Διαβάζονται

mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Χρώμα και Διακόσμηση
Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλ...
88749 Hits
Editor1
18 Ιανουαρίου 2014
Χρώμα και Διακόσμηση
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόν...
31909 Hits
Editor1
30 Ιανουαρίου 2013
Χρωματική Αντίστιξη
Το γκρι, το πράσινο και το κόκκινο είναι τρεις χρωματικές επιλογές που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία οποιοδήποτε χώρο. Το κάθε ένα απ' αυτά τα βασικά χρώμα...
30748 Hits
mychroma1
14 Ιανουαρίου 2013
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
 Το Fusion είναι ένα φυσικό διακοσμητικό stucco με μεταλλικές ανταύγειες, ένα απόλυτα μοντέρνο εφέ που αναδεικνύει άψογα τα έπιπλα design, ένα διακοσμητικό χρώμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολ...
30147 Hits
Editor1
29 Ιανουαρίου 2013
Ειδήσεις
 O νέος οικονομικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος δημιουργίας τεχνοτροπιών που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει αριστοτεχνικά φόντα, σκηνικά στην καθημερινότητά σας. Στο σύστημα συμμετέχουν ευκολο...
29689 Hits
4 minutes reading time (867 words)

Crystal: σαν έργο τέχνης

Crystal: σαν έργο τέχνης

Μια πρωτότυπη τεχνοτροπία με ενσωματωμένους κρυστάλλους μεταμορφώνει απλές κάθετες επιφάνειες σε ανεκτίμητα έργα τέχνης. Το εφέ Crystal είναι μια πολύ έξυπνη πρόταση κατάλληλη τόσο για τοίχους όσο και για οροφές.

crystal ylikaΥΛΙΚΑ


• Διακοσμητικό χρώμα Crystal χρωματισμένο στις επιθυμητές αποχρώσεις

 

• Αστάρι Murinio

 

• Πινέλο τεχνοτροπίας

 

• Γούνινο γάντι βαφής

 

• Ρολό

Το Crystal είναι ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό εφέ που δημιουργεί μια σχεδόν εξωπραγματική εικόνα σε κάθε εσωτερικό χώρο. Οι ενσωματωμένοι κρύσταλλοι που περιέχει δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που θυμίζει αληθινό έργο τέχνης. 

Το τελικό φινίρισμα αυτής της πρωτότυπης τεχνοτροπίας ξεχωρίζει σαφώς από κάθε συμβατικό τρόπο βαψίματος, δημιουργώντας μοναδικές ανταύγειες, που θυμίζουν αντανακλάσεις διαμαντιών. Το Crystal δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες στην εφαρμογή του και είναι ιδανικό τόσο για τοίχους όσο και για οροφές. Για ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πινέλο τεχνοτροπίας ή γούνινο γάντι, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου. Αν ακολουθήσετε τα στάδια που σας προτείνουμε θα διαπιστώσετε ότι το Crystal στεγνώνοντας δημιουργεί μια «διαμαντένια» - κρυστάλλινη αίσθηση, η οποία τονίζεται ακόμη περισσότερο με τις ακτίνες του φωτός. Στις συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσιάζουμε μπορείτε να συνδυάσετε και τις δύο εκδοχές που περιγράφονται, εφαρμόζοντας αντίστοιχα την γκρι απόχρωση του Crystal για τους τοίχους και τη γαλάζια για τις οροφές σας.

ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ

crystal 1 

Το Crystal εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο με πινέλο τεχνοτροπίας. Το τελικό αποτέλεσμα που δημιουργείται αναδεικνύεται μέσα από τους κρυστάλλινους κόκκους, οι οποίοι ουσιαστικά «στηρίζονται» από το υλικό. Το Crystal από μόνο του είναι ένα εντυπωσιακό εφέ που αναδεικνύεται με την ίδια την εφαρμογή του, χωρίς νερά, σκιές και «βάθος», όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη τεχνοτροπία που «χτίζεται» σε επίπεδα. Μπορείτε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες να πετύχετε ένα καλό αποτέλεσμα αρκεί να φροντίζετε να γεμίζετε την επιφάνεια ομοιόμορφα με το υλικό χωρίς να αφήνετε σκιές ή πινελιές.

ΣΤΑΔΙΟ 1
Με το ρολό περάστε το ειδικό αστάρι Murinio. Αφήστε το να στεγνώσει 3 έως 5 ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Η ειδική σύνθεση του Murinio είναι ιδανική για να συγκρατήσει τους κρυστάλλινους κόκκους του Crystal και να λειτουργήσει σαν το κατάλληλο υπόστρωμα για την εφαρμογή της τεχνοτροπίας. Υπολογίστε ότι η καλυπτικότητά του είναι 3 έως 4 τ.μ. ανά λίτρο.

crystal 2

ΣΤΑΔΙΟ 2
Αραιώστε σε αναλογία 5% το Crystal με νερό. Με ένα πινέλο για τεχνοτροπίες περάστε το πρώτο χέρι στην επιφάνεια. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι χιαστί σε απόσταση 15 έως 30 εκατοστών. Γεμίστε το σύνολο της επιφάνειας και αφήστε την να στεγνώσει 5 έως 6 ώρες. Οι σκιές που δημιουργούνται από το πρώτο χέρι θα καλυφθούν με την επόμενη στρώση του χρώματος.

crystal 3

ΣΤΑΔΙΟ 3
Το δεύτερο χέρι εφαρμόζεται με επιπλέον αραίωση 5% με νερό. Το αραιωμένο Crystal δίνει τη δυνατότητα στους κρυστάλλους να αναδειχτούν περισσότερο. Χρησιμοποιώντας το πινέλο, με την ίδια τεχνική εφαρμόστε το υλικό στην επιφάνεια. Φροντίστε να γεμίσετε την επιφάνεια ομοιόμορφα χωρίς να αφήνετε σκιές και πινελιές. Το πινέλο σας στο δεύτερο χέρι δεν είναι απαραίτητο να είναι φορτωμένο με χρώμα. Η ίδια η επιφάνεια σάς καθορίζει από μόνη της την ποσότητα του Crystal που χρειάζεται. Καθώς εξελίσσεται το εφέ παρατηρήστε από απόσταση αν το αποτέλεσμα παρουσιάζει τυχόν κενά και διορθώστε τα.

crystal 4

crystal 5

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Καθώς το χρώμα στεγνώνει «δένει», εξαφανίζοντας τις ματίσεις και τα αποτυπώματα από τις τρίχες του πινέλου. Το Crystal στεγνώνοντας δημιουργεί μια «διαμαντένια» - κρυστάλλινη αίσθηση, η οποία τονίζεται με τις ακτίνες του φωτός. Το τελικό εφέ θα λάμπει κυριολεκτικά, δημιουργώντας ένα χώρο σχεδόν εξωπραγματικό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Είναι μια τεχνοτροπία που ξεχωρίζει με το δικό της ύφος, ξεφεύγοντας από συνηθισμένες, συμβατικές λύσεις, ολοκληρώνοντας πρωτότυπες συνθέσεις υψηλής αισθητικής.

crystal 6

ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΓΟΥΝΙΝΟ ΓΑΝΤΙ 

ΣΤΑΔΙΟ 1
Το Crystal μπορεί να εφαρμοστεί και με γούνινο γάντι για πιο έντονο και ανομοιογενές φινίρισμα. Σε γαλάζια απόχρωση δημιουργεί ένα τρισδιάστατο, ζωντανό εφέ, ιδανικό για απομίμηση ουρανού. Η συγκεκριμένη πρόταση ενδείκνυται για τη διακόσμηση οροφών. Όπως και στην εκδοχή με το πινέλο περάστε στην επιφάνεια ένα χέρι αστάρι Murinio, για να δημιουργήσετε τη «βάση» που θα υποδεχτεί το Crystal. Σε ομαλές καιρικές συνθήκες ο χρόνος στεγνώματος είναι 3 έως 5 ώρες. Το αστάρι εφαρμόζεται λευκό χωρίς να χρωματιστεί. Θα λειτουργήσει και σαν χρώμα βάσης για τη δημιουργία του εφέ.

crystal 7

ΣΤΑΔΙΟ 2
Τρίψτε το γούνινο γάντι σε μια άγρια επιφάνεια έτσι ώστε να αφαιρέσετε τα χνούδια και να το προετοιμάσετε για χρήση. Έτσι θα αποφύγετε το «μάδημα» του γαντιού κατά την εφαρμογή του υλικού. Βουτήξτε το γάντι στο Crystal και με κινήσεις σε σχήμα 8 εφαρμόστε το πρώτο χέρι, δημιουργώντας «συννεφάκια» στην επιφάνεια. Περνάτε το Crystal τοπικά, γεμίζοντας το πεδίο βαφής και δημιουργώντας ταυτόχρονα τα νερά του εφέ. Αφήστε το υλικό να στεγνώσει για 5 ώρες πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

crystal 8

ΣΤΑΔΙΟ 3
Εφαρμόστε το δεύτερο χέρι Crystal με περισσότερη επιμέλεια έτσι ώστε το εφέ σας να αποτυπωθεί ισορροπημένα στην επιφάνεια. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι σε σχήμα 8 φροντίζοντας η ένταση του αποτελέσματος να είναι ομοιογενής κατά μήκος του τοίχου. Παρατηρείτε το εφέ από απόσταση και διορθώνετε τοπικά τυχόν λάθη όσο το Crystal είναι ακόμα νωπό. Καθώς το υλικό στεγνώνει, οι κρυστάλλινοι κόκκοι του αναδεικνύονται, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σε σχέση με την εφαρμογή με πινέλο, το φινίρισμα εδώ γίνεται πιο έντονο και τρισδιάστατο. Στην εφαρμογή με γάντι δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και τα σοβατεπί, έτσι ώστε να αποφύγετε τις ματίσεις.

crystal 9

PHOTOS: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

 

 

 

 

 

 

3Μ Ελλάς: Εντυπωσιακή Παρουσία στην Έκθεση «Χρώμα...
Χρώμα... περισσότερο χρώμα!

Παρόμοιες δημοσιεύσεις με το παρών άρθρο