Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88736 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31904 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30746 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30146 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29688 Hits
5 minutes reading time (951 words)

Sophistication: πρωτότυπο κι εντυπωσιακό

sophistication anoigma

Το διακοσμητικό χρώμα Sophistication παρουσιάζεται σαν μια πρωτότυπη όσο και εντυπωσιακή χρωματική εφαρμογή, οι τρισδιάστατες μεταλλικές αντανακλάσεις της οποίας είναι σε θέση να μεταμορφώσουν οποιοδήποτε χώρο σε υπόδειγμα υψηλής αισθητικής.

sophistication 2     ΥΛΙΚΑ
•    Διακοσμητικό χρώμα sophistication σε απόχρωση ανθρακί
•    Διακοσμητικό χρώμα sophistication σε απόχρωση silver
•    Primer βάσης νερού
•    Glaze βάσης νερού Polyvine
•    Αφρώδες ρολό
•    Ρολό με κοντή τρίχα
•    Λάστιχο τεχνοτροπίας απομίμησης νερών ξύλου & κοτλέ                

 

Η επιτυχία της διακόσμησης ενός σπιτιού φανερώνει το πόσο κοινωνικοί και φιλόξενοι είναι αυτοί που το κατοικούν. Οι τοίχοι ενός καθημερινού καθιστικού είναι σε θέση να αποτελέσουν τα βασικότερα στοιχεία της διακόσμησής του. Το διακοσμητικό εφέ που θα επιλέξουμε για την επένδυσή τους, από τη μία πρέπει να αντανακλά το χαρακτήρα και την προσωπικότητά των ιδιοκτητών του σπιτιού και από την άλλη να είναι αντικειμενικά ευχάριστο και οικείο για τους φίλους και τους επισκέπτες τους. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να δημιουργήσουμε μια πρωτότυπη και «ατμοσφαιρική» τεχνοτροπία σε ανθρακί ή ασημένια απόχρωση, που θα αποτελέσει ίσως το ιδανικό φόντο για να αναδειχθούν σωστά τόσο τα έπιπλα όσο και τα διακοσμητικά στοιχεία του συγκεκριμένου χώρου. Το μεταλλικό διακοσμητικό χρώμα sophistication είναι κατάλληλο για κάθε χώρο του σπιτιού και μπορούμε να το εφαρμόσουμε χωρίς να διαθέτουμε ιδιαίτερη εμπειρία. Τα μόνα προσόντα που μας είναι απαραίτητα είναι το μεράκι και η φαντασία. Για τα τελικά εφέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφρώδες ρολό, ρολό με κοντή τρίχα και λάστιχο τεχνοτροπίας απομίμησης νερών ξύλου & κοτλέ, και ανάλογα να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Στη συνέχεια προτείνουμε μια εκδοχή απομίμησης των νερών του ξύλου και σαν εναλλακτική ένα εντυπωσιακό εφέ κοτλέ, που δημιουργεί μια τρισδιάστατη αίσθηση με κυματιστές γραμμώσεις, που χαρίζουν πλαστικότητα σ’ οποιαδήποτε επιφάνεια εφαρμοστούν.

sophistication 3ΣΤΑΔΙΟ 1
Το διακοσμητικό χρώμα sophistication λόγω της μεταλλικής του υφής εφαρμόζεται σε σπατουλαριστές επιφάνειες. Φροντίστε ο τοίχος σας να είναι λείος χωρίς χτυπήματα και σκασίματα. Με το ρολό κοντής τρίχας περάστε ένα χέρι Primer βάσης νερού σε όλη την επιφάνεια. Αφήστε το να στεγνώσει 3 έως 5 ώρες, ανάλογα με τις συνθήκες. Το Primer θα συγκρατήσει το υλικό και θα του δώσει μεγαλύτερη αντοχή στη φυσική φθορά του χρόνου.

 

ΣΤΑΔΙΟ 2
Περάστε με το αφρώδες ρολό στο σύνολο της επιφάνειας το sophistication σε απόχρωση ανθρακί. Αφήστε το να στεγνώσει για 3 ώρες πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. Κατόπιν περάστε ένα δεύτερο χέρι. Η ανθρακί απόχρωση θα αποτελέσει τη βάση στο εφέ που θα δημιουργήσετε.

 sophistication 4  

sophistication 5  sophistication 6

ΣΤΑΔΙΟ 3

Προσμίξτε σε αναλογία 1:1 το ισχυρό glaze βάσης νερού με την ασημί απόχρωση sophistication. Το συγκεκριμένο glaze είναι   αρκετά ισχυρό και θα σας δώσει τον απαιτούμενο χρόνο να δουλέψετε την τεχνοτροπία χωρίς να στεγνώνει το χρώμα στην επιφάνειά σας. Ανακατέψτε καλά έως ότου τα δύο υλικά ομογενοποιηθούν.

sophistication 8

ΣΤΑΔΙΟ 4
Με το συνθετικό ρολό εφαρμόστε το χρώμα τμηματικά, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω κάθετα. Δουλέψτε σε λωρίδες πλάτους 0,50 έως 1m.

sophistication 7  sophistication 9

ΣΤΑΔΙΟ 5
Τα νερά του ξύλου είναι μοναδικά σαν τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Για να γίνει το εφέ όσο το δυνατόν πιο φυσικό θα πρέπει οι κινήσεις σας να είναι σταθερές και να μην έχουν πάντα το ίδιο μοτίβο. Το ειδικό λαστιχένιο εργαλείο τεχνοτροπίας απομίμησης των ρόζων του ξύλου δημιουργεί διαφορετικά νερά, ανάλογα με τον τρόπο που το περνάτε κατά μήκος της επιφάνειας. Η κίνησή σας πρέπει να είναι κυματοειδής και κάθετη προς την επιφάνεια. Θα συμβουλεύαμε να κάνετε πρώτα ένα δείγμα σε μια δοκιμαστική επιφάνεια πριν προχωρήσετε την εφαρμογή στον τοίχο, ώστε να βρείτε τη σωστή ισορροπία των νερών και να δημιουργήσετε ένα πειστικό εφέ.

sophistication 10  sophistication 12

ΣΤΑΔΙΟ 6
Με το ρολό περάστε το χρωματισμένο glaze στο επόμενο πεδίο, πατώντας ελαφρά στο σημείο της ένωσης.

sophistication 11

ΣΤΑΔΙΟ 7
Ολοκληρώστε την εργασία σας κατά μήκος της επιφάνειας, δημιουργώντας τα νερά του ξύλου με το ειδικό εργαλείο, ακολουθώντας την ίδια τεχνική με τα προηγούμενα στάδια.
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζετε το εργαλείο σας με ένα χαρτί, αφαιρώντας το περιττό χρώμα από πάνω του.

sophistication 13

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Σε περίπτωση που τα νερά δεν είναι αξιόπιστα περάστε από πάνω ξανά το χρωματισμένο glaze όσο η επιφάνεια είναι νωπή και διορθώστε με προσοχή. Στα σημεία που οι ενώσεις δεν είναι αληθοφανείς «σβήστε» τα λάθη με ένα καθαρό πινέλο.

sophistication 14

ΣΤΑΔΙΟ 8 ΚΟΤΛΕ
Στην ίδια ασταρωμένη επιφάνεια περάστε σε δύο χέρια το ανθρακί sophistication ως βάση και αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. Κάτω από φυσιολογικές καιρικές συνθήκες θα χρειαστούν 3-4 ώρες έως ότου το υλικό στεγνώσει πλήρως. Η εφαρμογή γίνεται με το συνθετικό ρολό με κάθετες κινήσεις. Σουμάρετε το χρώμα σε όλη την επιφάνεια ώστε να μην σας αφήσει σκιές, οι οποίες θα φαίνονται έντονα λόγω της μεταλλικής υφής του.

sophistication 16

sophistication 17  sophistication 18

ΣΤΑΔΙΟ 9
Όπως και στην εφαρμογή της απομίμησης ξύλου, έτσι κι εδώ χωρίστε την επιφάνειά σας σε νοητά πεδία μήκους 0,50 έως 1m και δουλέψτε τμηματικά από ταβάνι έως το σοβατεπί. Εφαρμόστε με το ρολό το χρωματισμένο glaze με το sophistication σε απόχρωση ασημί και αμέσως προχωρήστε στο επόμενο στάδιο.

sophistication 15 

ΣΤΑΔΙΟ 10
Με το ειδικό λαστιχένιο εργαλείο τεχνοτροπίας (με δόντια κοτλέ) δημιουργήστε τα νερά του φινιρίσματος. Με σταθερό χέρι σύρετε το εργαλείο κάθετα από πάνω προς τα κάτω, δημιουργώντας τα νερά του κοτλέ. Όσο πιο πολύ το πιέζετε τόσο περισσότερο χρώμα σηκώνεται, κάνοντας τα νερά πιο έντονα. Καθαρίζετε συνεχώς το εργαλείο σας με μαλακό πανί ή χαρτί.

sophistication 20  sophistication 21

ΣΤΑΔΙΟ 11
Με ρολό περάστε το χρωματισμένο glaze στα επόμενα προς βαφή πεδία.

sophistication 22

ΣΤΑΔΙΟ 12
Όσο είναι το glaze νωπό στην επιφάνεια επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το ειδικό λαστιχένιο εργαλείο, έως ότου ολοκληρώσετε το εφέ. Παρατηρείτε το εφέ από απόσταση, ώστε να έχει μια ομοιομορφία τόσο ως προς την καθετότητα των νερών όσο και ως προς την έντασή τους. Στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα φροντίστε έγκαιρα να το διορθώσετε, περνώντας ξανά με το ρολό glaze, και δημιουργώντας από την αρχή τα νερά κοτλέ.

sophistication 19

 Καλή σας επιτυχία.

sophistication 1 

PHOTOS: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ENZO INTERNATIONAL HELLAS

Πιστοποιημένα συστήματα στερέωσης
Urbanart: Graffiti στα σχολεία

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο