δύο στρώσεις ματ βερνικιού Finish V 15 με πινέλο, ρολό ή πιστόλι.

teliko

Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα αναπνέον προστατευτικό φιλμ, που θα δίνει μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά του χρόνου και στα χτυπήματα. Επίσης κάθε εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται από το ίδιο πρόσωπο αφού το αποτέλεσμα επηρεάζεται σε μεγάλο ποσοστό από την αισθητική και την ικανότητα αυτού που το εφαρμόζει. Καλή επιτυχία!

 

 

 

Συνδιάζοντας..
Η καινοτομία στην εσωτερική ενεργειακή αναβάθμιση ...

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο