Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88661 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31820 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30713 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30131 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29669 Hits
6 minutes reading time (1192 words)

Matiz: διακοσμητικός ακρυλικός στόκος

matiz anoigma810

Διακοσμητικός Aκρυλικός Στόκος Τεχνοτροπίας σε μορφή Πούδρας. Λεπτόκοκκο, πολυμερικό, λευκό κονίαμα, κατάλληλο για τη δημιουργία τεχνοτροπιών σε κάθε εσωτερική οικοδομική επιφάνεια. Η ειδική του σύνθεση, επιτρέπει τη δημιουργία καλλιτεχνημάτων με εξαιρετικό διακοσμητικό ενδιαφέρον. Προσφύεται ισχυρά σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες, δουλεύεται με χαρακτηριστική ευκολία, απλώνει θαυμάσια και επιτρέπει στον καλλιτέχνη εφαρμοστή να “παίξει” μαζί του έως ότου επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το Stucco Decorativo MATIZ, είναι ανθεκτικό στην καθημερινή χρήση των χώρων, δεν σκάει και δεν ρηγματώνεται, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί με την ίδια επιτυχία σε ήδη βαμμένες ή και άβαφες επιφάνειες. Η λευκή του απόχρωση, αποτελεί τη βάση δημιουργίας πλούσιας γκάμας αποχρώσεων, μέσω του δοσομετρικού Συστήματος DUROCOLOR της DUROSTICK. Το σύστημα DUROCOLOR, αποτελείται από δοσομετρικές σύριγγες χρωστικών, σε 20 βασικές αποχρώσεις, που κάθε σταγόνα τους μπορεί να δημιουργήσει τη δική σας μοναδική απόχρωση. Διαλέξτε το χρώμα που σας ταιριάζει και εφαρμόστε το Stucco Decorativo MATIZ σε κάθε χώρο του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου, δημιουργώντας καλλιτεχνήματα σημειακά ή συνολικά. Αλλάξτε την εικόνα και ανακαλύψτε τα πρωτόγνωρα διακοσμητικά μονοπάτια στα οποία σας οδηγεί το προϊόν, δημιουργώντας χώρους μοναδικούς που ξεχωρίζουν.

Πώς εφαρμόζεται από τον επαγγαλματία

Σε 2 λίτρα καθαρό νερό, αναμειγνύουμε 5 κιλά πούδρας Stucco Decorativo MATIZ

01

και αναδεύουμε με δράπανο σε χαμηλές στροφές έως ότου δημιουργηθεί ένα συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβώλους.

02

Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά το μείγμα να "ωριμάσει" και επαναλαμβάνουμε την ανάδευση χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Ο Διακοσμητικός Ακρυλικός Στόκος Τεχνοτροπίας, παραμένει εργάσιμος για 3 - 4 ώρες (ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες περιβάλλοντος). Συνιστάται περιοδική ανάδευση, χωρίς να προστεθεί νερό, ώστε το μείγμα να παραμείνει "αφράτο" με καλή εργασιμότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής. Το άπλωμα του MATIZ στην επιφάνεια που θέλουμε να διακοσμήσουμε, γίνεται με ανοξείδωτες σπάτουλες και στοκαδόρους, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τη βούληση του καλλιτέχνη εφαρμοστή.

03

Ανάλογα με το εφέ που θέλουμε να αποδώσουμε διαφέρει το εργαλείο εφαρμογής ως προς το μέγεθος και τη μορφή του. Στην περίπτωση που παράλληλα με τη διακόσμηση θέλουμε να επιτύχουμε και διόρθωση της επιπεδότητας της επιφάνειας, τότε συνιστάται η χρήση οδοντωτής σπάτουλας με δόντια 3 mm. Εξασφαλίζει επιδιορθωτικά γεμίσματα, που στη συνέχεια με την ίσια πλευρά της σπάτουλας επιπεδώνονται και αποκτούν λείο φινίρισμα. Το τελικό συνιστώμενο πάχος κάθε στρώσης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 mm. ενώ η εφαρμογή ολοκληρώνεται σε δύο στρώσεις με διαφορά μεταξύ τους 2 - 3 ώρες, χρόνος που απαιτείται για το επιφανειακό στέγνωμα της πρώτης στρώσης. Η διαδικασία εφαρμογής θυμίζει στα στάδιά της το κλασικό σπατουλάρισμα των επιφανειών, μόνο που σε αυτή την εφαρμογή το αποτέλεσμα είναι τελικό και φυσικά εντυπωσιακό. Αρχικά, στην κατάλληλα προετοιμασμένη επιφάνεια εφαρμογής, απλώνουμε με φαρδιές σπάτουλες σπατουλαρίσματος μία στρώση, που θα λειτουργήσει σαν λευκή βάση, που θα αναδείξει και θα φωτίσει τη διακοσμητική εφαρμογή που θα ακολουθήσει.

04

Σημαντικό είναι, κατά το άπλωμα του υλικού η σπάτουλα να πατάει γερά στην επιφάνεια, ώστε να ελευθερώνει τυχόν εγκλωβισμένο αέρα που θα μπορούσε να δημιουργήσει φυσαλίδες ή φουσκώματα. Επίσης, το αποτέλεσμα της πρώτης στρώσης θα πρέπει να είναι λείο ώστε τη δεύτερη στρώση να αναπτυχθεί ομαλά χωρίς εμπόδια. Το MATIZ εφαρμόζεται σε στρώσεις πάχους 1 - 2 mm η κάθε μία. 3 - 4 ώρες αργότερα και αφού η πρώτη στρώση έχει στεγνώσει, επανερχόμαστε για να δημιουργήσουμε. Επιλέγουμε μία από τις 20 διαφορετικές αποχρώσεις του συστήματος DUROCOLOR της DUROSTICK και με τη δοσομετρική σύριγγα που περιέχει τη χρωστική - απόχρωση, ρίχνουμε στην πάστα μας σταγόνες χρώματος, τόσες όσες θα χρειαστούν για να δημιουργήσουν το επιθυμητό εφέ.

05

Αναδεύουμε πάστα και χρωστική τόσο όσο χρειάζεται για να διασκορπιστεί το χρώμα μέσα στην πάστα χωρίς όμως να ομογενοποιηθεί με αυτή. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε "δυνατές" εμφανίσεις χρώματος μέσα στο σύνολο του διακοσμητικού μας στόκου, που θα κάνουν ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα. Απλώνουμε τη χρωματισμένη πάστα στην επιφάνεια, με κάθετες, οριζόντιες ή και διαγώνιες κινήσεις, ανάλογα με την εικόνα που επιθυμούμε.

06

Πατάμε με τη σπάτουλα επάνω στη λευκή βάση και δημιουργούμε έργο μοναδικής διακοσμητικής αξίας, ικανό να μας ταξιδεύει κάθε φορά που το αντικρίζουμε σε κλασικές ή και μοντέρνες διαδρομές. Η δυνατότητα που έχει η κάθε εφαρμογή να εξελιχθεί είναι στο χέρι του καλλιτέχνη εφαρμοστή, αφού με την ίδια λογική μπορεί να αναπτυχθεί δεύτερο, ακόμη και τρίτο χρώμα στην ίδια επιφάνεια, συνθέτοντας έτσι ένα πολύχρωμο, τρισδιάστατο σύνολο υψηλής αισθητικής. Οι επιφάνειες αδιαβροχοποιούνται και προστατεύονται ολοκληρωτικά για πολλά χρόνια, με το Διάφανο Ματ Βερνίκι Νερού DECOFIN της DUROSTICK, που θα τις απογειώσει αισθητικά χαρίζοντάς τους βάθος, χωρίς γυαλάδες που υποβαθμίζουν αισθητικά το αποτέλεσμα.

07

Εφαρμόζεται, τουλάχιστον 4-8 ώρες αργότερα από την εφαρμογή του Stucco Decorativo MATIZ, με ρολό (για το σύνολο της επιφάνειας) και πινέλο (για τα "κοψίματα"), σε 1 - 2 επιστρώσεις.

08

09

Πώς εφαρμόζεται από τον ιδιώτη

Το ζευγάρι των ιδιωτών, ορίζει με μέτρημα, πλαίσιο επάνω στον τοίχο, διαστάσεων 60x80 εκατοστά του μέτρου. Με αλφάδι εξασφαλίζουν την ορθή αποτύπωση του πλαισίου.

idiotis 01  idiotis 02
Αποτυπώνουν με μολύβι και χάρακα το πλαίσιο. Η Μαρία, με στενή (μπλε) και στη συνέχεια με φαρδιά χαρτοταινία, «μασκάρει» την επιφάνεια εφαρμογής.

idiotis 03  idiotis 04
Ο Αλέξανδρος, αναδεύει και ομογενοποιεί με δράπανο σε χαμηλές στροφές, 5 kg MATIZ σε 2 L καθαρό νερό. Το Matiz πήρε τη μορφή πάστας και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί με τα εργαλεία του Αλέξανδρου που είναι ανοξείδωτες σπάτουλες.

idiotis 05  idiotis 06

Eφαρμόζεται κάθετα, από επάνω προς τα κάτω και έτσι δημιουργείται λευκή βάση που θα αναδείξει και θα φωτίσει την τελική εφαρμογή. 3 - 4 ώρες αργότερα χρωματίζουμε το Matiz με το Σύστημα Δημιουργίας Αποχρώσεων Durocolor της Durostick.

idiotis 07  idiotis 08
H δοσομετρική σύριγγα με την απόχρωση Νο 6 του χρωματολογίου Durocolor, χρωμάτισε το MATIZ. Όπως η λευκή βάση, έτσι και το χρωματιστό MATIZ εφαρμόζεται κάθετα με προσοχή ώστε η σπάτουλα να πιέζει και να δημιουργεί λεία επιφάνεια. 

idiotis 09  idiotis 10

Λίγο αργότερα και πριν το MATIZ στεγνώσει, τοποθετούμε σε βαμβάκι χρωστική. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε σφουγγάρι ή γάντι τεχνοτροπίας. Ο Αλέξανδρος «ταμπονάρει» με το βαμβάκι, χρώμα επάνω στην επιφάνεια.

idiotis 11  idiotis 12
Με σπάτουλα δημιουργεί κύματα χρώματος, ενσωματώνοντας τη χρωστική επάνω στο MATIZ. Λίγες ώρες αργότερα, αφαιρούνται οι χαρτοταινίες που προστάτεψαν τον βαμμένο τοίχο γύρω από το έργο.

idiotis 13  idiotis 14
24 ώρες μετά και αφού το MATIZ έχει στεγνώσει σε βάθος, αναλαμβάνει δράση η Mαρία. «Μασκάρει» με φαρδιά χαρτοταινία το πλαίσιο. Εφαρμόζει με ρολό, το Ματ βερνίκι νερού Decofin, που θα προστατέψει το έργο από την καθημερινή χρήση του χώρου.

idiotis 15  idiotis 16
Δύο ώρες αργότερα, το ζευγάρι κάνει τελικό έλεγχο των διαστάσεων του πλαισίου, για να προχωρήσει στην επόμενη φάση του καδραρίσματος. Η κορνίζα, απο διογκωμένη πολυστερίνη, πανάλαφρη, είναι ιδανική για το διακοσμητικό τους σενάριο. Τη σημαδεύουν για να την κόψουν.

idiotis 17  idiotis 18
Ο Αλέξανδρος κόβει με κοπίδι φάλτσα την κορνίζα, σε γωνία 45 μοιρών, χρησιμοποιώντας για εργαλείο τη μεταλλική γωνιά. Με τον ίδιο τρόπο κόβονται και τα υπόλοιπα τρία κομμάτια της κορνίζας.

idiotis 19  idiotis 20
Το ζευγάρι αποφάσισε να διακόσμησει την κορνίζα με το Eποξειδικό Σύστημα Βαφής 2 συστατικών Deco Epoxy της Durostick. Τα 4 κομμάτια της κορνίζας, ασταρώνονται με Decoepoxy Primer χωρίς διαλύτες.

idiotis 21  idiotis 22
Την επόμενη μέρα, η Μαρία αναμιγνύει το Β΄συστατικό με το Α΄και προετοιμάζει την εποξειδική βαφή με ρυθμική ανάδευση. Η απόχρωση της κορνίζας, είναι το ΧΡΥΣΟ του χρωματολογίου Deco epoxy Paint.

idiotis 23  idiotis 24
24 ώρες αργότερα η Μαρία, χρησιμοποιεί την Πανίσχυρη Κόλλα Μονταρίσματος X-TREME της Durostick, για να κολληθεί η κορνίζα στον τοίχο. Αλέξανδρος και Μαρία συνθέτουν την κορνίζα που θα αγκαλιάσει το έργο τους.

idiotis 25  idiotis 26

Τέλεια. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες του ζευγαριού. Χωρίς υψηλή τεχνική κατάρτιση, κατάφεραν να δημιουργήσουν άψογης αισθητικής διακοσμητικό αποτέλεσμα, με εφόδια τη φαντασία, το μεράκι και τα εύχρηστα προϊόντα της Durostick.

idiotis 27

 

 

VIVECHROM EXPRESS
Διακοσμητικές… συνταγές

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο