Διαβάζονται

Editor1
13 Σεπτεμβρίου 2013
Αρχιτεκτονική
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Renovating for Working», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Loft Publications και διανέμεται από την εταιρεία «Κύκλος-Βιβλίο, Λουίζα Γαρυπίδου». Στις 240 σελίδες του, πρώ...
6287 Hits
Editor1
11 Φεβρουαρίου 2013
Graffiti
     Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ομάδα Carpe Diem διοργάνωσαν την έκθεση "BikeArt Is In The Air", που φιλοξενήθηκε για όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου στο Αεροδρόμιο....
6270 Hits
Mychroma
03 Φεβρουαρίου 2014
Ειδήσεις
Από την ίδρυση της, το 1964, η εταιρεία μας είχε πάντα στόχο να προμηθεύει τους πελάτες της μόνο με προιόντα ποιότητας, μεγάλη ποικιλία εργαλείων & υλικών εξειδικευμένων για την κάθε δουλειά. Απευ...
6259 Hits
Editor1
02 Φεβρουαρίου 2013
Graffiti
Η ομάδα Carpe Diem υλοποίησε στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη επτά αξιόλογες τοιχογραφίες σε επτά κτίρια της πόλης. Τα έργα έδωσαν την ευκαιρία στου...
6242 Hits
Editor1
15 Απριλίου 2014
Τεχνοτροπίες-Χρωματικές εφαρμογές
Μια πρωτότυπη τεχνοτροπία με ενσωματωμένους κρυστάλλους μεταμορφώνει απλές κάθετες επιφάνειες σε ανεκτίμητα έργα τέχνης. Το εφέ Crystal είναι μια πολύ έξυπνη πρόταση κατάλληλη τόσο για τοίχους όσο και...
6228 Hits

My chroma - Άρθρα που ενδιαφέρουν

Εδώ θα βρείτε άρθρα γύρω από το σπίτι, τη διακόσμηση αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν αναφοράς.
Θέματα διακόσμησης
Ιουν
14

Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι

Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι

Ας δώσουμε περισσότερο «φως» στους εσωτερικούς χώρους ενός σπιτιού. Ας ανακαλύψουμε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί ν’ αλλάξει η διάθεσή μας μ’ ένα απλό αλλά και σωστό συνδυασμό υλικών και χρωμάτων. Ας υποδεχτούμε σωστά το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας χρώματα που καταργούν τα όρια ανάμεσα στο «μέσα» και το «έξω»…

Συνεχίστε την ανάγνωση
  3864 Hits
3864 Hits
Μαρ
15

Αποχρώσεις στην κουζίνα

Αποχρώσεις στην κουζίνα

Η μονοτονία είναι ένας πιθανός κίνδυνος που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη κουζίνα. Το κίτρινο στους τοίχους είναι μια σίγουρη λύση για να δώσουμε «ζωή» σε χώρους που κατά τα άλλα είναι λίγο ουδέτεροι, «ψυχροί» ή αδιάφοροι στο βλέμμα. Αυτή η έντονη απόχρωση θα συγκεντρώνει τα βλέμματα, ενώ το φυσικό ή τεχνητό φως θα πολλαπλασιάζεται και ο χώρος θα αποκτά τη δική του εσωτερική αρμονία.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  17867 Hits
17867 Hits
Ιαν
18

Γραφεία με... Χρώμα

grafeia-t19 anoigma 300

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας της διακόσμησης ενός επαγγελματικού χώρου, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων του. Ένα χρώμα είναι σε θέση να «μιλήσει» με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη ενός γραφείου, αλλά και για το αντικείμενο της ίδιας του της δουλειάς. Μια κατάλληλη χρωματική επιλογή μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον επικοινωνίας και συναλλαγής, που σήμερα γίνεται απόλυτα απαραίτητο για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Ένας σωστός συνδυασμός αποχρώσεων από μόνος του είναι ικανός να δημιουργήσει άψογες συνθήκες εργασίας, αλλά και να διαμορφώσει μια εικόνα ιδανική για τις δημόσιες σχέσεις μιας επιχείρησης ή για τη σωστή επαφή ενός επαγγελματία με τους πελάτες του.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  21133 Hits
21133 Hits
Σεπ
10

Ξημερώνει...

Ξημερώνει...

Η επόμενη μέρα είναι πάντα μια καινούρια αρχή. Ένα νέο ξεκίνημα που κινητοποιείται από σκέψεις φωτεινές, απαλλαγμένες από τις αμφιβολίες της νύχτας. Είναι το φως που παίρνει τη θέση του σκοταδιού, το χρώμα που κατακλύζει τα πάντα… Ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα γεμάτο χαρούμενες αποχρώσεις μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά τη διάθεσή μας. Ένα φωτεινό, αισιόδοξο χρώμα στους τοίχους μιας κρεβατοκάμαρας θα μας δώσει τη δύναμη να δούμε με «άλλο μάτι» ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5835 Hits
5835 Hits
Ιουλ
25

Καλοκαιρινές αποχρώσεις

kalokairi 2kalokairi1 280

Ένας εξωτερικός τοίχος μας «μιλά» με το δικό του τρόπο για το πόσο καθοριστικός, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των χρωμάτων στις όψεις των σπιτιών. Ο αρμονικός συνδυασμός μιας μωβ, πράσινης ή καφέ επιφάνειας με τη μαγευτική παρουσία μιας όμορφης αυλής, μας υπενθυμίζει πως είναι καιρός να ξαναδώσουμε στα χρώματα αυτό που στο παρελθόν τους ανήκε: Το ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή στη δημιουργία εικόνων-προτύπων ζωής, εξωτερικών όψεων που είναι σε θέση να διηγηθούν τη δική τους ιστορία.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  9412 Hits
9412 Hits
Απρ
23

Ταξιδεύοντας ν. 2: Μεξικό και Αργεντινή

argentinaanoigma500

Στο ν. 2 του αφιερώματός μας, ταξιδεύοντας στο Μεξικό και την Αργεντινή, διαπιστώνουμε πως τα χρώματα πριν απ’ οτιδήποτε άλλο έχουν τη δύναμη να μεταδίδουν άμεσα πληροφορίες για τους πιο ασυνήθιστους τρόπους ζωής, για τα πιο αυθεντικά συναισθήματα και τις πιο έντονες συγκινήσεις, μέσα από εικόνες που σε λιγότερο προσεκτικούς περιηγητές θα περνούσαν ίσως απαρατήρητες…

Συνεχίστε την ανάγνωση
  3834 Hits
3834 Hits
Απρ
09

Αρχαϊκά Χρώματα

peploforos front200Με αφορμή την εκθεσιακή δράση «Αρχαϊκά Χρώματα» που διεξάγεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, το mychroma.gr παρουσιάζει ένα αφιέρωμα πάνω στα χρώματα των αρχαίων ελληνικών γλυπτών. 
Η ως τώρα επιστημονική έρευνα για το χρώμα στα αρχαία γλυπτά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και έχει οδηγήσει σε εκπληκτικά συμπεράσματα που αναίρεσαν σε μεγάλο βαθμό στερεότυπες παραδοχές για την αρχαία γλυπτική. Το χρώμα αποδεικνύεται ότι αποτέλεσε όχι στοιχείο απλής διακόσμησης αλλά προστιθέμενη αισθητική ποιότητα των γλυπτών.

Το φωτογραφικό υλικό αλλά και τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζουμε αναδημοσιεύονται από τον κατάλογο που εκδόθηκε με την ευκαιρία της εκθεσιακής δράσης "Αρχαϊκά Χρώματα" στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  6367 Hits
6367 Hits
Μαρ
21

Διακοσμητικές… συνταγές

kuzinesT20 anoigmasteno800

Η κουζίνα δεν χρησιμεύει απλά και μόνο για την προετοιμασία των φαγητών. Εκτός από το ότι φιλοξενεί όλη την οικογένεια για τα καθημερινά ή τα κυριακάτικα γεύματα, προσφέρεται και για ευχάριστες βραδιές με φίλους, αποτελώντας το «δεύτερο σαλόνι» του σπιτιού. Τα χρώματα των τοίχων της και οι σωστοί συνδυασμοί τους με τα υπόλοιπα υλικά, θα καθορίσουν απόλυτα τη σύγχρονη αισθητική της.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5573 Hits
5573 Hits
Μαρ
07

Ταξίδια & Χρώματα

anoigma1anoigma2

Αν κάποτε βρεθούμε ταξιδευτές σε μια ξένη χώρα, αν απομακρυσμένοι από την πεζότητα της καθημερινής μας ζωής παρατηρήσουμε προσεκτικά ένα τόπο που δεν έχουμε ξαναδεί, θα διαπιστώσουμε κάτι αρκετά ενδιαφέρον: Αυτό που μας κερδίζει με την πρώτη ματιά δεν είναι τόσο τα μνημεία ή η ιστορία της χώρας που επισκεπτόμαστε. Αντίθετα αυτά που πριν απ’ όλα αποτυπώνονται στη μνήμη μας είναι τα χρώματά της!

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5481 Hits
5481 Hits
Φεβ
21

Στα δωμάτια της χαράς

anoigma1a 640

Η φαντασία, το αμείωτο κέφι και η νεανική διάθεση είναι τα πιο βασικά εφόδια για όσους είναι διατεθειμένοι να μπουν στην... περιπέτεια της διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου. Τα χρώματα σ' αυτή την περίπτωση γίνονται πιο απαραίτητα από ποτέ... Η σωστή επιλογή τους και οι κατάλληλοι συνδυασμοί τους κάνουν στην κυριολεξία θαύματα!

Συνεχίστε την ανάγνωση
  5824 Hits
5824 Hits
Ιαν
30

Πρωτότυπες λύσεις

dyo xromata 12345

Γιατί να παραμένουμε δέσμιοι μιας συμβατικής διακόσμησης; Γιατί να μην πειραματιστούμε εφαρμόζοντας δύο ή περισσότερα χρώματα στον ίδιο χώρο; Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα σ' ένα σαλόνι είναι προϋπόθεση για τη σωστή του λειτουργία. Μια πρωτότυπη διχρωμία ολοκληρώνει διακοσμητικές προτάσεις που είναι σε θέση να ξεχωρίζουν με το δικό τους στιλ. Ας ξεφύγουμε λοιπόν απ' τα καθιερωμένα κι ας ανοιχτούμε σε πιο ελεύθερες απόψεις, δίνοντας περισσότερο χρώμα στη ζωή μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  6951 Hits
6951 Hits
Ιαν
14

Όλα στο φώς!

 

xroma fos1 xroma fos2

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς κανόνες κάθε εσωτερικής διακόσμησης, σύγχρονης ή παραδοσιακής είναι ο συνδυασμός του χρώματος με το φως, έτσι ώστε και τα δύο αυτά στοιχεία να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο σε μια συνύπαρξη απόλυτα αρμονική, σε μια ιδανική σχέση αλληλεξάρτησης. Το αμέσως επόμενο βήμα μετά την επιλογή των χρωμάτων στις κάθετες επιφάνειες ενός οποιουδήποτε χώρου, είναι η σωστή τους ανάδειξη με το κατάλληλο φως.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  7414 Hits
7414 Hits
Ιαν
14

Χρώμα στο σαλόνι

SALONIA 2Η έξυπνη χρήση του χρώματος στις κάθετες επιφάνειες ενός σαλονιού είναι σε θέση να χαρίσει το δικό της δυναμισμό στο χώρο, ολοκληρώνοντας ευχάριστες ατμόσφαιρες, ιδανικές για όμορφες συζητήσεις με φίλους. Η αίσθηση της άνεσης, της οικειότητας και της φιλοξενίας είναι το πρώτο ζητούμενο από κάθε σύγχρονο σαλόνι, και η κατάλληλη απόχρωση στους τοίχους του γίνεται η βασικότερη προϋπόθεση για να κάνουμε τους καλεσμένους μας να αισθανθούν «σαν στο σπίτι τους».


Οι αποχρώσεις του γκρι είναι μια λύση που τον τελευταίο καιρό κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις, ολοκληρώνοντας πολύ αξιόλογες συνθέσεις σε κάθε μοντέρνο living room. Πρόκειται για ένα φαινομενικά «ουδέτερο» χρώμα, που ωστόσο δίνει τη δική του «σφραγίδα», αναδεικνύοντας τα έπιπλα και χαρίζοντας μια σύγχρονη αίσθηση ακόμη και σε κλασικές διακοσμήσεις. Με διαβαθμίσεις που ξεκινούν από το μαύρο και φτάνουν ως το γκρι-μπεζ προσφέρει μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων και συνδυασμών, που ικανοποιεί ακόμη και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις.

Συνεχίστε την ανάγνωση
  64118 Hits
64118 Hits