Διαβάζονται

Editor
25 Οκτωβρίου 2016
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
Στην Ελλάδα, η παραδοσιακή τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας, είναι συνώνυμη με το καλαίσθητο διακοσμητικό εφέ που βλέπουμε στα κυκλαδίτικα νησιά. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι στιλάτη, ανθεκτική και ...
7560 Hits
Editor1
07 Φεβρουαρίου 2013
Αρχιτεκτονική
   Στην κατοικία της Κηφισιάς, που μελετήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο "ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ+Λ Αρχιτέκτονες", δύο αδρά υλικά -πέτρα και σοβάς- μοιρασμένα σε όλες της κλίμακες του κελ...
7546 Hits
Mychroma
03 Ιουνίου 2014
Νέα Προϊόντα
MEGAFIXΕύκαμπτος σοβάς τελικής στρώσης για επισκευή & αδιαβροχοποίηση τοιχοποιίαςΕύκαμπτο, πολυμερικό, ινοπλισμένο,  πυριτικό κονίαμα ενός συστατικού λευκού χρώματος. Παρουσιάζει αξιόλογη επι...
7501 Hits
Editor1
02 Φεβρουαρίου 2013
Graffiti
Η ομάδα Carpe Diem υλοποίησε στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη επτά αξιόλογες τοιχογραφίες σε επτά κτίρια της πόλης. Τα έργα έδωσαν την ευκαιρία στου...
7481 Hits
Editor
28 Σεπτεμβρίου 2015
Χρώμα και Διακόσμηση
Το χρώμα και το φως είναι δύο παράγοντες που καθορίζουν απόλυτα την επιτυχία μιας εσωτερικής διαρρύθμισης. Τα δύο αυτά στοιχεία από μόνα τους είναι σε θέση να αναδείξουν όλες τις αρχιτεκτονικές λεπτομ...
7465 Hits
Μαρ
21

Διακοσμητικές… συνταγές

kuzinesT20 anoigmasteno800

Η κουζίνα δεν χρησιμεύει απλά και μόνο για την προετοιμασία των φαγητών. Εκτός από το ότι φιλοξενεί όλη την οικογένεια για τα καθημερινά ή τα κυριακάτικα γεύματα, προσφέρεται και για ευχάριστες βραδιές με φίλους, αποτελώντας το «δεύτερο σαλόνι» του σπιτιού. Τα χρώματα των τοίχων της και οι σωστοί συνδυασμοί τους με τα υπόλοιπα υλικά, θα καθορίσουν απόλυτα τη σύγχρονη αισθητική της.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7315 Hits
7315 Hits
Μαρ
12

Murs d’Orient

Murs anoigma1-810

Ταξιδεύοντας στην… Ανατολή

Ένα πρωτότυπο εφέ που θυμίζει stucco veneziano, κι ωστόσο ξεχωρίζει με μια δική του πιο «διακριτική» αισθητική, μπορεί να ολοκληρώσει μια υψηλού επιπέδου διακόσμηση, δίνοντας στο χώρο μια μικρή γεύση εξωτισμού.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  9489 Hits
9489 Hits
Μαρ
07

Ταξίδια & Χρώματα

anoigma1anoigma2

Αν κάποτε βρεθούμε ταξιδευτές σε μια ξένη χώρα, αν απομακρυσμένοι από την πεζότητα της καθημερινής μας ζωής παρατηρήσουμε προσεκτικά ένα τόπο που δεν έχουμε ξαναδεί, θα διαπιστώσουμε κάτι αρκετά ενδιαφέρον: Αυτό που μας κερδίζει με την πρώτη ματιά δεν είναι τόσο τα μνημεία ή η ιστορία της χώρας που επισκεπτόμαστε. Αντίθετα αυτά που πριν απ’ όλα αποτυπώνονται στη μνήμη μας είναι τα χρώματά της!

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7165 Hits
7165 Hits
Μαρ
05

Συνδυάζοντας…

Συνδυάζοντας…

Όσο κι αν μας φαίνεται απλό να ταιριάξουμε δύο ή περισσότερα χρώματα μεταξύ τους, στην πράξη κάτι τέτοιο γίνεται αρκετά δύσκολο, ιδιαίτερα αν αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο. Ένας σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί από μόνος του να αποτελέσει τη βάση για μια σωστή επιλογή επίπλων και κατά προέκταση για μια απόλυτα πετυχημένη διακόσμηση.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  9147 Hits
9147 Hits
Μαρ
04

ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΗΣ JACKSON

lolosΗ πτυσσόμενη σκάλα της JACKSON είναι κατασκευασμένη από ειδικό κράμα αλουμινίου ώστε να αντέχει μέγιστο φορτίο 150 kg. Διαθέτει ειδικούς μηχανισμούς ώστε να μετατρέπεται εύκολα σε μονή, σχήμα Λ, Π, ή Γ, γεγονός που την καθιστά εύχρηστη ώστε να είναι απαραίτητο εργαλείο για επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες. Όταν είναι διπλωμένη χωράει στο πορτμπαγκάζ των περισσότερων αυτοκινήτων ενώ ανοιχτή φθάνει σε μήκος έως και 4,68 μέτρα. Διατίθεται σε δύο μεγέθη 4 x 3 και 4 x 4 σκαλοπάτια.
Διατίθεται από την εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΛΩΛΟΣ Α.Ε.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5352 Hits
Με ετικέτα στο:
5352 Hits
Μαρ
04

ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΞΥΛΟΥ ΜΕ ΚΕΡΙ

tziastas1

H SAYERLACK, δημιούργησε μια νέα ειδική σειρά προϊόντων με το σήμα LINEA BLU, που επιτρέπει στον καθένα πολύ εύκολα και δίχως ιδιαίτερες γνώσεις του αντικειμένου, να βάψει, να συντηρήσει, να χρωματίσει και να ανανεώσει παλιές και καινούργιες ξύλινες κατασκευές με τρόπο ευχάριστο και «επαγγελματικά» αποτελεσματικό.

tziastas2Το υδατοδιαλυτό συντηρητικό ξύλου με κερί της LINEA BLUE είναι ένα προϊόν ειδικά μελετημένο για βάψιμο και συντήρηση παλιών και καινούριων ξύλινων κατασκευών όπως πέργκολες, κιόσκια, βεράντες, ξύλινα σπίτια, έπιπλα κήπου, φράχτες, ζαρντινιέρες κ.λπ. Χαρακτηριστικά του είναι η άριστη ικανότητα διείσδυσης στον πόρο του ξύλου, η βαθιά προστασία από τους παθογόνους παράγοντες καταστροφής του ξύλου (μύκητες, έντομα, UV ακτινοβολία), η μεγάλη διάρκεια ζωής και η εξαιρετική σταθερότητα χρώματος. Καθιστά το ξύλο αδιάβροχο, προσδίδοντάς του κηροειδή εμφάνιση, έχει εύκολη εφαρμογή, στεγνώνει γρήγορα, δεν αναφλέγεται, τα εργαλεία βαφής ξεπλένονται με νερό και έχει χαμηλά επίπεδα οσμών. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς προβλήματα για επαναβαφή και συντήρηση επιφανειών που έχουν βαφεί αρχικά με άλλου τύπου συντηρητικά. 

Διατίθεται από την εταιρεία ΕΥΡΩΧΡΩΜ - ΤΖΙΑΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Συνεχίστε την ανάγνωση
  9670 Hits
Με ετικέτα στο:
9670 Hits
Μαρ
04

SUPER PATCH DAMTITE

super patch damtiteΕπισκευαστικό Τσιμέντο δύο συστατικών

Είναι ισχυρότερο και ελαστικότερο από το μπετόν! Προσφύεται ισχυρά σε όλα τα δομικά υλικά! Ειδικό επισκευαστικό τσιμέντο σε σκόνη, που αναμειγνύεται με το ακρυλικό συγκολλητικό γαλάκτωμα Bonding Liquid, που εμπεριέχεται στο δοχείο με τη σκόνη.
• Κολλάει σε τσιμέντο, πέτρα, μέταλλο, γυαλί, κεραμίδια, αλουμίνιο, κουφώματα, εντοιχισμένα έπιπλα, σε κάθε είδους τοιχοποιία με όλα σχεδόν τα υλικά
• Έχει τόσο καλή πρόσφυση και διείσδυση, ώστε δεν απαιτείται διάνοιξη των λεπτών ρωγμών με εργαλεία για επισκευή και στεγάνωση
Διατίθεται από την εταιρεία DIMCO-Χ. ΔΗΜΟΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5491 Hits
Με ετικέτα στο:
5491 Hits
Μαρ
04

COSMOS PRO


cosmospro1Νέα πρωτοποριακή συσκευασία της Cosmos Lac στο χώρο του πλαστικού χρώματος. Μοναδικός τετράγωνος κουβάς με χρώμα εξαιρετικής ποιότητας.
Διατίθεται από την εταιρεία COSMOS LAC Α.Ε.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5873 Hits
Με ετικέτα στο:
5873 Hits
Φεβ
21

Στα δωμάτια της χαράς

anoigma1a 640

Η φαντασία, το αμείωτο κέφι και η νεανική διάθεση είναι τα πιο βασικά εφόδια για όσους είναι διατεθειμένοι να μπουν στην... περιπέτεια της διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου. Τα χρώματα σ' αυτή την περίπτωση γίνονται πιο απαραίτητα από ποτέ... Η σωστή επιλογή τους και οι κατάλληλοι συνδυασμοί τους κάνουν στην κυριολεξία θαύματα!

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7927 Hits
7927 Hits
Φεβ
20

YTONG-THRAKON: επενδύοντας στη χώρα μας

YTONG-THRAKON: επενδύοντας στη χώρα μας

thrakon logo1 thrakon logo2

Ο Σουηδικός Όμιλος YTONG - THRAKON συνεχίζει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα, με την εξαγορά της CARMYCO και τη διεύρυνση των υλικών του στα χρώματα. Έχοντας επενδύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή αφοσίωση και εμπιστοσύνη του στη χώρα μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5560 Hits
5560 Hits
Φεβ
13

Το... "κάτι άλλο"

Το... "κάτι άλλο"

Για όσους δεν αρκούνται στην… πεπατημένη, ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων αποχρώσεων στον ίδιο χώρο προσφέρεται σαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία να συνθέσουν πραγματικά ασυνήθιστες εικόνες, τόσο σε μια κατοικία όσο και σ’ ένα επαγγελματικό χώρο. Μια λύση που, σε συνδυασμό με την κατάλληλη επίπλωση, θα τελειοποιήσει πρωτότυπες διακοσμήσεις υψηλής αισθητικής.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  8064 Hits
8064 Hits
Φεβ
11

Urbanart: Το ποδήλατο σαν... έργο τέχνης

Urbanart: Το ποδήλατο σαν... έργο τέχνης

   

 bikeart logo

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ομάδα Carpe Diem διοργάνωσαν την έκθεση "BikeArt Is In The Air", που φιλοξενήθηκε για όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου στο Αεροδρόμιο.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7357 Hits
Με ετικέτα στο:
7357 Hits
Φεβ
07

Κατοικία στην Κηφισιά

0008  m0003a 
Στην κατοικία της Κηφισιάς, που μελετήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο "ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ+Λ Αρχιτέκτονες", δύο αδρά υλικά -πέτρα και σοβάς- μοιρασμένα σε όλες της κλίμακες του κελύφους του κτιρίου, περιγράφουν τη μετάβαση από το φυσικό στο κτισμένο.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7546 Hits
7546 Hits
Φεβ
06

Στο Ρίο της Πάτρας

0006a

Η κατοικία στο Ρίο, που ολοκληρώθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο «ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ+Λ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ», είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, αλλά και η ιδιωτικότητα των χρηστών της. Ο περίοπτος υπαίθριος χώρος της –συνέχεια της ακτής– συνδέει τη ζωή της παραλίας με αυτή του σπιτιού.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7452 Hits
7452 Hits
Φεβ
02

Urbanart: «Face Art - Δημόσιες Τοιχογραφίες»

Urbanart: «Face Art - Δημόσιες Τοιχογραφίες»

Graffiti-Face-Art Anoigma


Η ομάδα Carpe Diem υλοποίησε στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη επτά αξιόλογες τοιχογραφίες σε επτά κτίρια της πόλης. Τα έργα έδωσαν την ευκαιρία στους νέους της Θεσσαλονίκης να δουν ζωντανά την τέχνη της τοιχογραφίας αλλά ταυτόχρονα να προτείνουν, να εμπνευστούν και να δράσουν μέσα από αυτή.carpe diem logo-001

 

 

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7481 Hits
Με ετικέτα στο:
7481 Hits
Ιαν
31

Antoni Gaudí

Gaudi ANOIGMA NEO 828 KB

Πέρα από τα όρια της φαντασίας

Gaudi Page 02 Image 0002Η ζωή και το έργο του μεγάλου καταλανού αρχιτέκτονα Antoni Gaudi παρουσιάζονται στο βιβλίο «Gaudi-Complete works», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις H. Kliczkowski και διανέμεται από την εταιρεία «Κύκλος-Βιβλίο, Λουίζα Γαρυπίδου». Πρόκειται για ένα αξιόλογο αφιέρωμα πάνω στη μοναδική προσωπικότητα ενός αρχιτέκτονα που άλλαξε το πρόσωπο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, σημαντικό τόσο για τη χώρα του όσο και για ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  8991 Hits
8991 Hits
Ιαν
31

NEVE "Έναστρος" τοίχος

ANOIGMA neve steno

Ένα ασυνήθιστο μεταλλικό φινίρισμα από ένα εντυπωσιακό υλικό, που εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα. Οι παράξενες ανταύγειες που δημιουργούνται από τους λευκούς, αστραφτερούς κόκκους του Neve θυμίζουν μακρινά άστρα που «τρεμοπαίζουν», ή μικροσκοπικά «διαμάντια» που αστράφτουν ανάλογα με τη γωνία που τα αντικρίζουμε.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση
  11685 Hits
11685 Hits
Ιαν
31

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ BERLING

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ BERLING

logoberling93

Η Berling, έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, συνεχίζει δυναμικά με νέες προτάσεις προς τους καταναλωτές. Η νέα της ιστοσελίδα «ανέβηκε» στο διαδίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο www.berling.gr.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  24863 Hits
24863 Hits
Ιαν
30

Πρωτότυπες λύσεις

dyo xromata 12345

Γιατί να παραμένουμε δέσμιοι μιας συμβατικής διακόσμησης; Γιατί να μην πειραματιστούμε εφαρμόζοντας δύο ή περισσότερα χρώματα στον ίδιο χώρο; Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα σ' ένα σαλόνι είναι προϋπόθεση για τη σωστή του λειτουργία. Μια πρωτότυπη διχρωμία ολοκληρώνει διακοσμητικές προτάσεις που είναι σε θέση να ξεχωρίζουν με το δικό τους στιλ. Ας ξεφύγουμε λοιπόν απ' τα καθιερωμένα κι ας ανοιχτούμε σε πιο ελεύθερες απόψεις, δίνοντας περισσότερο χρώμα στη ζωή μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  9755 Hits
9755 Hits
Ιαν
30

ULTRALAC AQUA

PROIONTA 31 final Page 7 Image 0004Το ULTRALAC AQUA είναι οικολογικό βερνικόχρωμα νερού αλκυδικών ρητινών νέας τεχνολογίας, για ξύλο και μέταλλο. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας ριπολίνης διαλύτη (εξαιρετικό φινίρισμα, αντοχές και χαμηλό κόστος) με την ευκολία εφαρμογής (άοσμο, ταχυστέγνωτο) και την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του χρήστη.
Διατίθεται από την εταιρεία ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5935 Hits
Με ετικέτα στο:
5935 Hits